.

 

 

 

 

 


.

Nema gasterbajtera koji neće pustiti suze na ove redove.. Jedan 18-godišnji mladić otišao je u inostranstvo da zaradi novac, 
a kada se vratio, majka ga je sa suzama radosnicama čekala na aerodromu. Zatim ga je zagrlila najjače što je mogla, jer ga je toliko volela. Ali dok ga je grlila, rekao joj je tihim glasom: „Majko, znam da me jako voliš, ali sramotiš me kad me grliš pred svima, ponašaš se kao da sam još uvek malo dete!” To je majku mnogo uvredilo, jer je pomislila da njen sin nije srećan što je vidi.  Nekoliko godina kasnije, sin je ponovo morao da ode u inostranstvo. Tada već nije bio mladić – imao je 24 godine, ali majka je ponovo otišla s njim na aerodrom, ali ovaj put da ga isprati. Međutim, majka ga tada nije zagrlila i izljubila, već mu je samo okrenula leđa i sa suzama u očima rekla: „Čuvaj se sine“.
 
Kada se vratio nekoliko meseci kasnije, njegova majka nije bila na aerodromu. Kada se vratio kući, video je pismo i buket cveća od svoje majke. Iz puke radoznalosti, mladić je odmah otvorio pismo i pročitao ga u jednom dahu, a kada je završio sa čitanjem, zaplakao je glasno kao nikada do tad – bio je to jedan od najgorih trenutaka u njegovom životu.
U pismu mu je majka napisala sledeće:
 
„Sine, kada sam te zagrlila pre 6 godina, plakala sam od radosti, ali kad čitaš ove redove biću pod zemljom, u kovčegu, jer sam izgubila bitku sa ra.kom. Plakala sam kad sam ti okrenula leđa na tvom drugom odlasku, jer nisam želela da te osramotim, ali sam znala da sam te poslednji put videla. Mnogo te volim i uvek ću biti tu za tebe. S ljubavlju, tvoja mama“, pisalo je u pismu. Neka se zna da niko ne treba da se stidi svoje majke, jer je ona najvažnija osoba u svačijem životu i ona koja daje život. A nakon toga, kad vidite majku, čvrsto je zagrlite. Neka ceo svet vidi koliko se volite, jer nema ništa jače od majčinske ljubavi.