.

 

 

 

 

 


.

Golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ibrahim Šehić, u izjavi za Nova BH prokomentarisao je žrijeb kvalifikacija 
za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Zmajevi su voljom žrijeba izvučeni u grupi D u kojoj je još i svjetski prvak Francuska, te Ukrajina, Finska i Kazahstan. “Teška je grupa za nas, priželjkivali smo onu sa Danskom i Slovačkom. Igramo sa prvacima svijeta i to je zanimljiva utakmica. Već smo u Ligi nacija igrali sa jakim protivnicima i spremni smo. Nadam se da ćemo sa novim selektorom sastaviti novu respektabilnu ekipu i kroz nekoliko godina otići na neko prvenstvo”, rekao je Šehić i osvrnuo se na rivale iz grupe:
 
“Fince poznajemo, igrali smo protiv njih u Zenici i pobijedili smo rezultatom 4:1, a mogli smo im dati još koji gol. I u Finskoj smo dominirali i mogli smo i tamo do boljeg rezultata. Ne sjećam se da smo sa Ukrajinom ikada igrali. Rivali su teški, ali to je naš rang i možemo se nositi sa tim ekipama, dok sa Francuskom će biti zanimljivo. Tu moramo taktički stajati sjajno i imati malo sreće. Nadam se da ćemo sa kvalitetnom analizom protivnika ove utakmice dočekati spremni”.
 
Golman Zmajeva se osvrnuo i na izbor novog selektora koji očekuje fudbalsku reprezentaciju BiH. “Savez je reagovao tako kako jeste i izabrao je Komisiju za izbor selektora. To je sada najvažnije, da dođe neko sa puno energije i znanja i da to prenese na igrače. Pokušat će izvući najbolje od nas, i do igrača je najviše. Želimo biti zdravi, spremni i svi moramo funkcionisati zajedno. Nadam se da ćemo to i uspjeti”, rekao je Šehić u izjavi za Nova BH. (Vijesti.ba)