.

 

 

 

 

 


.

OVAN Posao:  Dragi Ovnovi, Odmah na početku maja 
Merkur će praviti konjunkciju sa Uranom u vašem polju novca i doneće vam nove ideje kako biste mogli da pokrenete nešto što bi vam donelo stabilnu zaradu na duži vremenski rok. To bi moglo da bude povezano za trgovinu na malo prehrambenom robom i uopšte nečim što je povezano za osnovne potrebe domaćinstva. Počećete da razrađujete tu ideju ali nećete ništa novo pokretati dok ne budete sigurni u vaše planove. Kvadrat Venere sa Neptunom vas upozorava da budete pažljivi u vezi dogovora kada je reč o finansijama jer će postojati nejasnoće koje bi mogle da vam nanesu gubitke ako ih ne razjasnite sa pregovaračima. Merkur će 9. i 10. maja praviti trigon sa Plutonom i Jupiterom koji prolaze kroz vaše polje posla i karijere. Uspećete da nađete adekvatno rešenje da poboljšate vaš poslovni status i tu ćete se poslužiti vašom veštinom komunikacije, dok će vaše organizacione sposobnosti doći do pojačanog izražaja. Ostvarićete uspeh u trgovini. U drugoj dekadi maja će Saturn krenuti retrogradno, što će usporiti razvoj vaših planova. Merkur će 11. maja ući u znak Blizanaca i narednog dana će praviti trigon sa Saturnom. Počećete da se povezujete sa dugogodišnjim saradnicima i da se dogovarate oko zajedničkih aktivnosti. Mars će 13. maja ući u znak Riba i Venera će krenuti retrogradno. Obratite pažnju na sve što vam deluje nejasno i u čemu nemate iskustva u radu. Izbegavajte bavljenje takvim radnim zadacima. Finansije će vam biti ograničene, pa nije vreme za nove investicije, već za preduzimanje mera koje će sprečiti gubitke. Jupiter će krenuti retrogradno što će još više usporiti razvoj vaših planova. U trećoj dekadi maja sekstil Marsa sa Uranom će vas motivisati da usmerite energiju u razradu ideja kojima ćete održati vaš posao stabilnim.Nezaposleni Ovnovi će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima trgovine i komunikacija. Honorarni rad i rad od kuće će vam biti na raspolaganju i dobro bi bilo da prihvatite što vam se ponudi.
 
Ljubav: Ako ste u vezi: Venera će 4. maja praviti kvadrat sa Neptunom, što će dovesti do nesuglasica između vas i voljene osobe zbog nekih tajni koje će izaći na videlo, a koje ste u prošlosti vešto skrivali jedno od drugog. Počeće optužbe ko je doveo do toga da krenu prevare i laži u vezi. Potrudite se da tragate za rešenjem, umesto da gubite vreme na dokazivanje ko je glavni krivac. Venera će 13. maja krenuti retrogradno, što će dodatno dovesti do udaljavanja između vas i vašeg partnera. Najbolje što možete da učinite je da porazgovarate o onome što ste dugo odlagali, a što se tiče vaših osećanja. U trećoj dekadi maja Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom i uspećete da se složite oko načina kako da vratite izgubljeno poverenje.
 
Ako ste slobodni: Početkom maja ćete upoznati osobu koja će vas privući i koja nije slobodna. Ući ćete sa tom osobom bez razmišljanja u tajnu vezu ali ćete ubrzo shvatiti da osim fizičke privlačnosti nemate ništa zajedničko što bi dovelo do emotivnog zbližavanja. Osećaćete se razočarano. Venere će krenuti retrogradno 13. maja i doći će do udaljavanja između vas i osobe sa kojom ste ušli u tajnu vezu. Nećete imati teme za razgovor. Prekinućete vezu. Nije preporučljivo da ulazite u novu. Stariji Ovnovi će saznati da osoba koja im se dopada ima nekog drugog s kim se tajno viđa. To će vas razočarati i odustaćete od pokušaja da privučete vašu simpatiju. Do kraja meseca slabe su šanse da upoznate nekog novog.
 
Zdravlje: Vodićete više računa nego obično o vašem zdravlju i to će vam omogućiti da se osećate dobro i da budete uglavnom stabilnog zdravlja. Pridržavaćete se preventivnih mera za očuvanje zdravlja, pratićete program svakodnevnih fizičkih vežbi, zdravo ćete se hraniti ali je neophodno da se više odmarate. Smetnje su moguće sa cirkulacijom i hormonima. Vaša ishrana treba da sadrži vitamine, naročito C i D, a dobro bi bilo i da uzimate magnezijum. Voće vam je važno u ishrani, pa vam se preporučuju jagode, banane, ananas, jabuke, kao i sok od ceđenog limuna. Od povrća jedite brokoli, kelj, šargarepu, spanać, sočivo i grašak u većim količinama. Mleko, meso i hleb uzimajte umereno.    Srećni brojevi: 7, 12, 16, 20, 24
 
 
BIK Posao: Dragi Bikovi, Merkur na samom početku maja pravi konjunkciju sa Uranom u vašem znaku. Doneće vam nove ideje kako da se poslovno usmerite i koje nove projekte da pokrenete. Najvažnije je da jednu ideju koju budete imali na početku meseca detaljno razradite i da se počnete organizovati oko pokretanja realizacije iste. Venera će praviti kvadrat sa Neptunom, pa će vas u realizaciji novih poslovnih planova ometati nedostatak materijalnih i finansijskih sredstava, kao i nedovoljna povezanost sa saradnicima. Konjunkcija Merkura sa Suncem će dovesti do početka uspešne saradnje sa osobom na višem položaju od vas koja će vam pomoći da napredujete i u svom poslu i u karijeri tako što će vam pružiti podršku. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom što će vam doneti dobar osećaj kako da se prilagodite trenutnoj situaciji na poslovnom i finansijskom polju i kako da vašu zaradu održavate stabilnom, čak i da je za nijansu poboljšate. Ova poboljšanja ćete moći da realizujete od 11. maja kada Merkur bude prešao u znak Blizanaca. U drugoj dekadi maja će Saturn krenuti retrogradno i Mars će ući u znak Riba. To će usporiti razvoj vaših poslovnih planova, posebno na polju velikih i dugoročnih poslova. Više energije i vremena ćete ulagati u poboljšanje saradnje. U ovom periodu će Venera i Jupiter krenuti retrogradno, a to će dovesti do otežanog priliva finansija na vaš račun. Uspećete da vaš autoritet podignete i steknete bolji ugled na svom poslu zahvaljujući veštim akcijama kojima ćete ispuniti očekivanja vaših nadređenih. U trećoj dekadi maja nailazićete na promenljivu i tešku situaciju u vezi finansija ali ćete zahvaljujući sekstilu Marsa sa Uranom uspeti da to prevaziđete primenom jedne vaše ideje i poboljšaćete poslovne odnose. Nezaposleni Bikovi će biti u mogućnosti da se zaposle u sektoru menadžmenta i finansija. Veliki broj honorarnih poslova, najviše iz oblasti usluga, biće vam na raspolaganju.
 
