.

 

 

 

 

 


.

Na meti i stoper belgijskog Royal Antwerpa  Asmir Begović mogao bi se vratiti na spisak fudbalske reprezentacije 
Bosne i Hercegovine ako je suditi po sastanku koji su s njim prošlog vikenda u Italiji obavili selektor Dušan Bajević i njegovi saradnici.Detalji razgovora biće poznati u narednim danima, a iskusni čuvar mreže samo je jedan od igrača koji su bili obuhvaćeni jednom u nizu mini-turneja stručnog štaba "zmajeva".
Počeli su koncem prošle radne sedmice posjetom Zagrebu. Dušan Bajević i prvi pomoćnici Rusmir Cviko i Slaven Musa razgovarali su u hrvatskoj prijestolnici s Amerom Gojakom i Izetom Hajrovićem. Putovanje su nastavili prema Italiji, gdje su se sastali s Ervinom Zukanovićem, koji se ove zime vratio iz Saudijske Arabije u Evropu i potpisao za SPAL. U nedjelju su članovi bh. delegacije gledali derbi Inter - Milan, te ujedno obavili sastanak s Asmirom Begovićem, koji još čeka svoj debi između stativa Milana, te Radetom Krunićem kojem ljekari zbog povrede prognoziraju najmanje mjesec dana pauze. Juče je dio stručnog štaba pri povratku u Bosnu i Hercegovinu trebao svratiti i do Rijeke, čiji dres nosi Stjepan Lončar.
 
"Selektor je taj koji će donijeti konačnu odluku o tome ko će se naći na spisku reprezentacije za martovski baraž UEFA Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo, ali sigurno da je razgovor, recimo, sa Begovićem neki znak. Isto vjerovatno važi i za neke druge fudbalere sa kojima je razgovarano ili će se razgovarati, ali treba naglasiti da se skautira zaista veliki broj fudbalera i puno je onih s kojima možda neće biti prilike da se obavi sastanak, ali se njihove igre prate i kontakt postoji. Minula mini-turneja je samo jedan dio aktivnosti koje sprovodi ovaj stručni štab", potvrdio je izvor "Nezavisnih" blizak stručnom štabu reprezentacije. Posjeta Milanu iskorištena je i da Bajević iz prve ruke dobije više informacija o zdravstvenom stanju Radeta Krunića. Dobra vijest za bh. navijače je da bi se on i pored frakture treće metatarzalne kosti na desnom stopalu mogao oporaviti do utakmice BiH - Sjeverna Irska 26. marta na "Bilinom polju", odnosno potencijalnog finala Lige nacija protiv boljeg iz duela Slovačka - Irska. "Prema nekim trenutnim informacijama koje je stručni štab dobio od samog Krunića u pitanju je 'stres', odnosno ne klasična fraktura. U Milanu su naravno oprezni, rizikovati neće sigurno ni Bajević, ali nije nemoguće da sve ipak bude sanirano do kraja marta i da bude pozvan za baraž", tvrdi izvor "Nezavisnih".
 
Na meti i Arslanagić. Belgijski stoper Dino Arslanagić navodno je takođe na meti stručnog štaba reprezentacije BiH. Igrač koji je prošao sve omladinske selekcije Belgije 2014. godine u eri selektora Safeta Sušića izrazio je želju da obuče dres "zmajeva", ali se to nije desilo. Arslanagić već tri godine igra za Royal Antwerp , koji je trenutno treći u Belgiji. U posljednje dvije sezone te aktuelnu sezonu uspio je ubilježiti 80 nastupa za Antwerp i postići četiri gola.    (N. N. / S. B.)