.

 

 

 

 

 


.

Dobroslav Paraga, osnivač Hrvatske stranke prava i Hrvatskih obrambenih snaga (HOS),

današnji predsjednik Hrvatske stranke prava 1861., u intervjuu za sarajevski portal Radiosarajevo.ba iznio je zanimljivu analizu odnosa zvaničnog Zagreba prema Bosni i Hercegovini. “Politika Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini ne bi danas bila zakovana ratnim pozicijama da nije bilo opskurne i autokratske vladavine Franje Tuđmana, koja je uz Miloševićevu veliksropsku zločinačku politiku i ratnu agresiju najzaslužnija da je došlo do nepravedne daytonske podjele Bosne i Hercegovine, da je srpski agresor nagrađen teritorijalnim proširenjem umjesto da je bezvujetno kažnjen, da je danas ta država nefunkcionalna i kao takva jedva održiva…

Politički, pravni i rodbinski sljedbenici i nastavljači te čudovišne Tuđmanove politike i danas drže konce vlasti, medija i financija u Zagrebu, jer u Hrvatskoj demokracija i višestranačje postoje samo nominalno, a u stvari ne postoje kao uostalom niti kritično javno mišljenje koji bi onemogućili recikliranje državnog kriminala i njegovih nositelja u obnašanju ili ostajanju na vlasti”. Komentirajući podršku predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Molradu dodiku, Paraga je rekao. “Republika Hrvatska je jedina zemlja u EU kojoj se glavna zračna luka naziva po nekome koga je Međunarodni kazneni sud proglasio vođom udruženog zločinačkog poduhvata radi secesije Bosne i Hercegovine i etničkog čišćenja muslimanskog stanovništva.

Inače, mu svako malo podižu spomenike koji će svi jednog dana završiti na rezalištu, grade lažni kult ličnosti i peru mozak javnosti skrivajući čudovišnu istinu o samoproglašenom ocu Hrvatske. Stoga ne treba čuditi da Milanović umanjuje značenje srebreničkog genocida po Dodikovom obrascu, kao što i Čović glasa protiv sankcioniranja genocida u Srebrenici, zajedno sa srpskim partijama, jer su usmjereni protiv vitalnih hrvatsko-bošnjačkih interesa kao što je zajedništvo i suradnja bosanskohercegovačkih Hrvata i Bošnjaka.

Dodik i Vučić, prezadovoljni politikom Zagreba, čiji najtiražniji „Večernji list“ promovira Dodika kao najpozitivnijeg političara kod bosanskohercegovačkih Hrvata, dobili su u Milanoviću, a dobrim dijelom i u Plenkoviću nastavljače politike Miloševića i Tuđmana, Karađorđevo II, neki oblik nastavka dogovora iz Karađorđeva u novim okolnostima. 

Paraga je objasnio kakav je odnos Dragana Čovića sa Dodikom, odnosno njegovu saradnju sa Beogradom? “Postojanje i opstanak Dragana Čovića omogućuje službena hrvatska politika. Čović je alter ego Mate Bobana i Milorada Dodika s hrvatskim predznakom. On slavi osnivanje tzv. Republike Srpske kao model za obnovu tzv. Republike Herceg-Bosne na što se i svodi njegova politika stvaranja tzv. trećeg entiteta.

Nažalost, u politici Bosne i Hercegovine prevladali su oni kojima je cilj i svrha ne osnaživanje i razvijanje Bosne i Hercegovine već njezina razgradnja i nestanak. Čović zapravo želi zadržati svoje pozicije monopolizacije vlasti u ime ionako malobrojnih bosanskohercegovačkih Hrvata koji će uz HDZ i SDP Hrvatske i uz pomoć Čovića uskoro biti svedeni na statističku pogrešku na slijedećem popisu stanovništva unutar Bosne i Hercegovine”. (Radiosarajevo.ba)