.

 

 

 

 

 


.

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović večeras je prisustvovao iftaru

koji je potpredsjednik FBiH Refik Lendo organizirao u sarajevskom hotelu "Europa". Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović večeras je prisustvovao iftaru koji je potpredsjednik FBiH Refik Lendo organizirao u sarajevskom hotelu "Europa".  

Među prisutnima su bili i muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus, akreditovani šefovi diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini, direktor Media centra Islamske zajednice dr. Muamer Tinjak, kao i predstavnici drugih medijskih kuća u našoj zemlji i kulturno-prosvjetnih društava, te drugi brojni drugi gosti.

- Čast mi je i zadovoljstvo što vas mogu ugostiti na iftaru i što mogu zajedno s Vama podijeliti radosti našeg svetog mjeseca ramazana. Ramazani i iftari su se u Bosni i Hercegovini uvijek zajedno dočekivali. Svi narodi i građani su zajedno jeli halvu, te zajedno iščekivali pucanj topa i paljenje kandilja. To je uvijek bila, jeste i uvijek će biti naša Bosna i Hercegovina, država svih njenih naroda i građana koji su vjekovima komotno živjeli "jedni s drugima", a nikada "jedni pored drugih" - naglasio je potpredsjednik Lendo u svom obraćanju. (Vijesti.ba)