.

 

 

 

 

 


.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je sa svojim saradnicima boravio u službenoj posjeti Medžlisu IZ Kozarac. 

Sastanak je bio informativnog karaktera da se muftija pobliže upozna sa radom i aktivnostima Medžlisa IZ Kozarac, kako u oblasti administrativno-pravnog djelovanja tako i na polju vjerskih aktivnosti, te da se članovima izvršnog odbora i rukovodstvu medžlisa predstave važni pravilnici koji su na snazi.

Rad i funkcionisanje Medžlisa IZ Kozarac je predstavio predsjednik Teufik Kulašić, koji je istakao da Medžlis IZ Kozarac posluje pozitivno, da izvršni odbor funkcioniše po principu koncenzusa i aktivnog angažmana svakog člana, te da je saradnja svih aktera vjerskog života u Kozarcu na visokom nivou. Istakao je svoju dugogodišnju saradnju sa glavnim imamom hafizom mr. Amir-ef. Mahićem, koju karakteriše korektan odnos, poslovna saradnja i ljudsko ophođenje.

Glavni imam Medžlisa IZ Kozarac Amir-ef. Mahić je istakao svoje zadovoljstvo posjetom Muftije bihaćkog, te predstavio aktivnosti koje sprovodi Medžlis IZ Kozarac u cilju unapređenja kvaliteta vjerskog života. Pored redovnih džematskih aktivnosti, glavni imam je istakao značajan angažman Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Kozarac koji daju posebnu dinamiku i unapređuju djelovanje Medžlisa IZ Kozarac društveno korisnim radom i podrškom brojnim kategorijama stanovništva kroz raznovrsne projekte.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je pohvalio rad i djelovanje Medžlisa IZ Kozarac, te istakao da je Medžlis IZ Kozarac primjer dobre saradnje svih aktera vjerskog života u strukturama Islamske zajednice. Naglasio je da je važno sačuvati jedinstvo Bošnjaka na ovim prostorima, te se osvrnuo na važnost vjerskih aktivnosti u povratničkom mjestu kakav je Kozarac. “Iako sam bio upoznat o aktivnostima Medžlisa IZ Kozarac, danas sam se i uvjerio da se radi o veoma aktivnom i vrijednom timu ljudi koji realiziraju odlične projekte.” – naglasio je muftija Kudić.

Sabahudin-ef. Begić, rukovodilac Službe za administrativno-pravne i finansijske poslove je izložio nekoliko važnih pravilnika za koje je naglasio da se na njih mora obratiti posebna pažnja u funkcionisanju svakog medžlisa, te akcenat posebno stavio na finansijsko poslovanje.     muftijstvobihacko.ba