.

 

 

 

 

 


.

OVAN: Primjetan je pomak energije za Vas u perodiu kada Sunce uđe u Ribe u četvrtak. 
Ovaj tranzit se odvija u Vašem sektoru privatnosti, i bazira se na ono što treba izliječiti u Vašem životu, bilo da se radi o prošlim teškim situacijama ili ranama koje ste ignorisali. Bez obzira na sve, prošlost ide za Vama u naredne četiri sedmice. Nakon perioda u kom ste provodili dosta vremena sa ljudima, sada je vrijeme da se povučete kako biste se zaštitili od skrivenih neprijatelja. Ne brinite, nije sve toliko loše! Vikend djluje obećavajuće kada se Merkur u subotu direktno okreće Vašem sektoru prijateljstva. Ovo je sjajan dan za druženje sa prijateljima i popravljanje zategnutih odnosa. Sedmica se bliži kraju, donoseći produktivnu energiju, jačanje samopoštovanja i mogućnosti za napredovanje. Vjerujte svojim instiktima.
KARIJERA: Univerzum Vas ohrabruje da razmislite o spajanju svojih vještina i resursa sa nekim drugim da biste dobili više mogućnosti. Ovo je savršeno vrijeme da zatražite zajam za finansiranje velikog projekta. Vrlo ste poslovno raspoloženi i spremni ste pregovarati o poslu koji Vam ide u prilog. Vaša kreativnost je na vrhuncu, zato je iskoristite!
ZDRAVLJE I SAVJET: Možda je pravi trenutak da naučite plesati i iskoristite to sredstvo za izražavanje svojih emocija. Bez obzira da li više volite slobodnu formu, rock, jazz, balet ili trbušni ples, izražavanje tijela duboko zadovoljava emocionalne potrebe i pruža osjećaj blagostanja. Takođe će Vam omogućiti da se prilagodite svojim instinktima i dati Vam samopouzdanje. Samo naprijed.
 
BIK:  Povoljno vrijeme dolazi za Vas kada Sunce uđe u Ribe u četvrtak, osvjetljavajući Vaše sektor prijateljstva. Nakon nekoliko sedmica napornog rada, narednih nekoliko sedmica donose predah uz druženje sa prijateljima. Zaslužili ste pauzu! Ovo je takođe povoljno vrijeme da pružite ruku pomoći jer ćete biti empatičniji. Nažalost, još niste potpuno izašli iz teškog perioda. U petak, Venera u Vodoliji postavlja na kvadrat Marsa u Vašem znaku, stvarajući napetost između Vaše reputacije i Vašeg ljubavnog života. Da li se ljubavna afera na poslu preokrenula u nešto što Vam se ne dopada? Da li ste ukaljali svoje ime? Srećom, situacija se popravlja kada Merkur u subotu krene direktno u Vaš sektor karijere, rješavajući probleme oko Vaših dugoročnih ciljeva i profesionalnih ambicija. Ako postoje negativni tračevi o Vašoj reputaciji, biće zaboravljeni. Ovo je odlično vrijeme za planiranje budućnosti.
KARIJERA: Ovo je sjajno vrijeme za stvaranje novih poslovnih partnerstava, pridruživanje timu ili susret sa klijentima. Naglasak je na okupljanju kako bi se postiglo više nego što možete sami. Takođe morate biti oprezni jer neko sa kim imate posla možda ima skrivene namjere. Ovaj period donosi priliku da razgovarate o poslu i zaključite posao ili osvojite posebnu nagradu. Budite fokusirani na svoje ciljeve kako biste napredovali.
ZDRAVLJE I SAVJET: Vrijeme je da pogledate kako možete promijeniti sliku o sebi, uključujući i oblik tijela. Ne žurite sa novim programom ishrane i vježbanja. Puno ćete bolje proći ako budete polako radili. Aspekti su dobri za početak. Ako započnete sada, vjerojatno ćete se držati toga u budućnosti.
 