Ljubav: Ako ste u vezi:  Sklad u odnosima sa voljenom osobom moći ćete da održavate u prvoj polovini maja zahvaljujući vašoj otvorenosti na iskrene i svakodnevne razgovore o intimnim temama. Bićete spremni da razgovarate i o temama koje su iz nekog razloga neprijatne i koje biste radije izbegli. Odluka da prihvatite i teške razgovore sa partnerom pozitivno će uticati na oboje. U drugoj polovini maja usmerićete se na zajedničke akcije i bićete na taj način bliži jedno drugome, posebno na emotivnom polju. Povremeno ćete nailaziti na promenljiva osećanja i nedostajaće vam zajednički izlasci na mesta za zabavu ali ćete to umeti da organizujete i u vašem zajedničkom domu i priredite poneku zabavu samo za vas dvoje.
 
Ako ste slobodni:  Tokom maja ćete biti veoma aktivni na društvenim mrežama i na raznim sajtovima za upoznavanje. Tako ćete upoznati više osoba sa kojima ćete voditi intenzivnu komunikaciju, tražeći nekog ko će vam se zaista svideti i ko bi vam delovao kao prava osoba za ozbiljnu i trajnu emotivnu vezu. Povremeno ćete nailaziti i na neslaganja i razlike u stavovima sa pojedinim osobama. Tek pred kraj maja ćete iznenada upoznati nekog ko će odgovarati većini vaših potreba u ljubavi. Stariji Bikovi će započeti prijatan kontakt sa osobom koja im se dopada, a koju su upoznali nedavno preko zajedničkog prijatelja. Nećete biti u prilici da se viđate ali ćete svakog dana razgovarati telefonom. Imaćete osećaj da ste srodne duše.
 
Zdravlje: Potrebno je da budete fizički aktivniji i da se više odmarate. Bićete promenljivog i nestabilnog zdravlja jer ćete biti pojačano osetljivi na stresne okolnosti, a to će dovoditi do povremenih psihosomatskih smetnji. Manje i prolazne smetnje imaćete sa cirkulacijom. Moguća je i alergija disajnih puteva, pa se preporučuje korišćenje antialergenata. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje u sebi imaju veću količinu vitamina. Od voća uzimajte pomorandže, ananas, kivi, urme, smokve i jagode u većim količinama. Od povrća jedite spanać, pasulj, grašak, zelenu salatu i šargarepu. Riba treba da vam bude često na jelovniku, uz masline, mladi sir i pirinač. Izbegavajte delikatese i slatkiše. Pijte više vode.    Srećni brojevi: 4, 6, 14, 19, 23
 
 
BLIZANCI Posao: Dragi Blizanci, Merkur će na samom početku maja praviti konjunkciju sa Uranom u vašem polju tajni. To će vas motivisati da se povučete i počnete da razrađujete ideje koje ćete imati u vezi pokretanja novog posla ili novih radnih zadataka, a koje će imati za cilj da vam donesu prednost nad konkurencijom, napredak u karijeri i koje se odnose na nešto novo i originalno što će se naći u vašoj poslovnoj ponudi. Posebno ćete biti u mogućnosti da ostvarite uspeh na polju konsaltinga. Kvadrat Venere sa Neptunom doneće vam nejasnoće oko poslovnih odnosa, ličnog nastupa i načina kako ćete predstaviti vašu poslovnu ponudu. Nailazićete na nerazumevanje saradnika, klijenata i nadređenih. Budite pažljivi sa finansijama. Merkur koji vlada vašim znakom, praviće konjunkciju sa Suncem i pokrenuće vas da se potrudite oko svega što zavisi od vas ali će to zahtevati da vaše ideje ne iznosite u javnost dok ne budete mogli da ih pokrenete praktično. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom, što će vam omogućiti da poboljšate platni promet i prevaziđete prepreke. Merkur će 11. maja ući u vaš znak i činiće vas veštim i dobro organizovanim u svemu gde treba da pokažete vaše radne sposobnosti. Saturn, Venera i Jupiter će krenuti retrogradno u drugoj dekadi maja. To će vas usporiti u razvoju velikih i dugoročnih projekata, otežaće platni promet i bićete primorani da dosta vremena i napora ulažete u saradnju i poslovne odnose kako bi mogli da funkcionišu optimalno. Mars će ući u znak Riba i vaše polje posla. Bićete zauzeti na više različitih poslova, što će vas iscrpljivati jer će vam biti teško da sve to organizujete. U trećoj dekadi maja Sunce će ući u vaš znak i doći će do izražaja vaš autoritet i rukovodeće sposobnosti. Moraćete da se prilagođavate okolnostima. Nezaposleni Blizanci će biti u mogućnosti da pokrenu sopstveni posao i to najviše nešto što mogu da rade od kuće. To može biti i honorarni ili freelance posao.
 
Ljubav: Ako ste u vezi: Vaš odnos sa voljenom osobom biće većim delom skladan u prvoj polovini maja. Imaćete dovoljno vremena i volje da se bavite zajedničkim aktivnostima koje će vam oboje ispunjavati zajedničko vreme i u kojima ćete uživati. Vodićete razgovore o raznim temama koje će vam prijati i koje će pozitivno delovati na dalji razvoj vaše emotivne veze.  Druga polovina maja će vam biti korisna za rešavanje svega što vam je u proteklom periodu pravilo teškoće u odnosu sa voljnom osobom. Jupiter će biti retrogradan i navešće vas da se posvetite onome što ste zajedno planirali, ali ste morali da odlažete zbog nepovoljnih okolnosti. Trigon Sunca sa Jupiterom omogućiće vam da uvećate zajedničke finansije.
 
Ako ste slobodni: Provodićete više vremena nego obično na društvenim mrežama i sajtovima za upoznavanje gde ćete proširiti vaše kontakte i poznanstva. Početkom maja upoznaćete osobu koja će vas zainteresovati jer ćete sa njom ubrzo uspostaviti otvorenu komunikaciju o brojnim temama koje vas oboje interesuju. Doći će i do međusobne simpatije i razmenjivanja poruka emotivne sadržine. Zaljubićete se i nastaviti odnos ali nećete biti još u mogućnosti da se lično upoznate. Veza je moguća. Stariji Blizanci će u drugoj polovini maja obnoviti kontakt sa osobom sa kojom su ranije bili u emotivnoj vezi. Započećete intenzivnu komunikaciju i probudićete osećanja koja ste imali jedno prema drugom. Moguće je da obnovite vezu.
 
