.

 

 

 

 

 


.

Ženska U-16 reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u Trening centru NSBiH u Zenici u okviru 3. kola

UEFA razvojnog turnira selekciju Slovenije rezultatom 3:0 (2:0), čime je ostvarila i treću pobjedu te bez ijednog primljenog gola osvojila prvo mjesto.

U duelu do ovog kola neporaženih ekipa, strijelci za tim bh. selektora Ilije Lucića bile su Ajla Građan (16.), Ajda Zajc (autogol, 24.) te Ivona Radošević (74.). BiH je u prva dva kola porazila Sjevernu Makedoniju (2:0) i Farska Ostrva (1:0).

-Možemo biti zadovoljni prikazanim na ovom turniru i zasluženo smo osvojili prvo mjesto. Ova generacija je pokazala da je talentirana.

Igračice su tokom čitavog turnira bile na nivou i ozbiljno su pristupale svojim obavezama. Naravno, pred nama je još dosta posla da pripremimo ovu ekipu za naredne kvalifikacije- kazao je nakon današnje utakmice za oficijelnu stranicu NSBiH bh. selektor Lucić.

U drugom susretu današnjeg programa, Sjeverna Makedonija i Farska Ostrva odigrale su neriješeno 3:3 u Doboju kod Kaknja, a nakon izvođenja penala pobjeda je pripala Farskim Ostrvima.

Po pravilima UEFA razvojnih turnira, Faranke su za ovu pobjedu osvojile dva boda. Konačni poredak: BiH 9, Slovenija 6, Farska Ostrva 2 i Sjeverna Makedonija 1 bod.       (Vijesti.ba / Fena)