BLIZANCI:  Nakon mjesec dana edukacije i odlaska u avanture, vrijeme je da se bacite na posao, počevši od četvrtka kada Sunce uđe u Ribe. Sunce ulazi u Vaš sektor karijere, donoseći fokus na Vaše dugoročne ciljeve. Koji je Vaš posao iz snova? Da li trenutno radite na ostvarianju tog cilja? Ako ne, zašto ne? Sljedeće četiri sedmice se fokusirajte na ostvarivanje tih ciljeva. Međutim, to neće biti tek tako lako putovanje. U petak, Venera u Vodoliji postavlja na kvadrat Mars u Biku, stvarajući ozbiljnu napetost između novih ideja i osjećanja. Stari bol u Vašem srcu mogao bi izbiti na površinu. Srećom, sedmica završava pozitivno kad Merkur napokon ode direktno u Vodoliju. Sada kada se Vaša vladajuća planeta kreće u dobrom smjeru, osjećate se osvježeno i spremno za preuzimanje novih projekata. Odličan je period za putovanja.
KARIJERA: Aktivnost u Vašem radnom okruženju donosi mogućnost koja je savršena za započinjanje novog posla ili ugovora. Ako ste nedavno dobili otkaz, iskoristite ovu priliku da potražite poslove u kojima biste zaista uživali. Čini se da je situacija na poslu sada prilično intenzivan, sa pretpostavkom da se nove drame događaju svakodnevno. Novi problemi su na pomolu, ali moći ćete ih riješiti.
ZDRAVLJE I SAVJET: Čini se da je ovo za Vas prilično optimističan period. Nešto se mijenja uprkos zdravstvenim problemima koje imate. Želite obratiti pažnju na svoje zdravlje, jer iz prve ruke imate dokaz koliko se dobro osjećate kada se potrudite. Čini se da energiju dobijate i iznutra. Energija koja djulje Vas čini nasmijanim.
 
RAK: Vi kao da se budite u periodu kada Sunce uđe u Ribe u četvrtak. Sunce će biti u Vašem filozofskom sektoru sljedećih nekoliko sedmica, što će Vas učiniti znatiželjnijim i saosjećajnijim. Možda će Vas nešto nadahnuti da se uključite u humanitarne akcije. Predivno! Ali pripazite malo i ne budite toliko požrtvovni da se pretvorite u roba. Venera u Vodoliji u petak na kvadrat postavlja Mars u Biku, što bi mogao biti vrlo senzualan dan sve dok ne obraćate previše pažnje na to što drugi misle.Ako ste istraživali neke intimne stvari, zadržite ih za sebe. Vaša grupa prijatelja to možda neće razumjeti i to bi Vam moglo pokvariti zabavu. Napokon, Merkur u subotu ide direktno u Vodoliju. Merkur se sada kreće naprijed u Vašem sektoru intimnosti i podstiče na lični razvoj. Ako imate neke stare rane koje Vas muče, sada ćete ih konačno moći preboljeti.
KARIJERA: Bićete zauzeti pronalaženjem novih tržišta i iznošenjem novih ideja za zaradu novca. Kosmos će Vam biti prava pomoć ako namjeravate lansirati novi proizvod ili uslugu. Upravo ste u pravom trenutku da se katapultišete do uspjeha. Ovaj period se može podudarati sa sastancima i diskusijama na poslu. Ako ostanete bez posla, pravo je vrijeme da se prijavite za nešto novo.
ZDRAVLJE I SAVJET: Možda bi bilo pametno da malo usporite tempo i izbaciti neke nepotrebne aktivnosti. Iskoristite priliku da razmislite o svojim prioritetima, posebno o svim problemima povezanim sa Vašim zdravljem. Razmislite o proteklih nekoliko mjeseci i vidite da li primijetite neke promjene. Da li se Vaša težina promijenila? Osjećate li se više ili manje energično? Trudite li se da ostanete u formi? Odgovori će Vas sam voditi ka novim ciljevima.
 