Zdravlje: Kvadrat Merkura sa Marsom doneće vam sklonost povredama, pa budite pažljivi prilikom fizičkih vežbi, kretanja i eventualno u saobraćaju. Isto tako, pažljivo rukujte oštrim alatom i predmetima. Bićete osetljivi na stres, pa su moguće i psihosomatske smetnje. U drugoj polovini maja bićete stabilnog zdravlja i poboljšaće vam se imunitet i kondicija. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži energetske i gradivne namirnice. Potrebno je da ojačate imunitet. U tom će vam pomoći sveže povrće kao što je šargarepa, spanać, zelena salata, mladi krompir i sočivo. Jedite svakodnevno integralne žitarice, sir i nešto češće ribu i pileće meso. Od voća jedite smokve i urme. Izbegavajte brzu hranu, alkoholna pića i slatkiše.     Srećni brojevi: 7, 11, 19, 23, 26
 
 
RAK Posao: Dragi Rakovi, Merkur će na samom početku maja praviti konjunkciju sa Uranom i doneće vam mogućnost da započnete novu saradnju koja bi se u kasnijem periodu mogla pokazati obostrano korisnom i isplativom. Posredstvom zajedničkog partnera u poslu doći ćete u kontakt sa nekim ko će vam ponuditi saradnju i ko će biti spreman da podrži vaše ideje oko jednog projekta koji bi tek trebao da se pokrene u praksi. Venera će praviti kvadrat sa Neptunom i upozorava vas da obratite pažnju na sve što vam bude nejasno kao i na nedobronamerne osobe koje bi mogle da vas na neki način prevare i nanesu vam gubitke. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem i doneće vam mogućnost da započnete saradnju i sa jednom osobom koja je na rukovodećem položaju, a koja će vam biti od podrške u pokretanju novih projekata. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom, što će pozitivno uticati na vaše odnose sa poslovnim partnerima. Obavićete važne razgovore i postići dogovor o daljem odvijanju zajedničkih poslova i radnih zadataka, što će vam doneti bolju zaradu. Saturn će 11. maja krenuti retrogradno i doći će do otežanog obrta novca. Merkur će ući u znak Blizanaca i doneće vam više uspeha u svemu što možete da radite u pozadini, od svoje kuće, a što je povezano sa savetovanjem, administrativnim radom, oblastima komunikacija, ali i oblastima zdravstva ili pomoći drugima koji su u nevolji. Mars će u drugoj dekadi maja ući u znak Riba i doneće vam stalne promene i nestabilnost u poslu i karijeri. Venera i Jupiter će krenuti retrogradno i otežaće vam odnose sa poslovnim partnerima i klijentima. Ometaće vas prepreke usled okolnosti nad kojima nemate uticaja. Izbegavajte nove investicije i pazite na troškove. Nailazićete na manipulacije na polju novca i pokušaje prevare. Nezaposleni Rakovi će najviše mogućnosti imati za rad u honorarnim poslovima, a nov posao bi mogli da dobiju u oblastima administracije i zdravstva.
 
Ljubav: Ako ste u vezi: Saturn koji vlada vašim poljem ljubavi krenuće retrogradno u prvoj polovini maja. Osećaćete kako vaš odnos sa voljenom osobom postaje pomalo monoton i kako dolazi do zahlađenja. Trigon Merkura sa Saturnom omogućiće vam da poboljšate komunikaciju i da razgovorom rešavate sve ono što vam bude delovalo kao smetnja u odnosu. Dobro ćete se razumeti. Sunce će praviti trigon sa Saturnom u drugoj polovini maja i omogućiće vam da uspostavite sklad i stabilnost u odnosu sa voljenom osobom tako što ćete uspeti da ostvarite jedan važan zajednički cilj. To će uneti svežinu u vaše odnose sa partnerom. Imaćete više vremena za zajedničke intimne trenutke. Nova zajednička interesovanja će vam ispuniti vezu.
 
Ako ste slobodni: Osećaćete potrebu da upoznate nekoga s kim možete da imate vezu na duge staze ili trajnog karaktera. Biće vam potrebno duže vreme da se odlučite između nekolicine osoba koje ćete upoznati preko zajedničkih prijatelja i preko društvenih mreža. U drugoj polovini maja konačno ćete se odlučiti za osobu koja će vam biti privlačna po izgledu, a koja će i po karakteru biti stabilna. To je neko ko je praktičan, miran, posvećen svojim ciljevima i ima jak lični integritet. Nešto stariji Rakovi će se povezati sa jednom osobom sa kojom su bili bliski u prošlosti. Osećaćete da ste zbog nepovoljnih okolnosti propustili mogućnost da sa tom osobom uđete u vezu. Pokušaćete da se zbližite i uspećete.
 
Zdravlje: Zdravlje će vam biti stabilno u prvoj polovini maja. Pridržavaćete se svih preventivnih mera za očuvanje zdravlja i bićete u svemu disciplinovani. Nedostajaće vam kretanje, pa ćete to trebati da nadoknadite svakodnevnim fizičkim vežbama. Od 14. maja će Jupiter biti retrogradan, što će dovesti do pada vašeg imuniteta. Podići ćete ga ishranom i vitaminima. Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje za sebe vezuju štetne materije i izbacuju ih iz organizma, kao i onih koje jačaju imunitet. Na prvom mestu su to med i voće sa mnogo vitamina, kao što su grejpfrut, pomorandža, limun, urma, avokado, jabuka i jagode. Ribu i morske plodovi uzimajte često. Jedite više kuvanog i presnog povrća. Izbegavajte slatko.     Srećni brojevi:  2, 5, 11, 14, 23
 
 
LAV  Posao: Dragi Lavovi, Merkur će na samom početku maja praviti konjunkciju sa Uranom u vašem polju posla. To će vam doneti nove ideje o mogućnosti započinjanja novih projekata koji će biti nešto sasvim novo, nešto što ranije niste isprobali, a što bi moglo da uveća vaše šanse da napredujete u poslu, da ostvarujete brže i efikasnije planirane ciljeve i da ostvarite bolji prosperitet i zaradu. Bićete u mogućnosti da ove ideje razradite do nivoa efikasnosti, a uz put ćete sve vaše radene zadatke organizovati bolje nego što ste to činili ranije. Kvadrat Venere sa Neptunom doneće vam neusklađenost sa saradnicima. Mogući su pokušaji prevara i manipulacija na polju finansija i platnog prometa. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem u vašem polju posla i omogućiće vam da pokrenete novi projekat i preuzmete više odgovornosti, a to može pozitivno uticati na vaš napredak u karijeri. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Saturnom, što će vas činiti dobro organizovanim i doneti vam uspeh na polju usluga. Poboljšaćete platni promet i ostvarićete višu zaradu od očekivane. Saturn će 11. maja krenuti retrogradno što će usporiti velike i dugoročne poslove i vašu saradnju sa poslovnim partnerima. Istog dana će Merkur ući u znak Blizanaca gde je snažan i pozitivno će uticati na vašu poslovnu saradnju. Mars će ući u znak Riba 13. maja i donosi vam prilično nestabilnu i promenljivu finansijsku situaciju, zbog čega ćete veliki deo svojih napora trebati da usmerite da biste je održali stabilnom. U drugoj dekadi maja će retrogradno krenuti Venera i Jupiter, što će nepovoljno uticati na vašu saradnju i otežaće promet vaših usluga, a samim tim i umanjiti zaradu na tim poljima. U trećoj dekadi maja Mars će praviti trigon sa Uranom i doprineće uspehu na polju javnosti. Dobićete podršku nadređenih. Nezaposleni Lavovi će imati dosta mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima javnosti, trgovine, logistike, kao i u poslovima koje mogu da rade od kuće, a koji su povezani sa visokim tehnologijama.
 
