.

 

 

 

 

 


.

Hakeri skupine Anonymous objavili su novu seriju

dokumenata koji su procurili iz tajne utjecajne mreže u Velikoj Britaniji. Nova tranša dokumenata otkriva, između ostalog, kako pojasniti muslimanima u Velikoj Britaniji “zašto je NATO važan”. Dokumenti govore zašto je važno “obrazovati” muslimane o NATO paktu.

“Sudjelovanje NATO-a u zemljama s muslimanskom većinom, kao što su Afganistan, Irak i Sirija, pokazuje da je velika većina muslimana jednostavno neprijateljski raspoložena prema Sjevernoatlantskom savezu i misle da je NATO neprijatelj islama i muslimana”, kaže autor, okrivljujući da je ključ trenutnog problema u “neznanju” muslimana. Umjesto toga, prema dosjeu, muslimane, naročito mlade pripadnike etničkih manjina u Ujedinjenom Kraljevstvu koje se već smatra “problematičnima”, trebalo bi učiti da je “NATO intervencijska međunarodna organizacija koja je posvećena sprječavanju ratova i sukoba i koja igra važnu ulogu u posredovanju i donošenju trajnog mira svijetu.” Rješenje je graditi utjecaj s “pouzdanim vođama zajednice i radnicima za mlade”, te sponzorirati niz navodno otvorenih radionica diljem Ujedinjenog Kraljevstva koje raspravljaju o temama od šerijata do prihvatljivih pravila oblačenja, ali su u suštini usmjerene na uništavanje osjećaja napetosti, straha, nepovjerenja i mržnje prema Sjevernoatlantskom savezu.

“Ljudi će biti ohrabreni da razgovaraju sa svojim prijateljima i porodicama o svom razumijevanju uloge NATO-a u globalnim sukobima, uključujući pružanja humanitarne pomoći u područjima prirodne katastrofe”, navodi se u dokumentu.Osim toga, sugerira se da su napori u vršenju utjecaja već u toku, ali se poziva na stvaranje “dobrog programa za resurse koji će dugoročno generirati uvažavanje NATO-a”.    saff.ba