.

 

 

 

 

 


.

Konačno ste upoznali muškarca koji ima sve ono o čemu ste oduvijek sanjali. Zgodan, pametan, ima dobar smisao za humor, podržava vas, ali postoji jedan mali nedostatak. Oženjen je.  Ne možete tek tako zahtjevati od njega da se razvede iako vam on obećava da će se jednog dana razvesti kako bi sa vama gradio porodicu. Ima li smisla čekati oženjenog muškarca i graditi sa njim ozbiljnu vezu? Često žene stupaju u vezu sa oženjenim muškarcem kada su umorne od usamljenosti i još uvijek nisu srele muškarca sa kojim bi mogle graditi porodicu i imati srećan brak.  Tada se pojavljuje on koji zna kako se ponašati sa ženama, koji je formirana ličnost i koji je jako zanimljiv. Takvog muškarca je teško zaobići, pogotovo ako i on sam pokazuje veliki interes za vas. Kada se nađete u vezi sa oženjenim muškarce morate biti hrabri i otvoreno ga pitati koje su njegove namjere. 

Ako vam kaže istinu znaćete šta može proizići iz te veze. Postoje slučajevi kada se iz veze sa oženjenim muškarcem razvije lijep odnos, kasnije i brak, ali to se ne događa tako često. Prednosti i nedostaci veze sa oženjenim muškarcem direktno zavise od njegovih namjera.  Ako muškarac traži samo zabavu i izabrao je vas, možete to shvatiti kao kompliment jer u takvim slučajevima muškarci biraju samo najbolje. Druga prednost bi moglo biti zadovoljstvo koje imate sa tim muškarcem. To i nije mnogo ako uzmemo u obzir nedostatke koji se mogu pojaviti kasnije. 
 
1. Veza sa oženjenim muškarcem može biti prilika da dokažete sebi da ste bolji od druge žene. Negdje podsvjesno svi mi se upoređujemo sa nekim drugim, a negdje u dubini naše duše uvijek se radujemo kada smo bolji od nekoga drugog. 
 
2. Sve dok vaš oženjeni muškarac ostaje u braku vi imate pravo izlaziti sa drugim muškarcima. U drugim okolnostima to ne biste mogli. 3. Šta god da se dogodi u vašoj vezi uvijek možete okriviti svog oženjenog muškarca jer vas on povrjeđuje zato što ne bira samo vas i ostaje u braku sa svojom ženom.
 
Tada će na sve načine željeti da ispravi stvar i učini sve što želite. 4. Dok imate status ljubavnice niste dužni upoznavati njegovu rodbinu i razmišljati o tome da li ćete se svidjeti njegovoj majci te kako održati dobar odnos sa njom. Za neke žene to je veliki plus. 
 
5. Veza sa oženjenim muškarcem je mač sa dvije oštrice. Uvijek postoji nepredvidivost i opasnost. Ovaj odnos je upravo za takve osobe koje vole rizik i nepredvidivost. Sve žene koje stupe u vezu sa oženjenim muškarcem prije ili kasnije osjete grižu savjesti i krivicu. 
 
Bez obzira ko je bio inicijator veze, ostaje činjenica da je rasturena jedna porodica, a vi ste bili direktno upleteni u to. Stavite se na mjesto supruge svog odabranika - želite li biti prevareni, tako da negdje u paralelnoj stvarnosti vaš muškarac ima ljubavnu priču, samo bez vas. 
 
Važno je istaknuti da oženjeni muškarci često ne napuštaju porodicu, da se ta veza može prekinuti svakog trenutka te da ćete ostati sami i povrijeđeni. Glavni nedostatak veze sa oženjenim muškarcem je taj što ga morate dijeliti sa drugom ženom. 
 
Imajte na umu da muškarac koji je u braku nikada u potpunosti neće biti vaš, neće vam pružiti potpunu podršku, nećete vam pružiti sigurnost, pa je dobro razmisliti koja je svrha te veze. Najvažnija stvar koju trebate shvatiti je da on ne pripada vama i da ovo nije veza već afera te da će trajati sve dok muškarac ne napravi izbor. U čiju korist će taj izbor napraviti je veliko pitanje. 
 
Najčešće u vezu sa oženjenim muškarcem stupaju djevojke koje imaju nisko samopoštovanje i koje se boje biti same. Takva veza uvijek sa sobom nosi veliki rizik. Možete ili pobijediti ili ostati bez svega. Ako vam muškarac ne može jasno izraziti svoje namjere bolje je odmah otići nego se zavlačiti godinama. Zapamtite da kada se veza gradi na nevjeri male su šanse da će iz toga izaći nešto dobro.       infpult.info