.

 

 

 

 

 


.

Oni su stradali u kamionskoj nesreći kada je šleper Kenworth,

kojim je upravljao Johnny Smith (58), probio ogradu i prešao, iz još neutvrđenih razloga, u suprotnu traku na cesti   Muriz Smajić porijeklom iz BiH poginuo je, a njegov sin Muamer teško je povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u saveznoj američkoj državi Tenessy.  Oni su stradali u kamionskoj nesreći kada je šleper "kenworth", kojim je upravljao Johnny Smith (58), probio ogradu i prešao, iz još neutvrđenih razloga, u suprotnu traku na cesti. Udario je u šleper marke "volvo", kojim je upravljao Muriz Smajić, nastanjen u saveznoj državi Ilinois.Muriz je preminuo na mjestu, a njegov sin je zbog teških povreda prevezen u najbližu bolnicu u Nashville gdje je odmah podvrgnut teškoj operaciji mozga te smješten na odjel za intenzivnu njegu.

U međuvremenu, pokrenuta je online "GOFund" kampanja, kojom se želi pomoći porodici Smajić, a već je prikupljeno više od 29 hiljada eura.
Iza Muriza su ostali žena i četvero djece. Muriz i Almira Smajić napustili su BiH 1997. godine sa malim djetetom u naručju i otputovali u SAD nadajući se boljoj budućnosti.  Od tada su proširili svoju porodicu i dobili još dvoje djece, koja sada imaju 14 i 10 godina. Muamer, kao njihovo najstarije dijete, želio je ići stopama svog oca te je putovao sa njim. Prijatelji i porodica za Muriza imaju samo riječi hvale te ističu da je bio divan otac, izvanredan muž i osoba na koju se prijatelji uvijek mogu osloniti.    Izvor: Faktor