Ljubav: Ako ste u vezi: Saturn koji se kreće kroz vaše polje ljubavi krenuće retrogradno 11. maja što će dovesti do delimičnog zahlađenja u odnosima sa voljenom osobom. Biće potrebno da se osvrnete na nešto što vam je ometalo sklad u vezi u ranijem periodu jer bi to moglo da se ponavlja. U rešavanju smetnji u emotivnom odnosu najviše će vam pomoći razgovori i iskrenost. Sunce će u drugoj polovini maja praviti trigon sa Saturnom i doneće vam mogućnost da više kontaktirate zajedničke prijatelje, da se povezujete i komunicirate sa drugim ljudima i na taj način izbegnete monotoniju u vezi. Vaš odnos sa voljenom osobom će se stabilizovati jer ćete dobro organizovati zajedničko vreme i naći ćete način da se zabavite .
 
Ako ste slobodni: Započećete intenzivnu komunikaciju sa jednom osobom preko interneta i imaćete utisak da se dobro razumete i da imate dosta toga zajedničkog. Vaš odnos će otići dalje od površne komunikacije i počećete da osećate zaljubljenost. Kada Saturn bude krenuo retrogradno 11. maja, druga osoba će početi da se povlači i komunikacija će postati otežana i sve ređa. Može i da se prekine. U trećoj dekadi maja ćete je obnoviti ili ćete upoznati nekog novog s kim ćete izgraditi bolji odnos. Nešto stariji Lavovi će u drugoj polovini maja obnoviti kontakt sa osobom sa kojom su ranije bili u emotivnoj vezi. Mada će vam delovati da biste mogli da obnovite vezu, najbolje je da budete pažljivi i da ne očekujete previše.
 
Zdravlje: Uglavnom ćete biti dobrog i stabilnog zdravlja. Potrebno je da se pridržavate preventivnih mera, da se zdravo hranite i da ravnomerno raspoređujete vaše aktivnosti, tako da se ne ulenjite ali i da imate dovoljno vremena za odmor. Važne su vam svakodnevne fizičke vežbe kako bi vaš imunitet ostao snažan. Radite vežbe za leđa. Joga vežbe su za to najbolje. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži materije koje sadrže vitamine i koje su lako svarljive. Najviše će vam koristiti ako jedete veće količine sezonskog voća, posebno jagode, ali i voće koje sadrži c vitamin, kao što je grejpfrut i sokovi od ceđenog limuna. Ribu, pileće meso, pirinač, soju, spanać, šargarepu i drugo sveže povrće jedite svakodnevno. Pijte više vode.  Srećni brojevi: 6, 8, 14, 17, 21
 
 
DJEVICA Posao: Drage Device, Merkur će na samom početku maja praviti konjunkciju sa Uranom i doneće vam niz novih ideja kako biste mogli da dobijete podršku koja vam je potrebna za pokretanje novih projekata. Biće vam potrebna i finansijska i materijalna, kao i informativna podrška. Ostvarićete dobru saradnju sa osobama koje vam mogu pomoći u povezivanju sa važnim privrednim subjektima. Najviše koristi ćete imati od povezivanja sa klijentima i firmama iz inostranstva sa kojima ćete pokrenuti obostrano korisnu saradnju. Venera koja prolazi kroz vaše polje posla praviće kvadrat sa Neptunom i doneće vam teškoće u odnosima sa poslovnim partnerima. Doći će do nekorektnih poteza sa nečije strane i sukoba interesa. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem i dobićete nove radne zadatke i podršku od strane nadređenih. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Jupiterom i Plutonom, što će vam doneti veliki uspeh u kreativnim poslovima, na polju zabave kao i ako se bavite prosvetom. Na javnom polju ćete poboljšati popularnost, uvećaćete broj klijenata i zaradu. Merkur će ući u znak Blizanaca i vaše polje posla 11. maja. Bićete bolje organizovani i postići ćete uspeh ako se bavite oblastima komunikacija, saobraćaja i trgovine. Saturn će krenuti retrogradno, što će dovesti do teškoća na polju usluga gde ćete imati zastoje. Mars će ući u znak Riba i vaše polje javnosti. Biće neophodno da više napora ulažete u odnose sa poslovnim partnerima jer ćete na tim relacijama nailaziti na neslaganja. Venera i Jupiter će krenuti retrogradno i dovešće do otežanog odvijanja vaših radnih zadataka. Nailazićete na razne prepreke koje će vas usporavati. Izbegavajte upuštanje u rizike. U trećoj dekadi maja imaćete više smetnji u javnim poslovima gde ćete nailaziti na niz nekorektnih postupaka. Nezaposlene Device će imati povoljne šanse da se zaposle u oblastima trgovine, usluga, kao i u honorarnim poslovima koje mogu da obavljaju od kuće.
 
Ljubav: Ako ste u vezi: Venera će u prvoj dekadi maja praviti kvadrat sa Neptunom koji prolazi kroz vaše polje ljubavi. To će dovesti do teškoća u odnosu sa voljenom osobom koje će biti prouzrokovane povlačenjem i tajanstvenošću od strane vašeg partnera. Izbegavajte tajne u vašem odnosu jer bi to moglo dovesti do gubitka poverenja i ozbiljnih negativnih posledica. U drugoj polovini maja Jupiter koji vlada vašim poljem ljubavi krenuće retrogradno i dovešće do zahlađenja i udaljavanja između vas i voljene osobe. Potrudite se da rešavate nesuglasice iskrenim razgovorom i pružanjem više pažnje i saosećanja voljenoj osobi. Najvažnije će biti da unesete nešto novo u vašu vezu kako biste izbegli da vas obuzme monotonija.
 
Ako ste slobodni: Biće vam teško da nađete osobu sa kojom ćete moći da nađete dovoljno zajedničkog kako biste poželeli da uđete u vezu. Umesto toga će vas jedna osoba zainteresovati koja nije slobodna, a koja će vam predložiti da uđete u tajnu vezu. Pristaćete ali ćete vremenom uvideti da vam takva vrsta veze ne odgovara jer vaš partner neće biti ni prema vama dovoljno iskren i ponašaće se tajnovito. Saznaćete da niste jedina osoba sa kojom ima tajnu vezu. Prekinućete odnos sa njim. Nešto starije Device će pokušavati da se približe osobi koju će upoznati preko jednog prijatelja i koja će ih privući. Osoba koja vam se dopada će vam davati nadu koja će se na kraju pokazati lažnom. Osećaćete se razočarano, a u vezu nećete ući.
 
