.

 

 

 

 

 


.

Hokejaši Bosne i Hercegovine osvojili su srebro u grupi B treće divizije Svjetskog prvenstva u Hokeju na ledu,

nakon što su u dvorani Zetra pobijedili Maleziju rezultatom 15:1.  Nije sve dobro krenulo za ledene Zmajeve, koji su samo minut i 13 sekundi nakon početka meča primili pogodak, a strijelac je bio Raja.

Nakon toga naši reprezentativci zaigrali su mnogo agresivnije i do kraja prve trećine bez velikih problema stigli, a zatim i prestigli Malezijce. Po dva pogotka postigli su Omer i Mrkva, dok je jednom bio precizan Čordalija.

U drugoj četvrtini postojala je samo jedna reprezentacija – naša, što je rezultiralo novim pakovima u golu Malezije. Omer, Jahjafendić, Miškić i Dinalić bili su strijelci za, do tada, uvjerljivih 9:1.

Posljednja trećina postala je samo formalnost, ali Zmajevi nisu skidali nogu sa papučice za gas. Omer je ponovo bio dvostruki strijelac, isto je uradio Mlivić, a Ćatović i Miškić pogađali su po jednom za ukupnih i konačnih 15:1.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine SP treće divizije grupe B završili su na drugom mjestu sa 11 bodova, samo iza Kirgistana koji je skupio maksimalnih 15. Iza naše selekcije ostale su reprezentacije Hong Konga, Singapura, Irana i Malezije. (Vijesti.ba / N1)