.

 

 

 

 

 


.

OVAN: Nakon četiri naporne nedelje, 
spremni ste za malo zabave i uzbuđenja, što će se desiti kada Sunce uđe u Vodoliju u utorak! Sunce je sada u Vašem sektoru prijateljstva, donoseći više energije u Vaš društveni život. Ovo je sjajno vrijeme za započinjanje novih prijateljstava. Potražite inovativne načine za ostvarenje svojih želja ili pomoć u socijalnim ciljevima. Međutim, nemojte dopustiti da novac stane na put Vašoj nezavisnosti i većem dobru kada se Mars u Biku u srijedu pridruži Uranu. Možda će Vam se pružiti prilika da zaradite više novca, ali to bi Vas moglo koštati više nego što ste mislili. Sedmica se završava borbom između potrebe za inovacijama i stabilnošću kada Mars u subotu kvadrira Jupitera u Vodoliji. Možda ćete morati odlučiti da li je riziovanje neke finansijske nesigurnosti vrijedno truda.
 
KARIJERA: Ovo je jako povoljno vrijeme za Vas. Očekujte osjećaj veće harmonije i optimizma. Fokusiranjem na izvrsnu korisničku uslugu dobićete pozitivne povratne informacije svih klijenata. Ako još uvijek tražite novi ili bolji posao, energija je na Vašoj strani. Obavezno uključite i sve detalje svog prošlog iskustva. Ljudi koji su na rukovodećim pozicijama treba da pripaze na dozu aotoriteta koju ispoljavaju. Povoljno je vrijeme i da se suočite sa nerješenim problemima iz proplosti.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Ovaj period mogao bi biti pun energije, druženja sa dragim ljudima i donijeće Vam mnogo razloga da se osjećate dobro. Zabavite se, ali razmislite i o svom tijelu i kako ga možete vratiti u ravnotežu. Više se odmarajte. Zamijenite nezdravu hranu povrćem i žitaricama. Zdrava hrana će Vam obezbijediti dovoljno energije. Pijte puno vode da ne dehidrirate.
 
BIK:  Sada je sezona Vodolija i Vi ste spremni za akciju! U utorak Sunce ulazi u znak Vodolije i Vaše sektora karijere. Sljedeće četiri sedmice se fokusirajte na originalne i inovativne načine za napredak i pomoć u izgradnji Vaše reputacije. Možete izgledati pomalo buntovno kada krenete protiv svih, ali će Vam se isplatiti ubudućnosti. Ipak, odvojite trenutak za malo uživanja u srijedu. Mars u Vašem znaku kvadrira Uran, čineći brigu o sebi prioritetom. Umjesto da osttajete do kasno na poslu otiđite kući na vrije i potrudite se da se opustite. Možete očekivati uspijeh u skorije vrijeme. Borba između Vaših ciljeva u karijeri i Vaše potrebe za brigom o sebi dolazi do vrhunca kada Mars u subotu postavi kvadrat Jupiteru u Vodoliji. Pokušajte pronaći rješenje bez stvaranja drame. Ako trebate pomoć svojih kolega, jednostavno ih zamolite!
 
KARIJERA: Vaša potreba i insistiranje za tradicionalnim načinom rada Vas može dovesti do frustracija. Energija je izuzetno ekspanzivna i podržava putovanje i istraživanje prilika za obrazovanje ili dodatnu obuku. Budite strpljivi u vezi kašnjenja. Otkirćete da Vam nedostaju potrebni resursi za obavljanje posla. Energija je na Vašoj strani ukoliko se odlučite na neki novi početak, uključujući razgovor za posao ili marketinšku kampanju. Vaše vještine upravljanja su jake. Produženo vrijeme na poslu će se cijeniti.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Možda nemate puno vremena za razmišljanje o svom zdravlju, ali nemojte to u potpuno zanemariti. Pazite na svoj nervni sistem. Obavezno unosite sve potrebne hranjive sastojke iz hrane ili dodataka koji se lako apsorbuju. Možda trošite previše energije razmišljajući ili čak brinući. Umjesto da brinete, krenite u akciju. Radeći nešto olakšavate um. Što više snage imate, to ćete biti sigurniji i srećniji.
 