Zdravlje:  Saturn koji prolazi kroz vaše polje zdravlja će 11. maja krenuti retrogradno, što će dovesti do pada vašeg imuniteta. Biće vam potrebno više odmora jer ćete se lako zamarati. Vaša osetljivost na stres će biti pojačana, što će dovoditi do psihosomatskih smetnji. U drugoj polovini maja doći će do jačanja vašeg imuniteta i zdravlje će vam biti stabilno. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su hranljive i bogate proteinima. Jedite sveže voće i povrće u većim količinama. Prijaće vam jabuke, banane, urme, smokve, jagode i grejpfrut. Od povrća su vam neophodni zelena salata, luk, mladi krompir, brokoli i kelj. Meso i mlečne proizvode uzimajte umereno. Izbegavajte alkoholna pića i brzu hranu.
Srećni brojevi: 2, 6, 10, 17, 24
 
 
VAGA :  Posao: Drage Vage, Merkur će na samom početku maja praviti konjunkciju sa Uranom i doneće vam nove ideje u vezi poboljšanja platnog prometa i uvođenja mera štednje koje bi trebalo da vam omoguće stabilnije finansije. Bićete bolje organizovani na polju novca i dobro ćete isplanirati prihode i rashode. U tome će vam pomoći jedna osoba od poverenja. Važno je da se ozbiljno prihvatite razrade ideja u vezi važnih transakcija kako biste izbegli otežan priliv finansija na vaš račun. Venera će praviti kvadrat sa Neptunom i doneće vam teškoće i nedostatak podrške u razvoju poslova baziranim na raznim uslugama. Konjunkcija Merkura sa Suncem doneće vam početak uspešne saradnje sa jednom osobom na visokom poslovnom ili društvenom položaju koja će vam pružiti značajnu podršku u vašem poslu. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom. Doneće vam osećaj kako da prevaziđete prepreke na polju usluga i uspostavite bolji kontakt sa korisnicima. Uspećete da se organizujete dovoljno dobro da biste najveći deo planiranih obaveza dovršili u roku. Merkur će 11. maja ući u znak Blizanaca i pružiti vam mogućnost da nivo vašeg poslovanja, a posebno usluga koje pružate, podignete na viši nivo. U drugoj dekadi maja Saturn, Venera i Jupiter će krenuti retrogradno, što će vam doneti zastoje i usporiti vas u obavljanju radnih zadataka. To će najviše osetiti Vage koje se bave prosvetom, izdavačkom delatnošću, kreativnim poslovima, finansijama, administracijom i industrijskim oblastima. Veliki i dugoročni poslovi će biti u zastoju. U trećoj dekadi maja će Mars koji će u međuvremenu preći u znak Riba, praviti sekstil sa Uranom. Bićete motivisani da vaše napore usmerite na poboljšanje platnog prometa i u tome ćete imati uspeha. Poboljšaćete zaradu. Nezaposlene Vage će biti u mogućnosti da dobiju posao u IT sektoru, administraciji i trgovini. Imaćete na raspolaganju i veći broj honorarnih poslova koje biste mogli raditi od kuće.
 
Ljubav: Ako ste u vezi: Prva dekada maja proteći će vam u prijatnoj komunikaciji sa voljenom osobom i u zabavi koju ćete oboje osmisliti kako biste ispunili zajedničko vreme. Na početku druge dekade maja Merkur će praviti kvadrat sa Marsom i doći će do prolaznih prepirki jer ćete se dotaći tema koje će uneti napetost između vas dvoje. Potrebno vam je više tolerancije. Mars će ući u znak Riba 13. maja i doneće vam nestabilnost u odnosima sa partnerom. Oboje ćete često menjati raspoloženja i biće vam teško da se uskladite. Vaš odnos će se menjati od trenutaka kada ćete uživati u zajedničkim aktivnostima do momenata kada ćete biti na različitim stranama i u konfliktu. Krajem maja ćete se stabilizovati.
 
Ako ste slobodni: Započećete kontakt na daljinu sa osobom koja će vam privući pažnju svojim aktivnostima na društvenim mrežama. Ubrzo ćete pronaći zajednička interesovanja i razvićete intenzivnu komunikaciju. Više će vas privlačiti fizički nego što ćete osećati bilo kakve emocije. To će se promeniti od sredine maja, kada ćete prvi put osećati kako neprestano razmišljate o vašoj novoj simpatiji i kako ste se zaljubili. Do kraja meseca ćete dobiti potvrdu da je i vaša simpatija zaljubljena u vas. Starije Vage će biti neodlučne da li da poklone naklonost i poverenje jednoj osobi koja čini sve da pridobije njihovu punu pažnju. U trenutku kada se malo više otvorite prema njoj, uslediće period povlačenja. To će otežavati ulazak u vezu.
 
Zdravlje: Venera će u prvoj dekadi maja praviti kvadrat sa Neptunom koji prolazi kroz vaše polje zdravlja, zbog čega ćete osećati smetnje povezane sa cirkulacijom i hormonima, a moguće su i alergijske reakcije, posebno ako ste osetljivi na cvetanje i polen. U tom slučaju vam se preporučuju antialergenti. Zdravlje će vam biti stabilnije u drugoj polovini maja. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje u sebi sadrže antioksidanse. Svakodnevno možete da konzumirate orahe, pisaće, lešnik i bademe. Od voća jedite veće količine nara, jagoda i trešanja. Od povrća će vam prijati zelena salata, paradajz, brokoli, sočivo, grašak i spanać. Ribu i morske alge jedite češće. Pijte zeleni čaj. Izbegavajte delikatese i slatkiše.  Srećni brojevi:  5, 12, 16, 22, 24
 
 
ŠKORPIJA:   Posao: Dragi Škorpioni, Merkur će na samom početku maja praviti konjunkciju sa Uranom i doneće vam nove ideje kako da poboljšate vaše poslovne odnose, kako da steknete više stalnih klijenata i pružiće vam se prilika da neočekivano sklopite jedan ugovor koji bi se mogao pokazati dobitnom kombinacijom u budućnosti. Venera će praviti kvadrat sa Neptunom, što vas upozorava da izbegavate bilo koji vid poslovnog i finansijskog rizika jer nećete biti u stanju da dobro procenite vaše mogućnosti i možete kao posledicu da imate ozbiljne gubitke. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite oblastima zabave, finansijama, ugostiteljstvom, kreativnim poslovima ili prosvetom. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem i omogućiće vam da uđete u novo poslovno partnerstvo sa jednom osobom na rukovodećem položaju od koje ćete imati dosta pomoći i podrške. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom, što će vam omogućiti da bolje planirate i organizujete zajedničke aktivnosti sa poslovnim partnerima. Ostvarićete uspeh u pregovorima i oblastima trgovine. Merkur će 11. maja ući u znak Blizanaca gde je snažan i u sedištu. Omogućiće vam da jasnije sagledate aktuelne tokove novca i da budete vešti u planiranju vaših finansijskih transakcija i u upravljanju novcem. To će vam doneti šanse koje ćete iskoristiti za uvećanje vaše zarade. U drugoj dekadi maja Saturn, Venera i Jupiter će krenuti retrogradno što će vas usporiti i dovoditi do zastoja u postizanju predviđenih rokova, posebno kada su veliki poslovi u pitanju. Nailazićete na zastoja i u platnom prometu, kao i u pregovorima, saobraćaju i oblastima trgovine. Mars će ući u znak Riba i u trećoj dekadi maja će praviti sekstil sa Uranom. Ostvarićete uspeh u poslovima vezanim za dizajn, idejna rešenja i javnost. Nezaposleni Škorpioni će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima dizajna, prosvete, trgovine i komunikacija. Imaćete mnogo ponuda za honorarne poslove koji vam isto tako mogu doneti dobru zaradu.
 
