.

 

 

 

 

 


.

Čokoladna poslastica sa svježim sirom odličan je izbor za osvježavajući i ukusan desert.

Ovaj recept je jednostavan i brz za pripremu - ne zahtijeva puno sastojaka, kao ni vremena Za ovaj ukusan, lagan i brz recept trebat će vam svježi sir i čokolada kao glavni sastojci, te šećer i maslac. Upotrijebite silikonske kalupe po želji kako bi spravili male sirne kolače od čokolade. U tren oka dobit ćete ukusnu, čokoladnu i osvježavajuću poslasticu.

Sastojci:

160 g čokolade

35 ml ulja

400 g svježeg sira

40 g maslaca

50 g šećera u prahu

vanilin šećer

Priprema:

Otopite 160 g čokolade, potom dodajte 35 ml ulja i promiješajte. Upotrijebite silikonski kalup koji ćete kistom premazati rastopljenom čokoladom i zatim ga staviti desetak minuta u hladnjak da se čokolada stvrdne. U posudu uspite 400 g svježeg sira, 40 g omekšalog maslaca, 50 g šećera u prahu i vanilin šećer te izmiksajte pomoću štapnog miksera.

Iz frižidera izvadite kalup te još jednom premažite čokoladom potom kašikom vadite smjesu sira i punite u u kalupe te poravnajte vrhove koje ćete na kraju premazati s čokoladom odozgo.

Sve vratite u frižider da se potpuno ohladi dok se ne budu mogli vaditi van iz kalupa poput kockica leda. Rezultat su slasne, hlade i ukusne čokoladne poslastice.        Prijatno! :) (24sata.hr)