BLIZANCI:  Proširite svoje vidike! U utorak Sunce ulazi u Vodolije i osvjetljava Vaš sektor filozofije. Sljedeće četiri sedmice ćete dosta razmišljati dok istražujete različite kulture, vjerovanja i ideologije. Počnite planirati putovanje ili čitajte knjige i gledajte dokumentarne filmove o različitim kulturama. Mogli biste doći do novih rješenja određenih problema. Usporite tempo kada Mars u Biku u srijedu kvadrira Uran u Vašem privatnom sektoru. Pokušajte ne praviti nikakve velike planove za taj dan jer je velika vjerovatnoća da nećete uspjeti u realizaciji istog. Umjesto toga, iskoristite priliku da se opusite kući uz vruću kupku, vođenjem dnevnika i meditacijom kako biste dospjeli u korijen svega što Vas muči. Zatim, povećajte svoje razumijevanje ka drugim ljudima kada se Sunce pridruži Saturnu u subotu. Koristite svoj prirodni dar u komunikaciji da postavljate pitanja, istražujete i otkrivate nove ideje. Ne zaboravite biti otvorenog uma za sve ideje!
 
KARIJERA: Očekujte veliku gužvu! Više kontakata i zadataka može Vas odvesti u nekoliko smjerova odjednom. Budite pametni i napravite listu prioriteta za naredni period. Energija koju Vam šalju planete je vrlo povoljna za posao. Nesvjesna očekivanja mogu izazvati nesporazume ili razočaranje. Budite sigurni da svi razmišljaju u istom smjeru. Možete zasijati miješajući posao sa zadovoljstvom. Bilo koji grupni projekt ili događaj će imati koristi od Vašeg doprinosa i entuzijazma.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Koristite svoju maštu kako biste sebe vizualizovali u najboljem izdanju. Postavljajte slike na zidove ili vodite dnevnik ili foto album kako bi sebe podsjetili na ono što želite postići. Kako želite da Vaše tijelo izgleda? Iskoristite svoju maštu da biste napravili od sebe osobu kakva ste oduvijek željeli biti. Uskoro će se Vaše misli odraziti na Vaše tijelo.
 
RAK:  Vrijeme je za veliku transformaciju kada Sunce u utorak uđe u Vodoliju. Sunce će biti u Vašem sektoru intimnosti naredne četiri sedmice, osvjetljavajući prethodna tabu pitanja koja ste željeli zadržati za sebe. Ovo bi mogao biti neprijatan period jer se suočavate sa promjenama koje testiraju odnose i možda rezultiraju time da morate biti nezavisniji i brinuti o sebi. Opuštanje nije lako, ali vjerujte da idete ka boljim stvarima. Da biste se nosili sa svim ovim, provedite srijedu sa prijateljima kada Mars u Biku spoji Uran u Vašem sektoru prijateljstva. Prijatelji će Vam pomoći da prođete kroz ovo neobično vrijeme uz podršku i humor. Sedmica se završava vrlo uzbudljivo, jer u subotu Venera u Jaracu kvadrira Neptun u Ribama. Ovo je sjajan dan za putovanje automobilom ili započinjanje nove romantične avanture.
 
KARIJERA: Osjećate se kao da ste odjednom razapeti na više strana. Porodična pitanja su Vam velika distrakcija u ovom momentu. Učinite sve što možete kako biste uravnotežili mnoge zahtjeve. Energija je odlična za nove početke, uključujući razgovore za posao. Ne pretpostavljajte da znate šta drugi misle. Stvari mogu mnogo biti bolje nego što se nadate. Možete napraviti veliko djelo dijeljenjem domaćih poslastica sa kolegama.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Želite doći do korijena zdravstvenog problema koji Vas muči već neko vrijeme. Može biti povezano sa težinom ili sa alergijama. Takođe postoji šansa da je to izazvano stresom. Možda ćete trebati napraviti neke promjene u svom načinu života kako biste se vratili na pravi put, i to prilično radikalne promjene.
 
