.

 

 

 

 

 


.

Regionalni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” Mostar tradicionalno, i ove godine provodi akcije “Bosanski kurban” i akciju “Kurbani u Mekki i Australiji”.  U okviru akcije „BOSANSKI KURBAN“, koja traje do 21. jula 2021. godine, „Merhamet“ će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika. Uplatom vaših kurbana u „Merhametu“ pomažete rad i obezbjeđujete meso za čitavu godinu za 41 „Merhametovu“ narodnu kuhinju i njihove punktove širom BiH, u kojima svakodnevnomo hranimo oko 8.000 socijalno ugroženih građana i njihovih porodica.

Istovremeno pomažemo naše poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine izjavio je Adnin Hasić direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar.

Donacija za domaći kurban iznosi 350 KM i tu nudimo mogućnost da svi oni koji žele mogu prisustvovati klanju kurbana u klaonicama u Sarajevu i Visokom, te dostavu kubanskog mesa na kućnu adresu za one koji žele zadržati trećinu kurbana za svoju porodicu

„Merhamet“ će primati i donacije za nabavku kurbana iz MEKKE i AUSTRALIJE.

Akciju, koja traje do 19. jula, provodi „Merhamet“ Švedske, a u akciji učestvuje i HO „Merhamet“ MDD sa svojim organizacionim jedinicama.

Klanje kurbana se obavlja u Meki i Australiji, u skladu sa islamskim principima. Na ovaj način pomažemo ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima.

Donacija za kurban iz Mekke i Australije iznosi 270 KM.

Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se primaju u kancelariji Regionalnog odbora Mostar i osnovnim odborima u Konjicu i Jablanici u sklopu kojeg djeluje i naš javna kuhinja.

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar Vakufska banka : 1604600046787940

Sve dodatne informacije se mogu dobiti kod naših sekretara osnovnih odbora na brojeve telefona:
RO Mostar: +387 62 800 077
OO Konjic: +387 62 442 105
OO Jablanica: +387 36 752 950
e-mail:Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.                                  (Vijesti.ba)