LAV:  Budite nejžni prema sebi naredne četiri nedelje. Počevši od četvrtka kada je Sunce je u Ribama i Vašem sektoru intimnosti. Odnosi koje ste izgradili prošlog mjeseca mogli bi biti na testu kako bi ste utvrdili koji od njih mogu izdržati pritiak, a koji pucaju pod pritiskom. Ovo je period transformacije, koji nije uvijek prijatan, ali se uvijek isplati. Srećom, imaćete predaha kada Merkur preko vikenda krene direktno u Vašem partnerskom sektoru. Komunikacija između Vas i Vašeg partnera postaje bolja, sa mnogo manje prepirki. Fokusirajte se na očuvanje mira, koristeći logiku kako biste okončali sve započete borbe. U nedjelju ćete biti entuzijastični i produktivni. Ovaj asteroid ulazi u Vaš sektor filozofije, povećavajući Vaše zanimanje za istraživanje svijeta i učenje kroz rad. Nastavite, budite odvažni i doživite pravu avanturu!
KARIJERA: Mogli biste se naći u nezgodnoj situaciji. Sumnjate u svoju sposobnost da uspijete u poslu koji je izvan Vašeg nivoa iskustva. Ne dopustite da Vam se sumnje podvuku pod kožu i pokvare Vam raspoloženje. Pustite negativne misli i pokažite svima kakav ste zapravo genije. Svemir će Vas ohrabriti da se poigrate novim idejama i dobijete vitalne povratne informacije.
ZDRAVLJE I SAVJET: Poduzmite neke mjere kako biste oporavili Vaš nervni sistem. Puno razmišljate. Takođe, stres zbog posla Vas polako iscrpiti. Možda ste posebno osjetljivi na reciklirani zrak ili fluorescentno osvjetljenje. Ako se pravilno hranite, ove stvari Vam ne bi trebale biti preveliki problem.
 
DJEVICA:  Nakon stresnog mjeseca, Vaš ljubavni život pomalo se oporavlja kada Sunce uđe u Ribe u četvrtak. Sunce ulazi u Vaš sektor partnerstva, čineći veze nježnim i prijatnim. Iako prava romantika nastaje tek sljedeće sedmice, pravo je vrijeme da počnete sanjariti o tome kako čarobna ljubav može biti. Međutim, još uvijek postoji određena napetost u Vašoj postojećoj vezi. U petak, Venera u Vodoliji postavlja na kvadrat Mars u Biku i Vi ste rastrgani između eksperimentisanja i činjenja stvari na siguran način. Sjajno je biti avanturista, ali ako niste za to, to bi Vas moglo dovesti do neprijatnsoti. Srećom, život se počinje vraćati u normalu kada Merkur u subotu ode direktno u Vodoliju. Kako se Vaša vladajuća planeta kreće naprijed u Vašem sektoru rutine, Vaše svakodnevne obaveze idu glatko dok se držite zdravih navika i ponovno se osjećate produktivno. Život je dobar!
KARIJERA: Povoljan je trenutak da uđete u srž problema koji mogu biti zbunjujući i obmanjujući. Ovo razdoblje je izvrsno za obavljanje nekih detektivskih poslova. Biće Vam lako pronaći i ispraviti sve probleme. Poslovni partner možda ima izvrsnu priliku za Vas koja bi se mogla isplatiti. Ako se osjećate dobro, krenite u akciju. Pravo je vrijeme za dublje razmišljanje o smislu života.
ZDRAVLJE I SAVJET: Bez obzira na sve probleme sa zdravljem koje imate, uvijek je lijepo dobiti savjet od nekoga drugog, umjesto da sami pokušavate sve riješiti. Mogli biste imati koristi od bilo kog oblika liječenja koji uključuje prirodne minerale ili bilo šta što se tiče alternativne medicine. Provjerite šta je sve dostupno u Vašem okruženju i ne bojte se eksperimentisati.
 
