.

 

 

 

 

 


.

Bosna i Hercegovina je jedna od najbogatijih zemalja u Europi po prirodnim bogatstvima,

šumama, rijekama, rudama, ima i komadić mora, biserna jezera, turistički potencijal kakvim se rijetko tko može pohvaliti na ovako malom teritoriju.   "Stigla neka nova vremena. Dodik, Čović i Izetbegović su otišli u nezasluženu mirovinu, Nikšić konačno napustio kormilo SDP-a i posvetio se unosnom biznisu, a Lagumdžija se okanuo politike i uhvatio katedre na fakultetu, na kojem su studenti odavno zaboravili kako izgleda njihov profesor", piše Ljudski.ba

Na vlast došle nove face, Mijatović više ne treba mahati lisicama i najavljivati hapšenje Dodika, Konaković više ne odlazi u Sandžak po podršku ljudi povezanih sa srbijanskom obavještajnom službomKordić postao lider HDZ-a, a Ivančević u Rami otvorio vrata još jedne tvornice u koju se vraćaju radnici koji su napustili BiH i otišli u Njemačku. Ramiću su građani oprostili gaf oko Djeda mraza, nakon što je pobijedio na unutarstranačkim izborima, a Komšić je nakon isteka mandata u Predsjedništvu BiH napustio politiku i otišao u Oslo da pomogne dijaspori u realiziranju strateških gospodarskih projekata od ključne važnosti za BiH.

Nema više nacionalnih tenzija, a kako će ih i biti kad smo otvorili posljednje 26. poglavlje i čekamo zeleno svjetlo za ulazak u EU!?

Na državnoj razini odavno je usvojen Zakon o zabrani negiranja genocida, sve četničke, ustaške i ostale fašističke simobole smo davno zabranili i ukinuli ulice nazvane po ratnim zločincima. Etnonacionalisti više se nemaju s kim svađati, jer su odavno skinuti s vlasti. Stranački lideri se bore za dobrobit svih građana, pa tako bilježimo sastanke u Beogradu, Zagrebu i Ankari, s kojih stižu sjajne vijesti.

U Beogradu je ministar Grbić izlobirao da se otvori tvornica na teritoriji Federacije BiH koja će zaposliti 2.000 radnika, a u Zagrebu se ministar Kordić pobrinuo da Hrvatska vlada na teritoriji RS-a uloži dodatne napore kako bi taj bh. entitet dobio nove pogone za proizvodnju mikročipova koje će izvoziti za potrebe japanske multinacionalne kompanije.

Nekada zavađene strane, Srbi, Hrvati i Bošnjaci složno upiru da pomognu jedni drugima, pokušavajući se natjecati tko će više pomoći onome drugome, pa tako bilježimo Ramićevu posjetu Ankari gdje je s liberalnim predsjednikom Turske dogovorio uspostavu posebnih odnosa Turske i Brčko distrikta, s ciljem dovođenja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti agronomije kako bi se unaprijedila proizvodnja jagodičastog voća u posavskom kraju.

Nedvno je dogovoren i posao desetljeća, kada su ministri iz Federacije sklopili milijardu dolara vrijedan biznis – izvoz vode u arapske zemlje, koji će građanima RS-a osigurati prosperitet u narednih 50 godina.

Političari iz reda srpskog naroda odavno su obišli spomen obilježja stradalih Hrvata i Bošnjaka u proteklom ratu, priznali su genocid i izvinili se za gnusne zločine počinjene u ratu, dok su isto učinili i hrvatski i bošnjački političari na drugoj i trećoj strani kako bi se zatvorila ružna poglavlja naše mračne prošlosti i krenulo krupnim koracima dalje.

Čitate i ne vjerujete?

Naravno, ove vijesti iz budućnosti nisu istinite, ali su napisane kako bi Vas naveli na razmišljanje na koji način bi Bosna i Hercegovina mogla postati država u punom smislu te riječi, i zašto smo zaglavili u političkom blatu već 30 godina.

Zamislite situaciju u kojoj srpski političari pomažu građanima Federacije BiH, a političari iz FBiH svim silama upiru po bijelom svijetu ne bi li uspjeli osigurati bolji život građanima u RS-u!?

Bosna i Hercegovina je jedna od najbogatijih zemalja u Europi po prirodnim bogatstvima, šumama, rijekama, rudama, ima i komadić mora, biserna jezera, turistički potencijal kakvim se rijetko tko može pohvaliti na ovako malom teritoriju. Ono što nema – to su inteligentni političari, poput onih u Skandinaviji, koju će ovu lijepu zemlju uvesti u novu eru, koja neumitno dolazi.  slobodna-bosna.ba