.

 

 

 

 

 


.

Napadač Salernitane Milan Đurić odlučio se oprostiti od dresa fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 Ovu vijest danas je na konferenciji za medije potvrdio selektor nacionalnog tima Ivaylo Petev koji je istakao kako je sa Milanom obavio iskren i dugotrajan razogovor, ali da je Đurićeva želja bila da se oprosti od tima. Nakon toga i 32-godišnji napadač se oglasio na Facebooku sa oproštajnom porukom.

“Zahvaljujem se svim trenerima i saigračima koji su me godinama činili da se osjećam dijelom grupe i ponosnim što nosim dres Bosne I Hercegovine širom Evrope i svijeta. Zahvaljujem se navijačima jer su uvijek činili da se osjećamo voljeno. Vrijeme je da dobiju šansu i pokažu se mlade igrače, da ostave svoj trag i budu u mogućnosti da ostvare ciljeve kojima se svi nadamo! Želim svima sve najbolje za budućnost našu Zemlju”, napisao je Đurić.

Đurić je za Zmajeve debitovao 28. marta 2015 godine u kvalifikacionom susretu za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Andore kada je naš tim slavio sa 3:0. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je u međuvremenu nastupio u 15 navrata, a postigao je 7 pogodaka.  (Vijesti.ba)