.

 

 

 

 

 


.

Srbijanski PINK koji je pod direktnom kontrolom predsjednika 

Srbije Aleksandra Vučića i njegovog tajkuna Željka Mitrovića nastavlja sa plasiranjem brutalnih laži o dešavanjima iz perioda agresije na Bosnu i Herecegovinu.Mitrovićev PINK, od svog osnivanja do danas, ostao je blizak svakom vladajućem režimu u Srbiji. Danas je glasnogovornik Vučićevog režima jednako kao što je ranije bio u funkciji propagande balkanskog kasapina Slobodana Miloševića i njegove supruge Mire Marković koja je, uostalom, Mitroviću i omogućila munjevitu medijsku ekspanziju, najprije u Srbiji a kasnije na prostoru ex Jugoslavije.

 Nakon što je PINK presudu Ratku Mladiću tretirao kao SRAMNU, danas se okomio na masakr na Markalama.
 Mitrovićev PINK danas donosi vijest pod naslovom - “PINK.RS PODSEĆA NA MASAKR NA MARKALAMA KOJI NE SME DA SE ZABORAVI ZBOG ISTINE - Telohranitelj Alije Izetbegovića priznao da je Alija naredio ubistvo civila!“.U tekstu se negiraju Haške presude i tvrdi da ne postoje dokazi da su projektili ispaljeni sa srpskih položaja. Za to vrijeme,

PINK od javnih kompanija sa sjedištem u Sarajevu dobija milionske ugovore na godišnjem nivou, na što smo na portalu Vijesti.ba upozoravali u više navrata. Primjerice, PINK-u je godinama unazad BH Telecoma godišnje plaćao oko 3 miliona KM za emitovanje programa u okviru platforme Moja TV. No nije samo riječ o BH Telecomu već i o drugim, kako javnim tako i privatnim kompanijama iz BIH koji zakupljuju prostor na ovoj televiziji i tako financiraju Mitrovićevu fabriku laži.
 
Posve je nejasno na osnovu čega je PINK osigurao privilegovani status u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kao što je neizvjesno koliko dugo će još uživati povlašteni tretman.Do neke nove godišnjice i nekog novog ponižavanja žrtava.
 
 
(Vijesti.ba)