.

 

 

 

 

 


.

Sinoć je u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad održana tribina SDA o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Na tribini se između ostalog obratio i potpredsjednik Safet Softić.

 

“Mi na ovom putu nailazimo na svakakve izdaje, ali to nije odlika samo našeg vremena. SDA je bila predmet testiranja raznih karijerista, ambicioznih ljudi koji od stranke žele napraviti svoj bankomat i crpiti korist za sebe. Ali koliko god su velike i brojne izdaje, mi znamo da za SDA nema alternative. Ko nije spreman na borbu i čvrstinu, neka ide slobodno. Ali problem je što oni SDA napuštaju s onim što nije njihovo. Oni dobiju poslaničke mandate koji znače pozicije u društvu, ali kada napuste SDA, oni sve nose sa sobom, kao da je njihovo. Neka im je sretan put, ali neka vrate ono što nije njihovo”, poručio je Softić.

A ŠTA JE ZAPRAVO MOTIVISALO SAFETA SOFTIĆA DA DRŽI BAŠ OVAKVE GOVORE?

 

Safet Softić pozvan je na informativni razgovor kod svojih predsjednika Izetbegovića. Tom prilikom mu je rečeno da će mu se “halaliti” period šutnje koji traje nekoliko godina u SDA, te mu je obećana pozicija člana Kolegija SDA umjesto Zvizdića, ali uslov za to bilo je pokretanje kampanje protiv bivših članova stranke.
Od Softića je zatraženo i da promijeni svoje stavove koji su često bili puni kritike protiv Bakira i Sebije, i da, ako želi mjesto u Kolegiju i na listi mora početi veličati bračni par sa Poljina.

Softić je bez puno razmišljanja prihvatio u potpunosti sve postavljene uslove, a to je potvrdio svojim govorom u Novom Gradu. Svjestan da je čovjek “bez baze”, obzirom da predstavlja Tuzlanski kanton, a živi u Sarajevu, u potpunosti mu je bilo prihvatljivo da pod noge baci svoje dostojanstvo i čast i da bude promotor voljenog bračnog para, kao i da zanemari činjenicu da bi zapravo prvo on, vodeći se onim što govori, trebao vratiti mandat tuzlanskoj SDA, jer sa kompletnom porodicom svoj život vodi u Sarajevu, dok lažna obećanja daje građanima u TK.

Svi u SDA znaju da Softić ne misli ovo što govori, ali interes, mjesto na listi i brojne druge beneficije su jače od ljudskih, moralnih i vjerskih normi Safeta Softića. Inače, predsjednika Sabora Islamske zajednice.

NEKA SAFET SOFTIĆ VRATI MANDAT SABORU ISLAMSKE ZAJEDNICE

Pozivamo Safeta Softića da vrati mandat Saboru Islamske zajednice, baš onako kako su tražili od njega sabornici radi izjednacavanja Huseina Đoze sa četnicima.

Podsjetimo, zastupnici SDA, a posebno šokantno zbog pozicije koju obavlja, i sam Safet Softić kao poslanik u državnom parlamentu izjednačili su ime Huseina Đoze sa nacistima i zločincima, nakon čega se oglasila IZBiH saopćenjem u kojem je navela da je nedopustivo da se Husein Đozo stavlja u isti koš sa dokazanim nacistima i zločincima, dok je imam Careve džamije prof. Almir Fatić otvoreno zatražio ostavku Softića nazvavši ga neznalicom.

Ovako SDA zamišlja demokratsku, sekularnu i modernu evropsku BiH u kojoj je jedna osoba predsjednik državnog Parlamenta i Sabora Islamske zajednice, pri tome nijedno ne radi kako treba.

(PRESS)