.

 

 

 

 

 


.

Ovogodišnji Mundijal prvi put u historiji održava se na Bliskom istoku,

što znači da će publika koja dođe da uživa u majstorijama u fudbala morati da se suoči sa nekim novim pravilima i zabranama. 

1. Homoseksualizam
U Kataru je homoseksualizam okatakterisan kao krivično djelo i objavljeno je da će bilo kakvo razmjenjivanje nježnosti između osoba istog pola biti sankcionisano.

Iz ovog razloga, kapiten Engleske najavio je da će nositi traku u duginim bojama u znak podrške LGBT zajednici.

2. Dejtovi
Ipak, ni strejt parovi neće biti potpuno slobodni.

Naime, ukoliko nevjenčani parovi budu uhvaćeni u javnom razmjenjivanju nježnosti, oni će biti procesuirani i privedeni pred lice pravde.

Tako da, ukoliko poželite da poljubite voljenu osobu kada vaš favorit postigne gol – razmislite još jednom. Čak i ako se samo budete rukovali sa ženom iz Katara vrlo je moguće da ćete za to dobiti kaznu.

3. „Nepristojno“ oblačenje
Tokom Mundijala, fanovi će morati da budu pokriveni od glave do pete, ili će rizikovati da budu izbačeni sa stadiona.

Kratki šorcevi, duboki dekoltei, skidanje majice biće oštro sankcionisano. Dakle, ukoliko ne budete obučeni u skladu sa striktnim pravilima Ministarstva turizma, nećete moći da do kraja bodrite reprezentaciju za koju navijate.

4. Droga
Posjedovanje droge u Kataru najstrože je zabranjeno, a ukoliko tamo budete uhvaćeni sa marihuanom, metom ili kokainom, možete biti osuđeni čak i na smrtnu kaznu.

5. Lijekovi
Čak i neki medicinski prepisani lijekovi nisu dozvoljeni u ovoj arapskoj zemlji. Pa tako, ukoliko sa sobom iz zdravstvenih razloga morate ponijeti neki antidepresiv, morat ćete imati i specijalan ljekarski izvještaj ne stariji od šest mjeseci.

U suprotnom ćete možda završiti i iza rešetaka.

6. Snimanje i fotografisanje
Zbog snimanja i fotografisanja u Kataru možete upasti u nevolju.

Ne, nije u pitanju pravljenje selfija - ova zabrana odnosi se na novinare i kreatore sadržaja, koji će morati da imaju specijalnu vizu i dozvolu za slikanje i uzimanje intervjua. Inače bi mogli da budu sankcionisani.  (Vijesti.ba)