.

 

 

 

 

 


.

Koordinacija boračkih udruženja Mostara (JOB, RVI, porodice šehida i Zlatni ljiljani), reagirali su na poziv HVIDRA-e o formiranju tzv. Herceg-Bosne. 

Reakciju Koordinacije boračkih udruženja Mostara prenosimo u nastavku:   "Ogorčeni jučerašnji saopštenjem za javnost HVIDRA-e Mostar u kojem je, komentarišući novi propali pokušaj izmjena Izbornog zakona BiH, pomenuto udruženje pozvalo na oživljavanje takozvane Herceg-Bosne, odnosno ostvarenje ciljeva koji nisu realizovani ni agresijom na Bosnu i Hercegovinu, dužni smo reagovati i dotične podsjetiti da je paradržavna tvorevina Herceg-Bosna presuđena u Međunaordnom sudu pravde u Haagu, te da joj je mjesto na smetljištu historije, a nikako - vrijeme za njeno “oživljavanje“.

Gospodo, udruženi zločinački poduhvat je presuđen 29. novembra 2017. godine i da je sreće danas biste se stidili “Herceg-Bosne“, a ne populistički prizivali“oživljavanje“. Poziv je to i na direktno rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, što je, podsjećamo, kažnjivo prema zakonima ove zemlje.

Imajte poštovanja prema hiljada žrtava, porodicama koje su u udruženom zločinačkom poduhvatu izgubile najmilije, prema žrtvama torture iz zloglasnih logora “Herceg-Bosne“, prema ratnim-vojnim invalidima, koji su dali dijelove svoga tijela i svima koji su na svojoj koži sjetili brutalnost te pogubne politike.  Okrenimo se budućnosti i zajedno gradimo Bosnu i Hercegovinu, zemlju u kojoj je uvijek bilo mjesta za sve."  (Vijesti.ba)