.

 

 

 

 

 


.

Putem društvenih mreža jučer se oglasila bh. košarkašica Melisa Brčaninović i pojasnila zbog čega ne želi u predstojećem periodu igrati za reprezentaciju BiH.  Između ostalog, igračica španske Gernike je naglasila kako ne namjerava igrati za nacionalni tim dok je selektor Goran Lojo. Večeras se zatim oglasila i Razija Mujanović, tim-menadžer reprezentacije. U svojoj objavi, legendarna Raza je poručila: “Sabotirati, stati na put, ne pružiti šansu, staviti u prvi plan nekoga ko ne zaslužuje ili nešto slično nikad ne bih uradila, niti podržala!

Zašto? Jer mene su 10 godina od okončanja aktivnog igranja tjerali od KSBiH i reprezentacije, i znam kako je to. Nikad ne bih dozvolila da se to radi našoj djeci!

Mogu govoriti samo o periodu od kada ja obnašam funkciju u KSBiH. Grb na dresu i sportski cilj su iznad svega. Igrale su i igraće one najbolje u tom momentu. Briga me za ime i prezime.

Nastojimo dati svima šansu i stvoriti dobru atmosferu u i oko reprezentacije. Koliki smo uspjeli u tome govore naši rezultati. Ostvarili smo najveći uspjeh u historiji bh. košarke i pokazali svijetu ljepšu stranu Bosne i Hercegovine. Niko nema potrebe da “trpi”, jer sve djevojke znaju da im stojim na raspolaganju i da nema potrebe da se ustručavaju da iznesu svoj stav. Moj cilj je da im pomognem na njihovom košarkaškom putu.

Djevojke treba da znaju da ne igraju za Raziju Mujanović, niti za selektora, nego za Bosnu i Hercegovinu i naš narod! Ja nemam pravo, a ni želju da nekoga ubjeđujem u to. Svako ima pravo izbora. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena onima koji žele da brane boje naše Domovine.

Sportski pozdrav, Razija Mujanović”.          pressmedia.ba