LAV:  Sedmica započinje dobrim vibracijama kad Sunce uđe u Vodoliju i Vaš sektor partnerstva u utorak. Ako imate poslovnu ideju koja je dovoljno dobra za ostvarivanje, podijelite je sa jednim od svojih bliskih prijatelja. Zajedno biste možda mogli taj san pretvoriti u stvarnost. Dogodile su se i čudnije stvari! Međutim, stvari mogu postati stresne kada se Mars u Biku u srijedu pridruži Uranu u Vašem sektoru karijere. Posao koji se zahtjeva od mogao bi se sukobiti sa slikom onoga kako sebe vidite. Zapitajte se da je li Vaša trenutna karijera nešto po čemu želite biti poznati?  Subota vraća dobre vibracije kada se Sunce pridruži Saturnu i kada se čini da sve vraća u normalu. Uz malo samodiscipline, Vi i Vaš partner možete imati sjajan razgovor i mnogo još stvari pored toga. Nebo je granica!
 
KARIJERA: Vjerovatno ćete se sada, u ovom periodu osjećati vrlo kreativno i energično. Ovo je vrijeme za akciju koja pokazuje Vaše kreativne ideje i interese. Sastanci kolektiva i timski napori biće područja na kojima možete zablistati. Završite ono što započnete. Vjerovatno će doći do nekih neočekivanih prekida. Energija podržava socijalne kontakte koji pomažu Vašim zanimanjima u karijeri. Vaš prirodni optimizam pozitivno će uticati na svako radno okruženje.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Potpuno blagostanje neka Vam bude najnovija misija. Kosmos Vas ohrabruje da pažljivije sagledate sve ono što smatrate dobrom ishranom, jer će to promijeniti mnoge stvari kod Vas. Možda trebati olakšati svoj raspored kako biste izbjegli previlik umor. Vraćate li se na pravi put? Polako. Ne forsirajte se previše jer u suprotnom ćete prebrzo odustati.
 
DJEVICA:  Dok Sunce ulazi u ekscentričnu Vodoliju i Vaš sektor rutine u utorak, možda ćete doći u iskušenje da isprobate nove načine u poslovanju umjesto isprobanih metoda. Da li biste mogli biti produktivniji na poslu ako biste promijenili samo jednu stvar? Možete li bolje spavati ako promijenite način treniranja? Dobro razmislite. Istražujte malo teme koje Vas zanimaju kada se Mars u Biku u srijedu pridruži Uranu u Vašem filozofskom sektoru. Možda se osjećate kao da ste na raskršću u pogledu svojih unaprijed stvorenih uvjerenja i ideja. Međutim, ako zaronite duboko u sebe i dopustite da Vam um bude otvoren, mogli biste doći do nekih nevjerovatnih saznanja. Sedmica završava lijepom notom kada u subotu Venera u Jarcu kvadrira Neptun u Ribama. Ovaj aspekt može stvoriti neke lijepe trenutke u Vašim intimnim odnosima dok stvarate dublji odnos. Budite malo nestašni i uživajte!
 
KARIJERA: Ovo je vrlo produktivno vrijeme. Vaša sposobnost upravljanja i organizacije pomoći će Vam da prepoznate svoje prioritete i da uglavnom ostanete na pravom putu. Mogu se pojaviti neki međuljudski izazovi koji Vas se zapravo ne tiču. Pokušajte biti distancirani. Ovo je idealno vrijeme za poboljšanje Vašeg radnog okruženja ili uspostavljanje kontakata sa kupcima ili klijentima koji podržavaju Vaše interese.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Imate sposobnost da idete do same granice, ali poštedite svoje tijelo tog stresa. Vaš društveni život je vrlo aktivan, kao i svako drugo područje. Ako imate brz tempo života, nemojte stvarati sebi naviku da jedete brzu hranu. Isplati se jesti najbolju hranu koju sebi možete priuštiti i odvojiti vrijeme za pripremu zdravih obroka i grickalica.
 
