.

 

 

 

 

 


.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo zadovoljan je žrijebom grupa za Svjetsko prvenstvo u Australiji. 

Košarkašicama BiH to će biti debitantski nastup na SP-u, a uvrštene su u grupu A sa Belgijom, SAD-om, Kinom, Južnom Korejom i reprezentacijom koja će zamijeniti Rusiju (eliminisana odlukom FIBA).

Lojo je u izjavi za zvanični portal KS BiH kazao da je zadovoljan žrijebom, te da su obje grupe SP-a podjednakog kvaliteta.

- U našoj grupi A apsolutni favorit su Amerikanke, koje već decenijama dominiraju svjetskom scenom. Tu su i naši stari znanci iz reprezentacije Belgije, koje smo dva puta pobijedili prošle godine, na Evropskom prvenstvu i meču kvalifikacija za Eurobasket 2023. Protiv Japana smo pokazali da se možemo nositi s najjačim azijskim timovima, a Kina i Južna Koreja igraju sličnim stilom - rekao je Lojo.

Ističe da treba još sačekati odluku o reprezentaciji koja će igrati umjesto Rusije, za koju vjeruje da će biti Portoriko.

Naglašava da je cilj na SP-u proći grupnu fazu i plasirati se u četvrtfinale.

- Mogu obećati da ćemo, kao i uvijek, dati svoj maksimum na svakoj utakmici i nastaviti predstavljati BiH na najbolji mogući način te pokazati da smo zasluženo među najboljih 12 reprezentacija svijeta - podvukao je Lojo.

Svjetsko prvenstvo u Australiji bit će održano od 22. septembra do 1. oktobra. Po četiri najbolje reprezentacija iz grupa A i B plasirat će se u četvrtfinale.
 

(Vijesti.ba / FENA)