.

 

 

 

 

 


.

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras u Tampereu očekuje utakmica 3.
 kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske. Ovu utakmicu je u razgovoru za N1 najavio bivši selektor BiH Safet Sušić, koji se nalazi u Parizu.
 
“Upravo pijem kafu sa prijateljima, s nestrpljenjem čekam utakmicu. Nadam se da će da bude dobro”, rekao je Sušić na početku.
 
“Prije svega htio bih da poželim sreću selektoru i igračima. Bilo bi mi drago da ostvare dobar rezultat koji će nas ostaviti u igri. Finska igra dobro kod kuće, prima malo golova… Imaju ambicije da budu među dvije ekipe i u trci su za tu drugu poziciju”, dodao je jedan od najboljih bh. igrača svih vremena.
 
Sušić tvrdi da je prva pozicija već rezervisana za Italiju.
 
“Treba biti realan, prvo mjesto je rezervisano za Italiju. Borba za drugo mjesto između nas Grka i eventualno Finske. Večeras imamo priliku da njih eliminišemo jer ako pobijedimo oni više nemaju nikakve šanse.”
 
Zmajevi su večeras bez Miralema Pjanića…
 
“Ogroman je hendikep za nas neigranje Pjanića. On je igrač koji može da dadne gol iz slobodnjaka, opasan je iz svakog prekida…”
 
Još jednom se Pape dotakao Italijana i utakmice koja Zmajeve očekuje u Torinu.
 
“Treba zanemariti utakmicu protiv Italije, startovali su dobro i ne vjerujem da se njima može desiti iznenađenje i da opet ne odu na veliko takmičenje. Za nas bi veliki uspjeh bilo drugo mjesto”.
 
On je za kraj dodao da ni neriješen rezultat večeras nije loš.
 
“Ne bi nam se smjelo desiti da izgubimo večeras utakmicu, a ni neriješen rezultat nije loš.”
 
Za kraj se Pape dotakao i domaćih fudbalskih aktuelnosti.
 
“Drago mi je zbog Veleža, pogotovo kada se sjetim kakvi su sve igrači prodefilovali kroz taj klub”, rekao je Pape, a onda prokomentarisao i situaciju u svom Sarajevu, koje je napravilo historijski uspjeh ove sezone.
 
“Zvao sam onog koji je najzaslužniji za taj uspjeh – Husrefa Musemića. Zaista mi je drago i zbog Sarajeva, igrali su odlično, bili najbolji i osvojili duplu krunu.”
 
(Vijesti.ba)