VAGA:  Vaša sedmica započinje lijepom, mirnom notom kad Sunce uđe u Vodoliju u utorak, ulazeći u Vaš sektor užitaka. Sljedeće četiri sedmice ćete se osjećati kreativno dok budete tražili jedinstvene načine da se izrazite. Uživajte u ovim magičnim trenucima, ali nemojte se previše zanositi. Novac će Vas čudno pronaći kada Mars u Biku u srijedu kvadrira Uran u Vašem intimnom sektoru. Možete doći do novca putem nasljedstva ili se možda ipak pomučite sa raspodjelom finansija tokom ovog aspekta. Moraćete obaviti i par razgovora koji se tiču novca.
Međutim, Vaša sreća se okreće kada Venera u Jarcu u kvadrira Neptun u Ribama. Problemi u Vašem privatnom životu mogla bi se riješiti uz malo rada i malo discipline. Jednom kada postavite rutinu, vidjećete da život postaje mnogo lakši i manje stresan.
 
KARIJERA: Ovaj period obećava kombinaciju pozitivnih socijalnih kontakata sa ozbiljnijim ili ograničenim okruženjem. Mogli biste upoznati vrlo autoritativnu osobu koja pokušava upravljati Vama na načine koje ne podržavate. Sukob ideja može dovesti do tenzija ukoliko budete tražili kompromisna rješenja. Držanje garda zbog onoga što nije pošteno Vam neće ići na ruku. Ovo je izuzetno povoljno vrijeme za društvena okupljanja i idealno je za bilo kakav veliki događaj.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Možda ćete primijetiti da se osjećate stresnije nego inače. To traje već neko vrijeme jer kosmos utiče na Vaš nervni sistem i tijelo. Jedite puno dobrih proteina u kombinaciji sa zdravim uljima. Kao rezultat toga, čitav Vaš sistem će funkcionisati efikasnije.
 
ŠKORPIJA:  Vaš privatni život postaje pomalo nepredvidljiv kada u utorak Sunce uđe u Vodoliju i Vašu porodičnu zonu. Sljedeće četiri sedmice očekujte da će stvari krenuti po zlu jer porodična drama postaje sve očiglednija i pobunićete se protiv tradicije. Ne palite mostove, ali se i ne uzbuđujte previše zbog gluposti. Završite sve zadate na vrijeme do perioda kada se Mars u Biku u srijedu pridruži Uranu u Vašem partnerskom sektoru. Nastojte da ne budete toliko konkurentni i takmičarski nastrojeni. Vratite se korak unazad i dopustite drugima da Vam pomognu. Bićete srećni kasnije zbog toga. Budite oprezni kad Mars u subotu postavi na kvadrat Jupiter u Vodoliji. Vaša pasivno-agresivna strana ličnosti mogla bi Vam zadati udarac kada se budete bavili porodičnim problemom. Ne ulazite ni u kakve sukobe, posebno one za koje znate da ne možete pobijediti. Umjesto toga, uzmite slobodan dan da se odmorite i sami poradite na projektu.
 
KARIJERA: Postoji šansa za vatreni sukob sa nekim ko je tvrdoglav poput vas. Može doći do nesporazuma ili direktne obmane. Budite sigurni da ono što očekujete jeste ono što se zapravo događa. Provjerite sve važne informacije prije nego što bilo šta uradite.  Ovaj period Vam može pomoći u samospašavanju. Možda imate jaču potrebu nego inače da raskrstite sa onim što se od Vas očekuje. Budite spremni promijeniti svoje planove u zadnji čas.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Napetiji ste nego ikada prije. Pazite na svoj nervni sistem i pazite na sebe. Ne želite da stresovi i napori Vašeg posla utiču na Vas. Upravljanje stresom je presudno za Vas da biste napredovali i ostali zdravi. Ne odgađajte ništa za sutra.
 