VAGA:   Zimski čarolija počinje da uzima svoj danak ove sedmice kada Sunce u četvrtak uđe u Ribe. Sunce ulazi u Vaš sektor rutine, a sa sanjarskim Ribama koje vode stvari, očekujte da svakodnevni život ne bude baš najsjaniji u ovom periodu. Vaša produktivnost može postati nepredvidljiva jer gubite fokus ili padate na neke vrlo nepraktične ideje.  Budite pažljivi kada Venera u Vodoliji u petak postavi na kvadrat Mars u Biku. U Vašem malom raju bi moglo biti problema. Odnos za koji ste mislili da nije vrijedan može se totalno preokrenuti kada se dotična osoba izjasni po pitanju svojih osjećanja. Budite iskren prema ljudima. Nemojte im govoriti samo ono što žele čuti. Konačno, sve postaje malo lakše kada Merkur u subotu krene direktno u Vodoliju. Merkur se kreće naprijed u Vašem sektoru zadovoljstva, olakšavajući izražavanje. Provedite vikend fokusirajući se na kreativne projekte i zabavljajući se. Biće ovo teška sedmica, ali preživjećete!
KARIJERA: Počinjete shvatati da imate više sposobnosti i odlučnosti nego što Vam drugi pripisuju. Vrijeme je da se uozbiljite radeći na strategiji koja će oživjeti Vaše snove. Vaša porodica može kritikovati Vaše najnovije planove za karijeru, ali ne dopustite im da se miješaju. Budite sigurni u sebe i svoju profesionalnost.
ZDRAVLJE I SAVJET: Bićete nadahnuti da u velikoj mjeri promijenite svoj pristup zdravlju. Razgovor sa nekim, program ili možda knjiga pružiće Vam jedan podatak koji Vas ohrabruje da preokrenete svoj život, posebno u smislu Vašeg nivoa energije. Jedan mali izazov bi mogao napraviti veliku razliku u Vašem životu.
 
ŠKORPIJA:  Pustite umjetnika u Vama da izađe na površinu! U četvrtak Sunce ulazi u kreativne Ribe, prelazeći u Vaš sektor zadovoljstva. Sa povećanjem mašte i kreativnosti, osjetićete potrebu za izražavanjem pomoću neke vrste umjetničkog medija. Čak i ako se nikada niste smatrali umjetničkim tipom, ovo će biti lijep izduvni ventil za izražavanje. Ako se zabavljate, radite to kako treba. Petak donosi stres kada Venera u Vodoliji na kvadrat postavi Mars u Biku, što izaziva dramu između Vašeg partnera i Vaše porodice. Ovo će biti posljednji put da ste između te dvije vatre i mogla bi biti neprijatna situacija, pa pripazite malo. Konačno, sve postaje malo lakše kada Merkur izađe iz retrogradnosti i preseli se direktno u Vaš porodični sektor u subotu. Ovo je odlično vrijeme za popravljanje odnosa i za kretanje u novom smijeru po pitanju ljubavnih odnosa.
KARIJERA: Bez obzira na Vaše poslovne ideje, ovo je sjajna sedmica za publicitet. Projekti u kojima ste angažovani će dobiti podsticaj ako se nađete u pravo vrijeme na pravom mjestu. Ovo razdoblje je izvrsno za iskorištavanje odmora koji bi Vam mogao prilično povećati zaradu ako iskoristite kreativnog genija u sebi. Izađite iz svoje zone komfora.
ZDRAVLJE I SAVJET: Zadržite taj pozitivan stav kako bi Vam pomogao da se osjećate srećno i dobro. Spremniji ste nego ikad i čini se da će se ova situacija nastaviti neko vrijeme. Najbolje od svega je to što Vaše misli imaju ovaj predivan učinak na Vas. Nedostatak stresa i Vaše novootkriveno vjerovanje daju samo jedno, tj sjajno zdravstveno stanje.
 
