.

 

 

 

 

 


.

Skandal nad skandalima: RS na Svjetskom prvenstvu kao samostalna država!

– S obzirom na to da sam predsjednik Komiteta u svjetskoj organizaciji, uspio sam da izlobiram učešće za momke i djevojke iz Republike Srpske. To što ta djeca mogu da se takmiče sa vršnjacima iz cijelog svijeta je velika stvar za njih…Predsjednik Saveza za školski sport Srbije, bivši odbojkaški reprezentativac Željko Tanasković, kaže da Srbija i Beograd čine sve da se u što boljem svijetlu predstave svijetu na planetarnom prvenstvu u fudbalu za srednjoškolce..
 
– Presrećni smo jer će Beograd u narednih sedam dana biti centar svijeta za najbolje mlade srednjoškolce, fudbalere i fudbalerke. Uz utakmice, mladi ljudi imaće priliku da razgledaju Beograd, druže se i stiču nove prijatelje. Ujedno, to je i glavni cilj ove manifestacije, jer sam ubijeđen da će neka prijateljstva ostati i trajna. Srbija je uvijek bila najbolji domaćin, biće to i ovaj put – poručio je Tanasković.Poseban kuriozitet predstavlja učešće Republike Srpske u obe konkurencije.
 
– S obzirom na to da sam predsjednik Komiteta u svjetskoj organizaciji, uspio sam da izlobiram učešće za momke i djevojke iz Republike Srpske. To što ta djeca mogu da se takmiče sa vršnjacima iz cijelog svijeta je velika stvar za njih. S ponosom mogu da otkrijem da će Republika Srpska naredne godine biti domaćin iste ovakve manifestacije, ali u odbojci – istakao je Željko Tanasković.Svjetsko prvenstvo u fudbalu za srednjoškolce održava se do 14. aprila u Beogradu na devet različitih terena.           saff.ba