.

 

 

 

 

 


.

Najveća podvala koju su Bošnjaci imali od završetka rata do danas je Vojin Mijatović,

koji je za poslanika u NSRS-u kao velikog probosanca progurao kuma generala Ratka Mladića. I on je bosanski patriota, preveo ih je žedne preko vode. Zato ću se lično potruditi da razbijem Osmorku u paramparčad jer su mnogo veće zlo nego oni s kojima su pravili pakt jer znamo kakvi su”, kazao je Nebojša Vukanović na savjetovanju članova Liste za pravdu i red u Istočnom Sarajevu.

“Nikad Nikšić nije odgovorio kakvu je kovertu dobio, poslanici SDP-a u Skupštini, a jako je bitno da kaže. Zašto su spriječili Ramiza Salkića da uđe u klub čiji je predsjednik i šta su to tajno dogovarali sa Žunićem. Naravno da će skupo platiti svoju Pilatovsku odluku da četvrtog delegata daju SNSD-u. Ali da se zna, ne može SDP glasati za Srebrenku Golić u Vijeću naroda, glasati u Predstavničkom domu za prijedlog SNSD-a, a da tobož tajno glasaju protiv Dodika u NSRS-u. Kako glasali tako im Bog pomogao. Ja bih sad stavio ruku na Jevanđelje da dva poslanika SDP-a nisu glasala za PDP kako su trebali”, riječi su Vukanovića.

Na kraju, Osmorku iz FBiH poredi sa srpskim političarima iz vlasti u RS-u. “Ono što govori Vojin Mijatović govori, govori i Žunić i Luka Petrović i Dodik i Ristić: “Idi u bolnicu, liječi se”. Isti taj rječnik koristi i Nermin Nikšić i to će ga u političkoj cijeni skupo koštati. Ovo će mu ako postane premijer, a nadam se da neće, biti posljednji mandat”, zaključio je Vukanović.  saaff.ba