.

 

 

 

 

 


.

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević ima 86 godina, u februaru treba da napuni 87, a njegov život se približava kraju. 

Ćiro boluje od raka, a za Jutarnji list je iznio najnovije informacije o svojoj bolesti, te izrazio nadu da će ipak imati laku smrt.

Naime, metastaze su uništene na tri mjesta, ali nažalost, rak se proširio na kosti, tačnije na rebra i zdjelicu, što su loše vijesti.

“Nalazi su opet loši. Liječnici su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20”, rekao je legendarni trener za Jutarnji.

Svjestan je Žiro da ne može živjeti zauvijek, te da je nažalost kraj veoma blizu.

“Već izvjesno vrijeme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Otta Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši nogometni i trenerski divovi pa ne mogu ni ja ostati za sjeme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvijek imam strašno nizak prag tolerancije na bol”, dodao je Ćiro.

Iako je u teškom zdravstvenom stanju ne može bez fudbala i otkrio je da je u svom domu gledao meč reprezentacije Hrvatske protiv Rusije.

“Zamisli mene, iskusnog trenera, drhtao sam kao 18-godišnjak. Premda su bili jako dobro defenzivno organizirani, nisam vjerovao da Rusi mogu izdržati. Razbranili smo im tog golmana (Matvej Safonov, 22-godišnjak iz Krasnodara, op. n.), mislim da će o njemu u domovini nakon Splita pisati kao o novom Lavu Jašinu. Tako je impresivan bio”, zaključio je Ćiro.a stavi u sredinu odbrane”, zaključio je Blažević.   

(Vijesti.ba)