Ljubav: Ako ste u vezi:  Konjunkcija Merkura sa Uranom na početku maja motivisaće vas da vašem emotivnom partneru iznesete niz predloga o načinu kako biste mogli da provodite zajedničko vreme i šta vam je potrebno novo u vašem odnosu kako biste uneli svežinu u vašu vezu. Vaš partner će se složiti sa većinom vaših predloga i dodaće i neke svoje na obostrano zadovoljstvo. Venera koja vlada vašim poljem ljubavi krenuće retrogradno 13. maja i to će dovesti do delimičnog zahlađenja između vas i voljene osobe. Nailazićete u trećoj dekadi maja na promenljive i nestabilne emocije koje vas mogu navesti da nešto prećutite ili tajite od voljene osobe, kao i ona od vas, a to će negativno uticati na sklad u vašem odnosu. Izbegavajte flert.
 
Ako ste slobodni: Konjunkcija Merkura sa Uranom na početku maja doneće vam neočekivano poznanstvo sa osobom koja će vas zainteresovati svojom originalnošću i sa kojom ćete ostvariti komunikaciju punu međusobnog razumevanja i podrške. Upoznaćete vašu simpatiju preko društvenih mreža i zajedničkih prijatelja. U drugoj polovini maja ćete se videti nasamo i doći će do obostranih emocija. Do kraja meseca ćete ući u vezu koja će biti slobodnog tipa ali koja može da traje dugo. Stariji Škorpioni će uspeti da se približe osobi koja im se dopada i koja je bila zatvorena prema njima. Doći ćete na genijalnu ideju kako da probijete njene ograde. Kako će Venera krenuti retrogradno, ona će opet početi da se povlači.
 
Zdravlje: Mada će vam zdravlje biti većim delom maja stabilno, vaša osetljivost na stres će biti pojačana, što će vam donositi povremene psihosomatske smetnje. Potrebno vam je da svakodnevno radite vežbe za psihofizičku relaksaciju. U trećoj dekadi maja će vaš imunitet biti pojačan i umanjiće se vaša osetljivost na stres. Bićete više nego obično u pokretu. Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od materija koje sadrže vlakna za bolju probavu. Od povrća to su grašak, pasulj, šargarepa, krompir, brokoli i kukuruz. Od voća jedite svakodnevno jabuke, mandarine, grejpfrut, kivi, ananas i jagode. Ribu jedite češće, a povremeno i pileće meso. Jogurt i žitarice uzimajte umereno. Izbegavajte slatkiše i brzu hranu. Srećni brojevi:  2, 11, 16, 19, 25
 
 
STRIJELAC:  Posao: Dragi Strelčevi, Na samom početku maja Merkur će praviti konjunkciju sa Uranom u vašem polju usluga. Imaćete korisne ideje kako da proširite vašu poslovnu ponudu i koje nove poslove biste mogli da pokrenete. To će zahtevati i bolju saradnju sa drugim privrednim subjektima oko čega ćete započeti pregovore. Ako ste zaposleni u oblastima zdravstva dobićete nova zaduženja koja će vam olakšati uslove rada. Venera će praviti kvadrat sa Neptunom. Zbog nejasnoća u koordinaciji sa poslovnim partnerima jedan projekat neće biti dovršen u predviđenom roku, što će vam stvoriti teškoće u daljem razvoju planiranih obaveza. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem i doneće vam podršku naređenih u pokretanju novih projekata u oblastima usluga. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom, što će vam omogućiti da nađete način da obaveze koje kasne zbog nepovoljnih uslova dovršite u što kraćem roku. To će pozitivno uticati na vaše finansije. Imaćete dobar osećaj kako da rukujete novcem i gde da investirate da biste povećali zaradu. Merkur će ući u znak Blizanaca 11. maja, a kako je u ovom znaku u sedištu i snažan, to će vam omogućiti da započnete pregovore oko novih poslovnih kontakata i partnerstva koje će za rezultat imati sklapanje obostrano korisnih ugovora i saradnje. Mars će 13. maja ući u znak Riba i zahtevaće od vas da svoju energiju preusmerite u dovršavanje neodložnih i prioritetnih obaveza i poštovanje zakazanih rokova. Saturn, Venera i Jupiter će krenuti retrogradno u drugoj dekadi maja, što će usporiti pregovore i dovesti do zastoja u razvoju zajedničkih projekata, kao i do neslaganja sa poslovnim partnerima. Doći će i do slabijeg priliva novca na vaš račun. Treća dekada maja vam donosi promenljivu situaciju na polju novca. Nezaposleni Strelčevi će dobiti mogućnost zaposlenja u oblastima usluga, zdravstva, javnosti, komunikacija i trgovine. Osim toga, biće vam veliki broj honorarnih poslova na raspolaganju.
 
Ljubav: Ako ste u vezi: Konjunkcija Merkura sa Suncem u prvoj dekadi maja omogućiće vam da se bolje uskladite sa voljenom osobom tako što ćete postići kompromis oko onoga gde se ranije niste mogli složiti i dogovoriti. Unećete i nešto novo u vašu vezu što će vam omogućiti da budete bliži jedno drugom i da poboljšate razmenu emocija. To će vas ispuniti zadovoljstvom. Merkur će u trećoj dekadi maja praviti konjunkciju sa Venerom. Ovo će dovesti do bolje komunikacije sa voljenom osobom. Pokrenućete razgovore o temama o kojima ranije niste razgovarali, a oko kojih ćete uspeti da se složite. Naći ćete nove načine zajedničke zabave. Mogući su manji i prolazni nesporazumi oko raspodele kućnih i porodičnih obaveza.
 
Ako ste slobodni: Upoznaćete osobu koja će vas zainteresovati svojom inteligencijom, nesvakidašnjim idejama i načinom komunikacije na početku maja. Poznanstvo može da vam dođe preko društvenih mreža ili jednog kućnog prijatelja, eventualno suseda. Imaćete intenzivnu komunikaciju u prvoj polovini meseca koja će vas zbližiti i dobićete mogućnost da se lično upoznate. Počećete da osećate obostrane emocije u drugoj polovini meseca ali ćete još uvek biti neodlučni da li da započnete vezu. Nešto stariji Strelci će sa osobom koju poznaju površno preko posla početi da razmenjuju poruke i ostvariće blizak kontakt. Bićete zainteresovani jedno za drugo ali će vaš kontakt biti više od prijateljstva i neće još dovesti do veze.
 
