.

 

 

 

 

 


.

Ženska rukometna seniorska reprezentacija BiH nakon više od decenije ponovo će igrati u kvalifikacijama za velika takmičenja.

Tako je odlučio Upravni odbor Rukometnog saveza BiH na čijoj sjednici je predloženo da direktor bh. selekcije bude Emir Grabčanović, koji treba napraviti plan rada nakon čega će se krenuti u potragu za selektora. Da se uopšte danas u Bugojnu priča o bh. reprezentaciji najzaslužniji je aktuelni direktor Ženskog rukokometnog kluba Borac, Darko Savić.

Rukometni fanatik iz Banjaluke u posljednje vrijeme bio najveći zagovrnik da se ponovo oformi bh. tim i da BiH ne bude vjerovatno jedina zemlja u Evropi bez seniorske reprezentacije, a u vezi s tim je nedavno pokrenuo i onlajn peticiju „osnivanje ženske reprezentacije“. Istu je podržao veliki broj ljudi, sportski radnika iz cijele BiH. Svoj potpis je stavila između ostalih po mnogima najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Ceca Kitić. Sve je to urodilo plodom, pa ćemo već ove godine bh. seniorske gledati na evropskim terenima.  (Vijesti.ba / NN)