.

 

 

 

 

 


.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Italije na stadionu Nereo Rocco u Trstu (1:0).

Tako su Zmajići ostali i bez matematičkih šansi da dođu do druge pozicije. Još im preostaje da odigraju još samo protiv Irske na gostovanju.Italija je došla do prednosti relativno rano. Vodstvo Azzurrinima donio je Rovella golom u 14. minuti kad je očajno reagovala naša odbrana. Dopustili su da Rovella dođe do lopte na desetak metara od gola, a on ju je potom zakucao pod prečku za 1:0.

Dvije minute poslije Ajdin Hasić napravio je fenomenalan potez i oslobodio se trojice protivničkih igrača, ali potom šutira malo preko gola. U 30. minuti je BiH mogla do poravnanja. Dejanović je lijepo prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu na peterac. Tu petom šutira Amar Begić, a na putu ka golu na isti način loptu zahvata i Danijel Lukić, ali brani to Camesecchi.

Još jednu lijepu priliku Zmajići su imali u 39. minuti. Esposito je užasnom greškom poklonio loptu Hasiću, ali naš veznjak se nije snašao u završnici i poslao je loš pas ka Lukiću. Propala je tako velika prilika. Dvije minute poslije Lukić s 20 metara šutirao pored gola. Colombo je pokušao iz mrtvog ugla u finišu prvog dijela, no odbranio je Ćetković.

Na startu drugog dijela Hasić je opet bio u dobroj situaciji, ali nije iskontrolisao loptu. Osjetilo se još jednom da je iza njega duga pauza zbog povrede. Opao je ritam utakmice, a u 59. minuti izblokiran je Rovella. Viđen je nestvaran promašaj Quagliate u 60. minuti. Mogao je da bira gdje će šutirati, a on je loptu poslao pored gola. Izabranici selektora Starčevića imali su mnogo sreće.

Vignato je loše zahvatio loptu prilikom šuta u 61. minuti. Otišla je daleko od gola Ćetkovića, a potom su Azzurini imali još jednu veliku šansu. Ponovo je bila sreća na strani naše reprezentacije. Ritam je u nastavku dosta pao, Zmajići nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti i do kraja se rezultat nije mijenjao.

Italija – Bosna i Hercegovina 1:0

Stadion: Nereo Rocco (Trst). Sudija: Laforge N. (Belgija). Žuti kartoni: Fagioli (Italija), Memić (BiH).

ITALIJA: Camesecchi, Quagliata (od 66. Parisi), Okolii, Lovato, Bellanova, Rovella, Esposito (od 66. Ricci), Fagioli, Colombo (od 74. Cancellieri), Vignato, Yeboah.

BiH: Ćetković, Nikić, Barišić, Milojević, Dejanović, Begić (od 92. Kujundžić), I. Savić, Bašić (od 74. Ilić), Hasić (od 67. Osmić), M. Savić (o 74. Memić), Lukić (od 67. Hodžić). (Vijesti.ba / SCsport)