.

 

 

 

 

 


.

Mnogi ljudi studiraju ili rade na poslu u periodu od 8 do 16 sati i često nemaju vremena praviti konkretne obroke,

a nemaju ni ideja šta pojesti u tim satima. Zbog toga često završe konzumirajući nezdrave obroke, iako im je prvobitni plan bio drugačiji. Zdrav način života za one koji rade standardno radno vrijeme i nemaju vremena spremiti kvalitetne obroke za posao je izazovan. No, postoje jednostavna rješenja uz pomoć kojih možete za samo nekoliko minuta pripremiti nutritivno zdrave obroke koji će vas dugo držati sitim. 

Odličan obrok za ponijeti na posao je tortilja punjena raznim namirnicama prema vašim željama, ali ipak ako želite zdraviju verziju onda vam preporučujemo da je premažete jogurtom, stavite šunku, svježi sir i zelenu salatu. Možete dodati još i paradajz ili kukuruz iz konzerve za dodatne vitamine i volumen hrane. Druga opcija je da kupite tunjevinu ili neku drugu konzerviranu ribu te dodajte svježi sir ili mozzarelu, a u drugoj posudi ponesite veću količinu salate prema vlastitom izboru.

Odlična opcija je i hladna tjestenina s povrćem, kojeg ćete sitno nasjeckati. Ubacite krastavce, paradajz i kukuruz ili skuhajte mješavinu za francusku salatu. Ubacite povrće i tjesteninu u jednu zdjelu te dodajte preliv po želji. Ukoliko ste ljubitelji sendviča, ni to nije loša opcija. Pecivo od bijelog brašna zamijenite nekim od integralnog brašna. Dodajte piletinu ili šunku po izboru, te puno salate. Pecivo možete premazati sirnim namazom. Uz ove obroke poželjno je da ponesete voće i orašaste plodove prema izboru, jer su voće i orašasti plodovi odličan zdravi međuobrok.  klix/press