.

 

 

 

 

 


.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu 
"Artemio Franki" u Firenci remizirala sa selekcijom Italije (1:1) u okviru 1. kola UEFA Lige nacija.U prvih 10-ak minuta Italija je imala terensku inicijativu, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti golmana bh. repzentacije Ibrahima Šehića.
Nakon odlične akcije "Azura" u 12. minuti Federiko Kijeza (Federico Chiesa) je šutirao i pogodio vanjski dio mreže.Šest minuta kasnije Lorenco Insinje (Lorenzo Insigne) je pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta prohujala tik iznad prečke.Najbolju priliku za reprezentaciju BiH imao je Edin Višća u 27. minuti susreta kada je primio loptu u šesnaestercu i iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola.
 
Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0, uz dominaciju i posjed lopte na strani domaće selekcije.Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo kvalitetniju utakmicu i više prilika na obje strane.U 53. minuti Toni Šunjić je proigrao Armina Hodžića koji je iz mrtvog ugla pogodio stativu.Italijani su u sljedećem napadu uzvratili istom mjerom. Insinje je uputio udarac glavom i uzdrmao desnu stativu gola Šehića.Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko je u 57. minuti na asistenciju Šunjića pogodio za vodstvo BiH.Deset minuta kasnije Sensi je iskoristio lošu reakciju naše zadnje linije i izjednačio rezultat.
 
Italija: Donaruma (Donnarumma), Florenci (Florenzi), Bonući (Bonucci), Aćerbi (Acerbi), Biragi (Biraghi), Barela (Barella), Sensi, Pelegrini (Pellegrini), Kijeza (Chiesa), Beloti (Belotti), Insinje (Insigne).
Bosna i Hercegovina: Šehić, Cipetić, Šunjić, Saničanin, Kolašinac, Cimirot, Hadžiahmetović, Gojak, Višća, Džeko, Hodžić.(Vijesti.ba / Avaz)