.

 

 

 

 

 


.

Regionalni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” Mostar uspješno privodi kraju akcije “Bosanski kurban” i akciju “Kurbani u Mekki i Australiji”. U okviru akcije „Bosanski kurban“, koja traje do 21. jula 2021. godine, „Merhamet“ će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

“Uplatom za Bosanski kurban u ‘Merhametu’, pomažete rad i obezbjeđujete meso za cijelu godinu za 41 „Merhametovu“ narodnu kuhinju i njihove punktove širom BiH, u kojima svakodnevnomo pripremamo  oko 8.000 obroka za  socijalno ugrožene građane i njihove porodice.

Donacija za domaći kurban iznosi 350 KM, uz mogućnost da svi oni koji žele mogu prisustvovati klanju kurbana u klaonicama u Sarajevu,Visokom i Fojnici , te dostavu kubanskog mesa na kućnu adresu za one koji žele zadržati trećinu kurbana za svoju porodicu izjavio je Adnin Hasić direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar
 
„Merhamet“ će primati i donacije za nabavku kurbana iz Mekke i Australije. Akciju, koja traje do ponedjeljka 19.jula. Klanje kurbana se obavlja u Meki i Australiji, u skladu sa islamskim principima i na ovaj način pomaže se ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima.

Donacija za kurban iz Mekke i Australije iznosi 270 KM.

Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se primaju u kancelariji Regionalnog odbora Mostar i osnovnim odborima u Konjicu i Jablanici u sklopu koga djeluje i “Merhametova” javna kuhinja.

Hasić ističe da su  zadovoljni dosadašnjim rezultatima akcije na nivou Regionalnog odbora Mostar , odnosno  već sada ostvaren je  prošlogodišnji nivo donacija za kurbane i očekuje se  rast između 10-15% za područje Hercegovine.

Ovom prilikom želim istaći da će naša Narodna kuhinja u Jablanici primati kurbane isključivo od fizičkih lica uz obavezan veterinarski nalaz o ispravnosti mesa. Prima se jedan kurban po donatoru do popunjenja kapaciteta .

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Vakufska banka: 1604600046787940

Sve dodatne informacije se mogu dobiti kod naših sekretara osnovnih odbora na brojeve telefona: RO Mostar: +387 62 800 077 OO Konjic: +387 62 442 105 OO Jablanica: +387 36 752 950 e-mail:merhamOva e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


(Vijesti.ba)