.

 

 

 

 

 


.

Amar Osim od jučer je i zvanično novi šef stručnog štaba Veleža. 

Tim povodom je dao intervju za klupsku TV. “Kako sam došao? Zvali me ljudi. Nisam očekivao da će me zvati jer sam pratio dešavanja oko Feđe Dudića, možda više nego što bih trebao priznati. Mi smo se čuli, znao sam otprilike šta se tu dešava, ali nisam imao ideju da bi me neko mogao zvati, pa sam s te strane bio iznenađen. Nisam sebe vidio ni tu, ni bilo gdje drugo, osim u klubu gdje sam radio, ali kad sam sreo direktora kluba kome nije bilo teško da dođe meni na noge, proveli smo četiri-pet sati zajedno, malo sam promijenio sliku o svemu tome. Kad sam vidio kako o nekim stvarima razmišlja, a ja sam u klubu gdje sam bio, radio puno stvari. Kada sam vidio šta radi i kako se ponaša, to mi je dalo mi nadu da bi se moglo zajedno raditi. Smatram da se u toj priči svašta dobro može desiti”.

O tome koliko poznaje tim je kazao:

“Imam kod kuće sve televizije moguće, nisam imao šta raditi, samo sam gledao utakmice. Velež je igrao u Evropi, pratio sam jer je bio među interesantnijim ekipama u Premijer ligi. Znam igrače gotovo sve, ekipu poznajem. Ne znam kao Feđa što ih je znao, ali znam bolje nego neko drugi. Velež je iskorak napravio posljednjih par godina. Politiku kluba ne treba specijalno mijenjati, to je snaga kada imaš igrače koji su tu i koji znaju šta je klub i kako se ponašati, a ne kao kod nekih klubova – ko će doći, ko će nas pojačati. Pozicije možete sami shvatiti. Ko je otišao iz kluba, šta je falilo ekipi, ima tih nekih novih pravila, specifično oko U21 igrača, možete upratiti šta treba, ali vidjet ćemo. Ne vjerujem da će se ekipa dramatično mijenjati u odnosu na ranije”.

O stručnom štabu je kazao:

“Bit će Avdo Kalajdžić, moj drug, koji je legenda kluba. Doći će i dva trenera iz Želje sa kojima sam radio posljednjih godina u Želji, Adin Mulaosmanović i Almir Memić, ostat će treneri golmana, i jedan i drugi. Fizioterapeuti i doktori su isti, imamo mali problem sa kondicionim trenerom i to je to.”

O mogućim protivnicima u Evropi je kazao:

“Neki dan sam s nekim pričao, među tim mogućim protivnicima ima 30 posto baš nekih babaroga. Po zakonu velikih brojeva, imao si prošle godine sve na svojoj strani i prošao si. Ima tu sada stvarno dobrih ekipa, od Slavije i Sparte, Arisa, Apoela s Kipra, PAOK-a,… Ima možda 20 posto ekipa koje, onako na prvu, izgledaju podnošljivo. Borit ćemo se, kao što je bilo i prošle godine. Vidjet ćemo za šta je to dovoljno. Bitno je pokušati da se ne desi kao prošle godine, da se ne pogubimo ovamo zbog Evrope. Velež je prošle sezone u ligi zbog Evrope izgubio sve šanse da nešto napravi”.

O nadanjima u domaćem prvenstvu:

“Velež ima ekipu da sa svima može igrati. Ali ima i dobru ekipu koja ipak može od svih izgubiti. Istina je negdje između. Na nespretan način izgubiš derbi od Zrinjskog, dobiješ Sarajevo na Koševu, igraš Evropu kako igraš i onda izgubiš od Prijedora… Treba stabilizirati formu”. (Vijesti.ba / SCsport)