Zdravlje:  Započećete jedan od programa za unapređenje vašeg zdravlja. Svakodnevne fizičke vežbe će biti deo tog programa kao i razne preventivne mere, kao što je zdrava ishrane, pojačana higijena i razni načini psihofizičke relaksacije. To će ojačati vaš imunitet i dovesti do stabilnog zdravlja. Manje i prolazne smetnje moguće su sa cirkulacijom i alergijom na polen. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su kalorične ali i lake za probavu. Od povrća jedite što više svežeg i zelenog, kao što su zelena salata, mladi luk, spanać, blitva, ali isto tako i mladi krompir, kupus, peršun i šargarepa. Od voća jedite jagode, trešnje, kivi i urme. Pileće meso, ribu, pirinač i integralne žitarice, kao i sir uzimajte više puta nedeljno.  Srećni brojevi:  2, 7, 15, 19, 23
 
 
JARAC:   Posao: Dragi Jarčevi, Merkur će na samom početku maja praviti konjunkciju sa Uranom. Doneće vam niz ideja koje možete iskoristiti za inovacije u vašem poslu. Pojačaće se vaše kreativne sposobnosti i u kombinaciji sa inovativnim rešenjima bićete u mogućnosti da započnete nešto novo u vašem poslu što će vam umnogome olakšati obavljanje planiranih radnih zadataka. Bićete i mogućnosti da pokrenete jedan projekat kojim ćete privući više klijenata, a koji podrazumeva nešto novo i originalno na tržištu. Imajte u vidu da to podrazumeva i određeni stepen rizika i budite pažljivi. Venera će praviti kvadrat sa Neptunom i dovešće do teškoća u vezi pregovora oko pokretanja novih poslova i saradnje. Na teškoće ćete nailaziti na polju usluga, komunikacija i trgovine. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem i doneće vam podršku nadređenih u kreativnim poduhvatima, kao i u oblastima prosvete i zabave. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom, što će vam omogućiti da postignete važne dogovore i napredak u svemu gde vi vodite glavnu reč ili rukovodite. Merkur će 11. maja ući u znak Blizanaca gde je u sedištu. Počećete da planirate nešto novo na polju usluga i to će vam doneti pozitivne poene na poslu i povećaće broj korisnika vaših usluga. Mars će 13. maja ući u znak Riba, pa ćete najveći deo raspoloživih sredstava, kao i svoju energiju i vreme usmeriti u postizanje važnih dogovora i sporazuma. Bićete primorani da se prilagođavate aktuelnim okolnostima na polju komunikacija, saobraćaja i trgovine. U drugoj dekadi maja će Saturn, Venera i Jupiter krenuti retrogradno, što će vas usporiti u postizanju planiranih ciljeva na polju finansija, usluga kao i ako se bavite privatnim biznisom. Treća dekada maja doneće vam dobitke kroz kreativna idejna rešenja. Nezaposleni Jarčevi će dobiti šansu da se zaposle u oblastima prosvete, zabave, usluga, komunikacija i trgovine. Pružiće vam se mogućnost da radite nešto honorarno od kuće, što će vam se finansijski isplatiti.
 
Ljubav: Ako ste u vezi: Vaša bliskost sa voljenom osobom će biti jača nego obično. Imaćete dovoljno vremena da se jedno drugom posvetite i da unesete nešto novo u vašu vezu, što će vam omogućiti da otkrijete nove načine kako da kvalitetno provodite zajedničko vreme. Uživaćete u novim interesovanjima i zajedničkim aktivnostima. Razgovaraćete o prijatnim i zabavnim temama. Druga polovina maja će vam omogućiti da ulepšate izgled vašeg doma i da se potrudite oko prijatne atmosfere. Osmislićete način da se zabavite i imaćete dobar osećaj šta vaš partner najviše voli kada ste sami. Imaćete dovoljno vremena i za intimne trenutke. Manje nesuglasice mogu da iskrsnu zbog vaše povremene emotivne hladnoće.
 
Ako ste slobodni:  Privući će vam pažnju osoba koja je posvećena nekim akcijama u društvu i sa kojom ćete sarađivati na nekom od projekata za pomoć drugima. Motivisaće vas da drugačije sagledate neke stvari u svom životu, a privući će vas i svojim atraktivnim i doteranim izgledom. Počećete da se češće viđate ili da kontaktirate i mnogo vremena ćete provoditi u razgovorima o temama koje vas oboje interesuju. Pojaviće se i obostrana osećanja. Do kraja meseca ćete spontano započeti vezu. Nešto stariji Jarčevi će uspeti da se približe osobi koja im se dopada i da je zainteresuju za sebe. Primetićete da je trebalo samo malo više da pokažete svoja osećanja. Do kraja meseca ćete se dovoljno zbližiti da budete spremni da uđete u vezu.
 
Zdravlje: Potrebne su vam svakodnevne fizičke vežbe i psihofizička relaksacija kako bi vaše zdravlje bilo stabilno. Pridržavajte se preventivnih mera za poboljšanje imuniteta. Venera koja prolazi kroz vaše polje zdravlja će krenuti retrogradno 13. maja i to će dovesti do pada vašeg imuniteta. Bićete osetljivi na polen u vazduhu, a biće osetljiva i vaša koža. Koristite kreme. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži što više namirnica bogatih vitaminima i proteinima. Potrebno je da jedete mnogo voća, posebno sezonskog kao što su jagode i trešnje, a isto tako i pomorandže i ceđeni sok od limuna. Pijte mineralnu vodu sa magnezijumom. Povrće jedite sveže i presno uglavnom. Ribu i sireve jedite umereno. Izbegavajte roštilj i slatkiše.     Srećni brojevi: 7, 11, 16, 20, 25
 