STRIJELAC:  Mnogo toga imate na umu i ne bojite se to reći. Sljedeće četiri sedmice glasno ćete se izjašnjavati o svemu što Vam je na umu, počevši od ulaska Sunca u ekscentrične Vodolije i Vaš sektoR komunikacije u utorak. Bez obzira na to da li ćete to uraditi uživo, telefonom ili putem poruke, odlučni ste da svoje ideje podijelite sa drugima, bez obzira koliko se one sulude činile. Ne postoje loše ideje. Budite oprezni kada se Mars u Biku u srijedu pridruži Uranu u Vašem sektoru rutine. Stres na poslu može dovesti do nekih nezdravih navika. Neka Vaš raspored bude jasan kako biste izbjegli forsiranje i umor, i vježbajte ako se počnete osjećati nervozno. Čitajte knjige i istražite kako protumačiti svoje snove kad se Sunce u subotu pridruži Saturnu. Ostanite disciplinovani i skoncentrirani (iako malo putovanje nikad nije na odmet).
 
KARIJERA: Možete uživati u visokoenergetskom periodu koje je i produktivno i emocionalno zadovoljavajuće. Vaš lični šarm i uvjerljivost su jako izraženi. Povoljan je trenutak da objasnite svoje ideje ili vodite timske grupe. Ne zanemarujte sitnice. Možda će biti potrebno učiniti nešto kako bi se greške ispravile, zato budite posebno strpljivi. Kolegijalna okupljanja i događaji u zajednici mogu pomoći Vašim poslovnim planovima.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Vaš ljubavni život dobija podsticaj sa dosta dobre energije. Romantika je sjajan način da napunite baterije i opustite se. Možda ćete se odlučiti za odmor kako biste se više opustili. Sunce i vrijeme provedeno na vodi osvježiće Vas i dati Vam poseban sjaj.
 
JARAC:  Vaša sezona završava kad Sunce u utorak napusti Vaš znak i pređe u Vodoliju. Međutim, ovo ne znači nužno pad, jer će Sunce u naredne četiri sedmice osvjetljavati Vaš sektor vrijednosti. Ovo je pravo vrijeme da se fokusirate na lične resurse i netradicionalne načine zarade novca. Osjećate li uzbuđenje?  Zastanite na tome jer ćete se trebati opustiti kad se Mars u Biku pridruži Uranu stvori stres u srijedu. Ovaj aspekt se događa u Vašem sektoru užitka, pa pokušajte pobjeći od stresnih situacija na poslu uživajući u nekom dobrom filmu, radeći stvari koje volite ili pronalazeći druge, razne načine za ublažavanje tjeskobe. Ako ste u potrazi za partnerom, pokušajte kad Venera u Vašem znaku kvadrira Neptun u Ribama u subotu. Ako ste zaljubljeni, samo pošaljite poruku toj osobi i recite joj da Vam se sviđa. To bi mogao biti početak nečeg lijepog!
 
KARIJERA: Ovo je odlično vrijeme za koordinisanje kroz gomilu posla. Cijenimo Vašu sposobnost fokusiranja na zadatke koji nisu glamurozni, ali su i dalje neophodni. Dobra komunikacija je ključ najboljih rezultata. Možda ćete imati priliku pomoći nekome manje vještom od Vas. Utvrdite područja koja trebaju reviziju. Postupci koje ste sada postavili kao osnovu biće korisni kasnije. Želite raditi dok se drugi zabavljaju.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Vaše zdravlje je dobro. Kosmos i dalje donosi ohrabrenje i sjajne ideje o tome kako možete postati još sposobniji. Osjećaćete se bolje ako vježbate u kratkim koracima, umjesto jedne velike seanse. Pronađite ono što Vam najviše odgovara i potražite načine da se pripremite, poput plesa, plivanja ili čak tai chi-ja. I duhovni fokus liječi!
 
