.

 

 

 

 

 


.

SANSKI MOST - Mladom bračnom paru Harisu i Neziri Ramić, koji živi sa dvije djevojčice u selu Podlug, nadomak Sanskog Mosta, zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, izgrađen je novi porodični dom u kojem će započeti novi život. Podsjetimo da su prije nekoliko mjeseci "Nezavisne" pisale o teškom položaju ove porodice, nakon što je Haris obolio od epilepsije. Napadi su od tada učestali pa je mladić bio primoran dati otkaz u jednom trgovačkom centru, gdje je bio zaposlen, a porodica se našla u izuzetno teškoj situaciji jer je ostala bez prihoda. Zbog toga su bili primorani da se iz privatnog smještaja, u kojem su boravili, vrate kod Harisovog oca, u kuću u kojoj boravi ukupno 13 osoba.

U međuvremenu, za sudbinu supružnika i njihove djece zainteresovala se grupa poduzetnika iz Kozarca, mjesta koje se nalazi nadomak Prijedora, te su donirali sredstva da se Ramićima izgradi nova kuća. Trenutno su u toku završni radovi na objektu, a porodica planira da se useli prije početka zimskog perioda.

"Ovo je za nas ogromna stvar i želimo da zahvalimo našim donatorima. Također, zahvaljujemo i 'Nezavisnima' koje su pisale o nama i tako doprinijele da naša priča dođe do dobrih ljudi. Od sreće ne znamo šta da kažemo, ovo je novi početak za nas", kažu supružnici.

Kako su nas Ramići informisali, donatori su željeli da ostanu anonimni, a ovoj skromnoj porodici na ovaj način ispunjena je najveća želja da ima vlastiti krov nad glavom i osigura normalno djetinjstvo kćerkama Sari i Lejli.   nezavisne.com.