.

 

 

 

 

 


.

Čistka u SDA TK je neminovna. Već se počelo raditi na njoj, a predvodi je simpatični Abdurahman Hodžić Hodža vlasnik građevinske firme HIH. Abdurahman inače slovi za “jagnje koje dvije sise sisa”. Zapravo je upravo on “vlasnik” SDA i DF-a na Tuzlanskom kantonu.  Hodži je svojevrstan problem predstavljalo to što je Safet Softić imenovan u kadrovsku komisiju SDA, međutim kada je Hodža shvatio da je to iz Bakir uradio čisto iz pragmatičnih razloga, a ne iz ljubavi, jer je Safet predsjednik Sabora Islamse zajednice, onda je krenuo u napad. Po svemu sudeći prvi će “zaplatiti” fenomen zvani Salko Zildžić.

Fenomen Zildžić protivi se smjeni Fahre Skopljaka predsjednika SDA TK, a na čemu Hodža insistira. Zildžić očigledno smatra na pozicijama trebaju biti oni koji nemaju rezultat iza sebe, poput njega, dok Hodža hoće one koji imaju rezultate, kao što su oni koji su osvojili vlast u Živinicama ili Bego Gutić u Banovićima. 

Zildžić je inače svoj politički procvat ostvario ko višegodišnji predsjednik mladih u SDA. On je pomijerao dobnu granicu za mlade u stranci sve do te granice da se pod “mladim” vodio i prosječni srednjovječni čovjek. Obavljao je dosta funkcija, no nijednu nije legitimno zaslužio, obzirom da ga nikada nisu na te pozicije birali građani.

U SDA TK uspio je sve uništitit, te je sada umjesto 5 vijećnika, SDA spala na jednog.

U svojoj bogatoj uhljebističkoj karijeri bio je i savjetnik potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović ali se tu nije dugo zadržao. Naime shvativši njegove intelektualne (NE)sposobnosti ona ga nije puštala iz zgrade i njegov rad ograničila je striktno na popunjanje putnih naloga za sviju. Kolege Zildžića kažu da je urnek za popunjavanje držao na stolu i na osnovu toga popunjavao.

Tužni Salko je tada našao spas u Kabinetu ministra Aljoše Čampare, izmolivši ga da pređe na savjetničku poziciju u njegovom ministarstvu. Popunjavanje putnih naloga tu je zamjenio sa odlascima na polaganja cvijeća.

Svjestan da ne može ni u jednu skupštinu jer mu građani ne bi dali povjerenje, izmolio je Sebiju i Bakira potom da bude na kompenzaciji i tako ulazi u Federalni parlament.

Sve ovo vrijeme koje ništa ne radi jako je dobro plaćen sa grbače leđa građana. Potpuno mu je nepoznat institut javnog konkursa, ipak, uspio je iskoristiti svoj položaj predsjednika mladih, člana Predajedništva SDA, te predsjednika Gradskog odbora TK, pa je zaposlio suprugu na državne jasle . 

Kako stvari stoje, ovaj cirkus iz TK je na odlasku zajedno sa onim koji ga je i napravio, Salkom Zildžićem.

(PRESS)