.

 

 

 

 

 


.

Često kada partneru postavljamo pitanje koliko je partnera imao prije, čini nam se kao da želimo znati odgovor,

a u stvari ne želimo da saznamo.  Iako je iskrenost u vezi jako važna, nije uvijek lako prihvatiti sve detalje iz partnerovih prošlih veza. Jako je važno da vaš partner zna šta očekujete od vaše veze i u kom smjeru želite da vaša veza ide, ali što se tiče broja partnera, taj podatak može izazvati veliki pritisak. 

Jako je važno da podijelite sa svojim partnerom neke detalje iz svoje prošlosti koje on želi da zna, ali je još važnije da se fokusirate na vašu sadašnjost. Budite iskreni kada su u pitanju vaša osjećanja i namjere i ne dozvolite da broj partnera koji ste imali unese probleme u vašu vezu. 

Ako vaš partner iz nekog razloga misli da broj partnera koji ste imali određuje vaš karakter, onda to može biti veliki problem. Broj partnera ne određuje ništa i ne može reći kako ćete se ponašati u vezi u kojoj se nalazite. 
Ako vaš partner uporno insistira da sazna koliko ste ih imali prije njega budite oprezni jer bi ovo mogao biti alarm za uzbunu. U redu je da vašeg partnera interesuju vaše prošle veze, ali ne i broj partnera koji ste imali. 

Uvijek pokušajte saznati iz kog razloga vaš partner želi saznati broj partnera koji ste imali i zašto mu je to važno. Na vama je da li ćete reći svom partneru koliko ste ih imali prije, ali uvijek imajte na umu da ne morate. Svako ima pravo na lične granice.

(Infopult/PRESS)