.

 

 

 

 

 


.

U prijateljskoj utakmici Bosne i Hercegovine i Crne Gore na Grbavici nije bilo golova, tako da selektor Zmajeva Ivaylo Petev i dalje čeka na prvu pobjedu na klupi našeg nacionalnog tima. Bugarski stručnjak priliku za igru dao je svim igračima koji su se prvi put našli na spisku.

Prva ozbiljnija situacija na utakmici viđena je u četvrtoj minuti. Prvo je izblokiran Nalić, a potom se lopta odbila do Todorovića koji ju šalje daleko preko gola. Crnogorci su bili opasniji na početku, a u devetoj minuti niko nije čuvao Tomašević, međutim nije dobro šutirao.
 
Tomašević još jednom nije bio markiran u 11. minuti, a pogodio je prečku našeg gola. Zmajevi su odigrali dobru akciju u 18. minuti, a na kraju Nalić je još jednom izblokiran. Nedugo nakon toga Ćivić je poslao loptu na drugu stativu, no nisu je uspjeli stići Krunić i Nalić. Hakšabanović je u 21. minuti šutirao veoma loše sa 20-ak metara. Još jednom smo imali sreće u 23 minuti. Bećiraj je pokazao koliko je opasan. Iz teške situacije glavom je šutirao malo pored stative. Tri minute poslije naš tim je odigrao još jednu dobru akciju, a Nalić je loptu poslao pored gola.
 
Najbolju šansa izabranici Ivayla Peteva imali su u 32. minuti kada je Krunić šutirao glavom nakon centaršuta Ćivića, ali odbranio je golman Crne Gore Dragojević. Poslije greške Jovičića naš gol je spasio Šehić u 39. minuti. Odmah nakon toga Jovović je šutirao loše sa veće udaljenosti.
Na početku drugog poluvremena dugo nije bilo šansi, a potom je u 60. minuti Ćivić ušao u šesnaesterac Crnogoraca i snažno šutirao preko gola. Nedugo nakon toga udarac Hadžiahmetovića sa 20-ak metara odbranio je golman Crne Gore. Dragojević je odbranio i udarac Nalića iskosa sa lijeve strane u 65. minuti.
 
Poslije nove ležernosti u našoj odbrani u 71. minuti, izabranici Miodraga Radulovića imali su veliku šansu, ali je Šehić je dva puta sjajno intervenisao. Naš čuvar mreže prvo je zaustavio Jankovića, a potom i Osmajića. U finišu utakmice Menalo je iz teške situacije šutirao malo pored gola, a na drugoj strani Šehić je sjajno zaustavio Osmajića i to je bilo sve. Bosna i Hercegovina – Crna Gora 0:0
 
Stadion: Grbavica (Sarajevo). Sudija: Novak Simović (Srbija). Žuti kartoni: Krunić (BiH), Savićević, Tomašević (Crna Gora).
 
BiH: Šehić, Jovičić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić (od 84. minute Danilović), Todorović (od 65. minute Gazibegović), Ćivić, Hadžiahmetović, Beširović (od 54. minute Sadiković), Krunić, Demirović (o 65. minute Prevljak), Nalić (od 84. minute Menalo).
 
CRNA GORA: Dragojević, Tomašević, Simić, Martinović, Kosović (od 75. minute Raičković), Savićević (od 65. minute Janković), Vukčević, Vešović (od 76. minute Vučić Ma.), Jovović (od 65. minute Osmajić), Hakšabanović (od 81. minute Ivanović), Bećiraj (od 46. minute Milošević).
(Vijesti.ba / SCsport)