.

 

 

 

 

 


.

Došao je sa prijateljima u pivnicu, a onda je nastala BUKA! Austrijski kancelar Sebastijan Kurz, vicekancelar Werner Kogler, 
ministarka turizma Elisabeth Köstinger  i državna sekretarka Andrea Mayer, koji su se sastali na ručku u bečkom Prateru, sigurno su izgubili apetit, pišu austrijski mediji.  Razlog tome je skandiranje koje ih je dočekalo u ugostiteljskom objektu. "Morate ići, Kurz mora ići", vikali su ljudi u pivnici.
 
Razlog predstavljanja vladajuće stranke u gastronomskom objektu bila je konferencija za štampu prvog dana otvaranja Austrije nakon sedmomesečnog zaključavanja. Međutim, sve je dobilo bizarnu notu kada su se lažni novinari umiješali među novinare. Pobunjenici protiv vakcina i mjera zaštite od korone koje je policija uklonila neposredno prije dolaska kancelara ostavili su slogane i infiltrirali se u novinare.
 
"Lažna novinarka" je umjesto mikrofona u vazduhu imala četku za čišćenje. Kancelar Kurz je na njena pitanja odgovarao mirnim tonom, poput „šta će biti sa onima koji ne žele da se vakcinišu“. Istakao je da se vakcine ne forsiraju. Drugi novinari nisu mogli dobiti riječ i dobiti priliku da pitaju jer je „žena sa četkom za čišćenje ukrala šou“. Kancelarov tim za komunikacije i ličnu sigurnost omogućio je da se neugodne situacije odvijaju bez problema. Izgledalo je da mu se svi rugaju. Međutim, ne možemo a da ne primjetimo da se prilikom povratka u gastronomske objekte Sebastian Kurz pojavio u nešto svijetlijem tonu odjeće. (Kurir)