VODOLIJA: Sretan rođendan, Vodolije! Sljedeće četiri sedmice sve je na vama! Jednom kada sunce uđe u vaš znak u utorak, u vašem znaku će se družiti sunce, Merkur, Jupiter i Saturn. To je prilično velika energija. Mogli biste se osjećati ekstra produktivno dok smišljate zanimljive ideje i zabavne načine da izrazite svoju individualnost. Ne postoji ništa što ne možete učiniti! Međutim, mogli biste biti u problemu kada se Mars u Biku u srijedu pridruži Uranu u Sašem porodičnom sektoru. Neka Vam raspored bude što jasniji jer bi Vas neočekivani porodični problemi mogli izbaciti iz kolosijeka i pokvariti sve planove koje napravite. Uživajte u svojoj individualnosti kad se Sunce pridruži Saturnu u subotu. Pun potencijal energije možete postići ako sebi dopustite da budete ono što jeste! Samo naprijed i dijelite pozitivnu energiju kako biste svijet učinili boljim mjestom. Ljudima će se to svidjeti!
 
KARIJERA: Ovo je sjajno vrijeme za umrežavanje i uspostavljanje korisnih kontakata. Ljudi iz drugih zemalja ili sa dodatnim obrazovanjem mogu biti Vaši najbolji saveznici. Timski rad će biti neophodan kako bi se posao najbolje odradio. Konkurencija Vam može pomoći da bolje razumijete sebe i druge. Postoji jedna zdrava razlika u mišljenjima. Energija podstiče na nezaboravna društvena okupljanja, a imaćete i sreće u pravnim pitanjima i sporazumima o partnerstvu.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Kosmos na više nivoa podstiče promjene i transformacije. Postaćete puno osjetljiviji na svoje tijelo, čime ćete mu pomoći da optimalno funkcioniše. Ova povećana svijest velika je pomoć u održavanju zdravstvenog stanja. Ako osjećate potrebu da jedete zdravije i rješavate stresne životne situacije, to će Vam donijeti i brojne koristi.
 
RIBE:  Izvadite svoje ćebe i svoj dnevnik, udobno se smjestite jer ćete uskoro postati introspektivni. U utorak Sunce ulazi u Vodoliju i osvjetljava Vaš sektor privatnosti. Sljedeće četiri sedmice mogu biti period tihog intenziteta dok dolazite do korijena svoje skrivene boli. Tuga se može pojavljivati u svim oblicima, ali dopustite joj da izađe. Razmislite logično kada je u pitanju Vaše opterećenje po pitanju posla kada se Mars u Biku u srijedu pridruži Uranu u Vašem komunikacijskom sektoru. Znate da mrzite bilo kome reći ne, ali ako svemu kažete da, vrlo lako biste mogli osjetiti pad energije a pritom ne postići ništa. U redu je tražiti pomoć i reći ne. Sedmica završava lijepom notom u subotu pod uticajem Venere u znaku Jarca. Nešto što ste priželjkivali moglo bi se napokon ostvariti u nevjerovatnom obliku.
 
KARIJERA: Osjećate da ste pod stresom. Ljudi koji su glasniji, zahtjevniji ili posebno kritični mogu Vas izbaciti iz ravnoteže. Dajte sve od sebe bez očekivanja neke nagrade. Kad se čini da drugi oko Vas gube smjer, oslonite se na sebe. Učinite ono što se očekuje i izbjegavajte zauzimati stranu u bilo kojoj kontraverzi. Energija se počinje ubrzavati. Očistite i sredite svoj radni prostor kako biste bili efikasniji.
 
ZDRAVLJE&SAVJET: Promijenite rutinu i izađite iz zone komfora. To može napraviti veliku razliku u Vašim emocijama. Izazov može poboljšati Vaše zdravlje i podstaknuti na više energije i vitalnosti.  Možda ćete htjeti reorganizovati rutinu vježbanja u onu koja Vam se čini prikladnijom i zabavnijom. To će Vam pomoći da je se redovno držite. Čak i većina atletičara povremeno ima lijene dane. Vrijeme je da se uzdignemo iznad toga.        boljabosna.com