.

 

 

 

 

 


.

Torta s mileramom, voćem i palačinkama, idealna je za sve one koji bi za vikend htjeli napraviti nešto drugačiju poslasticu. 

Lagana, pjenasta, osvježavajuća, tako je svoju genijalnu tortu opisala Lala Govedarica. Torta s mileramom, voćem i palačinkama, idealna je za sve one koji bi za vikend htjeli napraviti nešto drugačiju poslasticu, a ne žele potrošiti previše vremena za spravljanje kolača. Postupak je zaista jednostavan, iako torta izgleda poput umjetničkog djela, a sve što treba napraviti jest pripremiti palačinke te sir pomiješati sa šećerom. U nastavku pročitajte recept za laganu proljetnu ljepoticu.

Mileram torta s palačinkama - sastojci:

Palačinke:

2 jaja

3 kašike šećera

1 vanilin šećer

300 ml mlijeka

180 grama brašna

20 g kakaaa

200 ml kipuće vode

Krema:

800 g milerama

150 g šećera u prahu

2 vrećice želatine u prahu

Voće po izboru

Mileram torta s palačinkama - priprema:

1. Umutiti jaja pa dodati ostale sastojke za palačinke. Na samom kraju dodati kipuću vodu. Smjesu ostaviti da odmara 20 minuta. Peći palačinke po standardnom postupku. Od ove smjese trebali biste dobiti 14 palačinki.

2. Pripremiti kremu. Mileram pomiješati sa šećerom u prahu, a želatinu pripremiti po uputama na vrećici. Želatinu špatulom umiješati u sir, a na samom kraju dodati voće po izboru.

3. Na kraju palačinke i kremu složiti u tortu. Na kalup promjera 22 centimetra staviti prozirnu foliju koja će prelaziti preko rubova. Na dno kalupa staviti jednu palačinku, a jednu ostaviti sa strane – ona će služiti kao završni pokrov.

4. Palačinku na dnu obilno premazati kremom. Složite ostale palačinke poput vrećica jednu do druge, a prostor između njih obilno popunite kremom od sira i voća.

5. Kad ste iskoristili sve palačinke, "zacementirajte" ih ostatkom kreme. Na kraju stavite završnu palačinku. Poravnajte i obložite folijom.

6. Hladite četiri do pet sati i ukrasite po želji.       (Instagram/Miris dunja)