STRIJELAC:  Ako se ove sedmice budete osjećali pomalo buntovno, zadržite to za sebe. U srijedu Jupiter u Vodoliji na kvadrat postavlja Uran u Biku. Ako želite izazvati nekoga, nemojte to raditi bez dobro osmišljenog plana. Ako želite da Vas ljudi slušaju, komunicirajte logikom, a ne osjećanjima. Sunce ulazi u Ribe u četvrtak i ono će biti u Vašem porodičnom sektoru naredne četiri sedmice. Možda ćete osjećati potrebu da pomognete članovima porodice i preuzmete ulogu čuvara svojih najmilijih. To je sjajno, ali pripazite da ne pretjerate u ugođavanju drugima. Brinite malo i o sebi. Konačno, tenzije se smiruju kada Merkur u subotu krene direktno u Vodoliju. Sad kad se Vaš sektor komunikacije kreće naprijed, možete jasno izraziti svoje misli i ideje. Ovo je dobro vrijeme za putovanje ili posjetu braći i sestrama.
KARIJERA: Ako poslujete putem Interneta, trebalo bi da nemate nikakve smetnje. Ali pobrinite se da je softver za zaštitu od virusa ažuran. Hakeri bi mogli pronaći put u Vaš sistem i pokvariti Vam naporan rad ako ne budete pažljivi. Isplati se održavati jaku odbranu. Aktivnost u Vašoj socijalnoj zoni ukazuje na to da bi Vam web lokacije za društvene mreže mogle pomoći.
ZDRAVLJE I SAVJET: Ne brinite previše o pokušajima da imate savršeno tijelo. Ponekad stres, zbog pokušaja da se postigne takav cilj, može raditi protiv Vas. Ovaj period je odličan za novi početak ako se osjećate spremni za to. Budite dobri prema sebi, ali znajte svoje granice.
 
JARAC:  Komunikacija postaje maštovita, promišljena i razumljiva u naredne četiri sedmice. To je zato što Sunce ulazi u Ribe u četvrtak i u Vaš sektor komunikacije. Ovo je period kada ćete biti umjetnički nastrojen i dodatno empatični. Ovo je sjajno vrijeme za razmišljanje o tome kako možete pomoći drugima. Međutim, pokušajte ostati realni. U petak, Venera u Vodoliji postavlja na kvadrat Mars u Biku, stvarajući sukob između uštede novca i dobrog provoda. Vaše srce kaže da, ali Vaš novčanik kaže ne. Potražite načine za zabavu koji su besplatni ili jeftini. Srećom, stvari postaju malo lakše kada Merkur u subotu krene direktno u Vodoliju. Kako se planeta komunikacije sada kreće naprijed u Vašem vrijednosnom sektoru, pravo je vrijeme da shvatite svoje finansijsko stanje i riješite tehnička pitanja. Lijepo razgovarajte sa samim sobom i sjetite se svoje vrijednosti.
KARIJERA: Spremni ste uložiti puno truda u svoj uspjeh u karijeri. Jedini problem sa kojim se možete suočiti je taj što ga toliko želite da biste mogli spriječiti vlastiti napredak. Sada ćete puno više raditi. Budite spremni dati 110 posto da biste stigli tamo gdje želite biti. Zaboravite na mnoga očekivanja koja sebi stavljate i koja Vas nepotrebno opterećuju.
ZDRAVLJE I SAVJET: Vaša osjećanja mogu nanijeti štetu Vašem organizmu ako insistirate na zadržavanju gorčine, bijesa, ljubomore, emocionalnih rana ili drugih negativnih osjećanja. Da biste se osjećali najbolje, zaboravite na takve emocije. Tako ćete se osjećati bolje, srećnije i energičnije. Ne samo to, već ćete i izgledati mlađe. Zar to nije vrijedno toga?
 
