.

 

 

 

 

 


.

Na prvom službenom testiranju prilikom dolaska na Evropsko prvenstvo

kompletna delegacija rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine dobila je negativne rezultate na prisustvo koronavirusa.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je stigla u Bratislavu gdje će nastupiti drugi put u historiji na Evropskom prvenstvu i tražiti prvu pobjedu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi sa Švedskom, Češkom i Španijom. Rukometni “Zmajevi” Evropsko prvenstvo otvaraju 13. januara od 20.30 sati utakmicom protiv Švedske. Dva dana kasnije od 18.00 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18.00 sati, na rasporedu je posljednji susret E-grupe protiv Španije.

Na posljednjem, obaveznom, testiranju pred odlazak na Evropsko prvenstvo pozitivne rezultate PCR testa na prisustvo koronavirusa dobili su Elmir Građan, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Alen Ovčina.

To znači da će njih četvorica propustiti početak Evropskog prvenstva 2022, te da će oni u narednim danima biti pod ljekarskim nadzorom. Podsjećamo, da bi se neko od njih priključio reprezentaciji moraju proći petodnevnu izolaciju, te da će morati dobiti dva negativna rezultata na PCR testiranju.

Na osnovu posljednjeg testiranja, poznat je i konačan spisak putnika na Evropsko prvenstvo. Tako će put Slovačke ići sljedeći igrači – golmani: Benjamin Burić i Nebojša Bojić; krila: Vlado Draganić, Enes Keškić, Ibrahim Haseljić i Luka Perić; bekovi: Edin Klis, Mirko Herceg, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Josip Perić, Milan Vukšić, Ivan Karačić, Marko Lukić, Dejan Malinović; pivoti: Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Adin Faljić i Dragan Šoljić.

Na prvom službenom testiranju prilikom dolaska na Evropsko prvenstvo kompletna delegacija rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine dobila je negativne rezultate na prisustvo koronavirusa. To su svakako odlične vijesti za naš stručni štab pred susret sa Švedskom u četvrtak od 20.30 sati!



(Vijesti.ba / n1)