.

 

 

 

 

 


.

Austronet iz Kozarca kod Prijedora ovih dana postao je bogatiji za još jednu, 

novu halu. Dijelovi su stigli iz Holandije a montaža će, prema riječima Enesa Kahrimanovića, direktora firme, početi na proljeće.

Naredne godine u planu imamo proširenje poslovnih i proizvodnih pogona te smo u tom kontekstu planirali nabavku dvije hale. Jedna je stigla, a drugu tražimo. U toku je pribavljanje potrebne dokumentacije, od građevinske dozvole pa dalje – kaže Kahrimanović.

Dodaje da će nabavka nove hale, s kupovinom 10 dunuma zemljišta u sklopu Austroneta, koštati gotovo 700.000 KM.

– Nova hala planirana je za skladišni prostor, a u sadašnjem je predviđeno proširenje proizvodnje. To projekte ćemo sigurno realizovati već naredne godine. Primio sam već deset radnika, a na proljeće se mogu očekivati i dodatna zapošljavanja, jer se i u postojećim pogonima proširuje proizvodnja novom proizvodnom linijom „Easy to Shade“, što je kompletna proizvodnja u BiH. Iz tog razloga otvaramo i nova radna mjesta u BiH – najavljuje Kahrimanović.

Dodaje da se u okviru nove proizvodne linije može proizvesti sve što nekom padne na um.

– Od zavjesa za industrijske ili šoping prostore, do sjedalica i zaštitnih prekrivača za stolice na terasama. Nema te želje kupca, vezane za neki kućanski ambijent, koju mi ne može ostvariti – rekao je Kahrimanović.

Otkriva da je, u sklopu proširenja proizvodnje, iz Italije već nabavljena jedna mašina za lijepljenje materijala vrijedna gotovo 200.000 maraka.

Planira nabavku još pet šivaćih mašina vrijednih gotovo 100.000 KM.

Kompanija trentno zapošljava 105 radnika.

 

Izvor: Dnevni avaz – BiznisInfo.ba