VODOLIJA:  Porodica može uticati na Vaše samopouzdanje kada Jupiter u Vašem znaku kvadrira Uran u Biku u srijedu. Iako bi moglo biti primamljivo osporiti tradiciju i izjasniti se o svojim željama, to ne bi bilo pametno jer je za sada porodica u prednosti. Umjesto toga, fokusirajte se na održavanje mira. Vaša sezona se završava kad Sunce uđe u Ribe. Sunce je sada u Vašem vrijednosnom sektoru, povećavajući Vaš fokus na finansije. To bi moglo uticati na Vaše potrošačke navike jer postajete neodgovorni u vezi sa trošenjem novca, ili ste u zabludi po pitanju toga koliko novca zapravo imate. Pokušajte biti odgovorni. Sedmica završava pozitivno kada Merkur u subotu pređe direktno u Vaš znak. Moći ćete sa lakoćom izreći svoje misli i ideje. Logika je ovdje na Vašoj strani, pa je iskoristite najbolje što možete.
KARIJERA: Nikad niste bili ozbiljniji po pitanju povratka na fakultet kako biste dobili dodatne certifikate. Počinjete shvatati kako bi Vam to moglo pomoći da ostvarite karijeru kakvu želite. Fokus je na Vašoj zoni karijere, pa ćete možda tražiti novi posao, prisustvovati intervjuima i razmišljati o tome kuda dalje. Ako Vam je potreban publicitet, pravo je vrijeme da to i ostvarite.
ZDRAVLJE I SAVJET: Vaš pristup životu ne odražava se nužno u načinu na koji brinete o svom zdravlju. Možda ste pomalo lijeni u ovom pogledu. Možda se ne hranite zdravo jer Vam je lakše kuvati onako kako ste oduvijek kuvali. Isto bi moglo važiti i za Vašu rutinu vježbanja. Kad se samo mlao potrudite da, možete zasjeniti sve ostale. Zašto ne probati?
 
RIBE:  Nakon dugih mjesec dana, Vaša sezona službeno započinje kada Sunce uđe u Vaš znak u četvrtak, stavljajući Vas u centar pažnje. Srećan Vam rođendan! Sljedeće četiri sedmice donose novi početak i prilike i počinjete osjećate kako pozitivne promjene ulaze u Vaš život. Vjerujte svojim instiktima jer će vas Vaša intuicija voditi u pravom smjeru. Sanjajte velike stvari! Međutim, mogao bi se dogoditi mali zastoj kada Venera u Vodoliji na kvadrat postavi Mars u Biku u petak, stvarajući borbu oko toga kako se osjećate. Kad Vam zatreba malo privatnosti i prostora, mogli biste naići na hladnoću i negodovanje od strane voljenih. Bez brige, jer Merkur u subotu ide direktno u Vodoliju. Merkur se kreće naprijed u Vašem sektoru privatnosti, olakšavajući izražavanje Vaših emocionalnih potreba i traženje pomoći. Moći ćete bolje razumjeti svoje podsvjesne emocije.
KARIJERA: Ciljajte na nemoguće, iako možda nećete uspjeti. Kosmos Vam se sada smiješi i možda ćete ipak imati sreće. Ako radite online, neophodno je da obratite pažnju na brojeve i učite o njima. Možda ćete moći privući više posjetilaca na web stranici na kojoj radite eksperimentisanjem sa tim šta funkcioniše, a šta ne. Učite od onih koji su već postigli uspjeh.
ZDRAVLJE I SAVJET: Vrijeme je da preispitate svoju strategiju i eksperimentišete dok ne pronađete najbolji način da ostanete zdravi. Ne dopusite sebi da budete u konstantnoj, svakodnevnoj, dosadnoj kolotečini. Istražite sve svoje mogućnosti i isprobajte različitu hranu, dijetu i druge načine da održite kondiciju, osim odlaska u teretanu. To će napraviti mnogo razlike. Uspijevate u bilo kojoj vježbi koja Vas čini gipkim boljabosna.com