.

 

 

 

 

 


.

Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja 

Podrinja osuđuje sramne kvalifikacije koje je iznio član Predsjedništva tzv. «Naše stranke» Tarik Haverić u ime te političke opcije i otuđenih dijelova SDP-a, u javnim nastupima u kojima se promoviše razbijanje patriotskog političkog bloka u Bosni i Hercegovini. Najprije je u programu Federalne TV Haverić, na ciničan i bahat način, odbio odgovoriti na pitanje koje su mu postavili povratnici iz Podrinja: da li priznaje međunarodne granice u kojima je priznata Bosna i Hercegovina, što uključuje i brigu o povratnicima u Podrinju, ili je briga njegove političke opcije svedena isključio na područje Kantona Sarajevo?

To je prvi put da je ikada jedan političar iz reda stranaka sa sjedištem u Federaciji otvoreno odbio kazati da priznaje međunarodno priznate granice Bosne i Hercegovine.Da stvari mogu biti i još gore, Haverić je pokazao, kada je u programu N1 kazao da njegova stranka ima interes samo za Kanton Sarajevo, nazivajući ga čak «Republikom Sarajevo». To bi, nakon odbijanja da prizna BiH u njenim granicama, jedino moglo značiti podjelu suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH na «Republiku Sarajevo», «Republiku Srpsku» i valjda još neke republike, što je najveća uvreda za sve časne ljude u ovoj zemlji, a najviše za žrtve genocida, čiji je cilj bio takva podjela BiH.

Samo je jedna republika i cjelovita država – a to je Bosna i Hercegovina, za koju su patriote i Podrinja i Sarajeva i svih krajeva Bosne i Hercegovine bile spremne položiti živote 1992-1995, dok nas je Haverić iz udobnih fotelja u Parizu svrstavao među nacionaliste i izjednačavao sa onima koji su vršili agresiju i genocid.Zlatni ljiljani Podrinja očekuju od patriota u DF-u i zdravim dijelovima SDP-a i njihovih lidera Željka Komšića i Nermina Nikšića da neće naivno nasjesti na priču, koju im plasiraju dezerterske strukture i ubačeni elementi. Sve patriotske snage moraju biti ozbiljne i ne smiju razmišljati samo o vlastitim i stranačkim interesima, već o državi i ljudima širom Bosne i Hercegovine, i ujediniti se radi viših ciljeva i očuvanja cjelovitosti jedine nam države. saff.ba