.

 

 

 

 

 


.

Ako ste pomislili kako su druga i treća godina djetetovog života jako teške, čekajte da vidite što slijedi.

Nedavno istraživanje organizacije OnePoll, koje je sponzorirao Mixbook, otkrilo je da većina roditelja smatra da su druga, treća i četvrta godina samo uvod u ono što donosi osmi rođendan. Tada su djeca dovoljno velika, imaju svoju osobnost i stav te se osjećaju dovoljno samostalno, ali svejedno žele dan završiti zagrljajem mame ili tate. Osim toga, njihovo tijelo tada se već polako priprema za pubertet i hormone koji dolaze s njim, piše Parents.

Zapravo, osma godina djetetovog života je toliko teška da se čak dvije tisuće roditelja koji su sudjelovali u ovoj anketi složilo s time, a istaknuli su kako je šesta godina bila puno bolja od očekivanog.

Osmogodišnjaci mogu biti tvrdoglavi i prkosni, lupati vratima i okretati očima u nastojanju da ostvare svoju neovisnost i individualnost. Uobičajeno je i da se ponašaju kao da je ispunjavanje njihovih obaveza ravno mučenju, a nije im strano ni ignoriranje roditelja. Zato, roditelji moraju imaju mnogo strpljenja, ali i biti spremni na brojne glavobolje. No, ono najvažnije, uvijek trebaju imati na umu da njihova djeca čak i nakon jako napornog i teškog dana ipak samo žele zagrljaj.

Iako je teško odgajati osmogodišnjake, zapamtite da je ponekad i teško biti osmogodišnjak, piše Index.hr.   (TIP/Foto: Instagram)