.

 

 

 

 

 


.

Na konferenciji za medije koja se održala danas Gradska organizacija Stranke za BiH

Bihać objavila je da će na prijevremenim izborima za gradonačelnika Bihaća podržati Hamdiju Abdića Tigra (SDA).  Gradska organizacija Stranke za BiH Bihać je kao ozbiljna politička stranka koja djeluje u Gradskom vijeću Bihać razmatrala programe svih ponuđenih kandidata i odlučila da podrži Hamdiju Abdića sa kojim će potpisati sporazum o razumijevanju koji se tiče saradnje sa budućim gradonačelnikom na osnovnim principima i prema programskoj orijentaciji Stranke za BiH – naveli su iz SDA.

Dodaju da Gradska organizacija Stranke za BiH Bihać poziva svoje članove i simpatizere da 5. februara daju svoj glas Hamdiji Abdiću i čvrstog su ubijeđenja da će zajedno sa njim kao budućim gradonačelnikom doprinositi razvoju Grada Bihaća. - Koristimo ovu priliku da se u ime Gradske organizacije SDA Bihać i u ime Hamdije Abdića zahvalimo na podršci.

Podsjećamo, u borbi za načelnika Bihaća su još četiri kandidata. SDP je kandidirao Adnana Habibiju, Pomak Elvedina Sedića, a nezavisni kandidati su Amarildo Mulić i Damir Đug. NES koji je koalicioni partner SBiH i koji godinama vodi borbe sa SDA u Krajini podržao je Amarilda Mulića. (Vijesti.ba)