.

 

 

 

 

 


.

Aluminijska folija je nešto što većina nas koristi. Kako god,
 ona se pokazala i vrlo štetno za naše zdravlje.  Djeluje kao neurotoskin
Pripremanje hrane u aluminijskoj foliji, zagrijavanjem će dovesti do oslobađanja velikih količina aluminija. To će štetno djelovati na mozak i smatra se da povećava rizik od nastanka Alzehimera.Ukoliko koristite aluminijsku foliju, onda je barem nemojte zagrijavati.
 
Bolesti kostiju: Zbog unosa aluminija će se stvoriti problem sa kostima. Aluminij će se smanjiti proizvodnju koštanih ćelija što će dovesti do slabljenja kostiju, ali i bolova. Zato ne pretjerujte sa hranom iz aluminijskih folija jer vam može naštetiti.  Problemi sa plućima
Još jedan od problema koji se može javiti jeste problem s plućima. Možete imati i poteškoće s disanjem.Zato, opet napominjemo, ne pripremajte hranu u aluminijskoj foliji zbog zagrijavanja i otpuštanja aluminija.Pored aluminijske folije, hrana iz mikrovalne je vrlo štetna za naše zdravlje jer mikrovalna uništi sve dobro što je u namirnicama.To zračenje će dovesti do stvaranja kancerogenih materija. Zato su u mnogim državana mikrovalne zabranjene. Tako da izbjegavate zagrijavanje u mirkovalnoj ili pripremu hrane u aluminijskoj foliji.(Hayat / Foto: Ilustracija)