.

 

 

 

 

 


.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda vjerovatno je umislio da je bh. 

javnost poptuno slijepa, pa je danas neprihvatljivom i kontraproduktivnom ocijeno.Kako navodi - kampanju koja se povela u pojedinim medijima povodom nazočnosti hrvatskih zvaničnika Akademiji obilježavanja Dana Republike Srpske u Banjoj Luci i da je time nastavljena antihrvatska histerija u BiH.Vjekoslav Bevanda, koji je i potpredsjednik HDZ-a BiH, smatra da je zabrinjavajuće kako se lako otrovne strelice usmjere ka hrvatskim predstavnicima u BiH, čak i kada su u pitanju benigni događaji.  

Huškačka medijska izvješća napisana su u poznatim političkim središtima, a posjeta hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci samo je nastavila antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još prije listopadskih izbora. Nemam kompleks pojaviti se bilo gdje i suočiti se bilo s kim, niti ću se pravdati bilo kome što ne mrzim i što sam spreman da surađujem za dobrobit svih “, smatra ministar Bevanda i dodaje:  „Mržnja koja izvire iz ostrašćenih istupa je zrcalo u kome se jasno vidi stanje umova, teška besperspektivnost, odsutnost poštovanja i nepostojanje kapaciteta za dogovor“, smatra Bevanda.   

Da li Bevanda ovdje misli na RTL-ovog Zorana Šprajca koji je u svom tv komentaru rekao da je Dragan Čović mali hrvatski gnom koji Miloradu Dodiku lašti cipele. Zna li ministar Bevanda u kojem su središtu napisana medijska izvješća Dnevnika HRT-a u kojim se Dan RS jasno označio kao neustavan, a Dragana Čovića svrstalo u red onih koji su proslavljali veličanje ranih zločinaca poput Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Da li to po ministu Bevandi hrvatski Jutarnji list, koji piše da je Čović u Banja Luci slavio sa kokardama i šajkačama, zapravo širi mržnju ostrašćenim isutpima. Da li iz istog središta piše voditelj Bujice Velimir Bujanec, i koje je to sjedište.

Ili pak antihrvatsku histeriju provodi Željko Glasnović koji smatra da Hrvate u BIH predstavljaju bivši pripadnici UDBA-e, ili ministar Krstičević koji je Čovićevo pojavljivanje u Banja Luci nazvao sramotnim. Da li to ministar Bevanda smatra da otvorne strelice upućuju Andrej Plenković i Maja Pejčinović Burić zbog toga što će opozvati ambasadora Del Vechia, ili pak gradonačelnik Šibenika Željko Burić ili ne daj Bože predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Da li su to Nenad Stazić, Arsen Bauk, Tomislav Karamarko, Jadranka Kosor, Domagoj Hajduković ...

Pokušaj spina Vjekoslava Bevande je loš. Ministar Bevanda je inače, po tvrdnjama mostarske HVIDRE prvi mostarski dezerter koji se za vrijeme rata u BiH bavio privatnim biznisom u Hrvatskoj. Upravo zbog tog nedostatka empatije prema stradalnicima, kao i nestanku cijelog hrvatskog naroda u RS i ne čudi Bevandina tvrdnja da „nema kompleks pojaviti se bilo gdje i suočiti s bilo kim.“

Taj malo zna o zločinima u Republici Srpskoj. Ovaj poznati konzument najvažnijih fotelja koje pripadaju Hrvatima, nakon što prvu izabere Dragan Čović, krenuo je po novu - prvo paljenjem svijeća osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku na godišnjicu njegovog samoubistva, a potom i slavljenjem 9. januara Dana koji je označio početak krvavog rata kako to nazva ugledni američki New York Times.


(Vijesti.ba)