 
VODOLIJA:   Posao: Drage Vodolije, Merkur će na samom početku maja praviti konjunkciju sa Uranom i doneće vam povoljne mogućnosti da pokrenete posao koji biste mogli da radite od kuće, a to može da bude i neki vid privatnog biznisa. U vezi toga ćete imati nove ideje koje ćete za sada samo razmatrati i dalje razvijati, dok još uvek nećete konkretno pokrenuti novi posao. U aktuelnom poslu ćete iskoristiti jednu ideju koja će vam omogućiti da na brži i efikasniji način dovršavate obaveze u predviđenim rokovima. Venera će praviti kvadrat sa Neptunom, što će vam doneti teškoće na polju finansija jer nećete biti u stanju da realno sagledate vaše trenutne finansijske mogućnosti. Bićete skloni da ulazite u poslovne i finansijske rizike i to bi vam moglo naneti štetu i gubitke. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom. Uspećete zahvaljujući oslanjanju na intuiciju i vaše veštine prevaziđete teškoće i prepreke i da kroz tajne kontakte dobijete neophodnu podršku u vidu materijalnih sredstava za dalju realizaciju prioritetnih radnih obaveza. Uspeh vas očekuje ako radite u zdravstvu. Merkur će 11. maja ući u znak Blizanaca gde je u sedištu i gde će vam omogućiti da se bolje organizujete u onome gde ste vešti. Dobićete nova zaduženja koja će biti povezana sa nečim što volite da radite. Ako se bavite kreativnim poslovima ostvarićete značajan napredak i dobićete priznanja za svoj rad. Mars će ući u znak Riba 13. maja i usmeriće vaše napore u rešavanje finansijske situacije koja će biti nestabilna i promenljiva. U drugoj dekadi maja će Saturn, Venera i Jupiter krenuti retrogradno. Bićete opterećeni obavezama koje će vas znatno usporavati u ostvarivanju planiranog. Izbegavajte rizična ulaganja. U trećoj dekadi maja iskoristićete jednu ideju koja će vam omogućiti da važne rokove ispunite na vreme. Nezaposlene Vodolije će biti u mogućnosti da dobiju posao u sektoru industrije, trgovine i usluga, kao i u poslovima povezanim sa kreativnim delatnostima. Imaćete ponude i za honorarne poslove.
 
Ljubav: Ako ste u vezi: Konjunkcija Merkura sa Suncem 4. maja doneće vam mogućnost da unesete u vašu vezu sa voljenom osobom promene koje su vam neophodne kako biste izbegli monotoniju. Razgovaraćete o temama koje su vam predstavljale smetnju u odnosu i naći ćete način da se međusobno uskladite, postignete kompromise i prevaziđete napetosti i nesuglasice. Sunce će u drugoj dekadi maja praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom. Imaćete više vremena za zajedničke intimne trenutke sa partnerom. Postaćete bliži jedno drugom i uvidećete koliko vaša veza može da bude kvalitetna ako se samo malo više potrudite. Ulaskom Sunca u znak Blizanaca 20. maja dobićete više zadovoljstva.
 
Ako ste slobodni: Maj vam donosi mnogo prilika za ulazak u skladnu emotivnu vezu koja bi mogla da bude ozbiljna i da traje dugo vremena. U prvoj dekadi maja upoznaćete osobu koja će vam delovati pomalo neobično i drugačije od klasičnog tipa ljudi koji vas privlače. Upravo te razlike i snažna ličnost te osobe će ostaviti jak utisak na vas. Spontano ćete započeti komunikaciju koja će ubrzo da vam otkrije koliko se dobro slažete i koliko ste kompatibilan spoj jedno sa drugim. Započećete vezu. Nešto starije Vodolije će se emotivno zbližiti sa osobom koju će neočekivano upoznati na samom početku meseca preko jednog kućnog prijatelja. Pokazaće se da jedno drugo odlično razumete u svemu i ubrzo ćete započeti skladnu vezu.
 
Zdravlje: Uglavnom će vam zdravlje biti stabilno ali je važno da se pridržavate preventivnih mera i da se bavite svakodnevno rekreativnim fizičkim vežbama. Najviše smetnji će vam predstavljati pojačana osetljivost na stres ali ćete to moći da držite pod kontrolom ako se budete više odmarali. Toplije vremenske prilike doneće vam i meteoropatske smetnje. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su više bazne kako bi se održavala neophodna ravnoteža vašeg organizma i ojačao vaš imunitet. To su peršun, celer, smokve, mango, papaja i morske alge, što možete svakog dana uzimati u ishrani. Masline, trešnje, med i jogurt uzimajte često. Umereno jedite meso i sireve. Izbegavajte beli hleb i alkoholna pića.  Srećni brojevi:  2, 6, 11, 15, 22
 
 
RIBE:  Posao: Drage Ribe, Merkur na samom početku maja pravi konjunkciju sa Uranom i donosi vam ideje kako možete bolje da planirate i organizujete vaše radne zadatke da biste bili efikasniji i postizali bolje rezultate. Imaćete i nove ideje o projektima koje biste mogli da započnete u skorije vreme i oko toga ćete potražiti saradnike i potencijalne partnere sa kojima ćete ući u pregovore. Venera će praviti kvadrat sa Neptunom i doneće vam smetnje ako se bavite privatnim biznisom ili ako vaš posao obavljate kod kuće. Ometaće vas razne okolnosti na koje nećete moći lično da utičete, a nailazićete i na nesporazume oko koordinacije sa nadređenima i kolegama. Merkur će praviti konjunkciju sa Suncem i doneće vam podršku jedne osobe na rukovodećem položaju koja će vam otvoriti vrata za nalaženje važnih partnera u budućim projektima. Merkur će praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom i doneće vam dobar osećaj kako da se postavite tamo gde vi odlučujete ili rukovodite. Uspostavićete saradnju koja će doneti bolje rezultate i bićete kreativni.  Merkur će 11. maja ući u znak Blizanaca gde je u sedištu, što će vas činiti bolje organizovanim i efikasnim u postizanju zadatih rokova. Mars će ući u vaš znak 13. maja, što će vam doneti nova zaduženja i više odgovornosti, posebno ako ste na rukovodećem položaju. Biće vam potrebno dosta energije kako biste se prilagodili aktuelnim i promenljivim okolnostima na poslu. U drugoj dekadi maja Saturn, Venera i Jupiter će krenuti retrogradno, a to će vam doneti smetnje zbog nepovoljnih okolnosti i teškoće na polju saradnje, zbog čega ćete neke rokove morati da pomerate i odlažete. U trećoj dekadi maja sekstil Marsa sa Uranom će vam doneti uspeh u poslovnim pregovorima, što će uvećati vašu zaradu. Nezaposlene Ribe će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima menadžmenta, komunikacija, saobraćaja i trgovine. Biće vam na raspolaganju i veći broj honorarnih poslova.
 
Ljubav: Ako ste u vezi: Konjunkcija Merkura sa Uranom omogućiće vam da unesete nešto novo u vašu emotivnu vezu, što će predstavljati osveženje i što će doprineti da vaši odnosi sa voljenom osobom dobiju na kvalitetu. Oboje ćete biti raspoloženi za intenzivnu komunikaciju koja će vam prijati i omogućiti da se još više zbližite i ostvarujete zajedničke planove. Merkur će u drugoj polovini maja praviti konjunkciju sa Venerom, što će vam omogućiti da sa voljenom osobom pokrenete preuređenje vašeg doma, oko čega ćete biti potpuno usaglašeni. Vaš porodični život će dobiti na kvalitetu jer ćete imati dobar osećaj za potrebe vaših najbližih i potrudićete se da im ispunite ono što bude u vašoj mogućnosti.
 
Ako ste slobodni: Konjunkcija Merkura sa Uranom doneće vam neočekivano poznanstvo sa osobom koja će vas privući svojim idejama, načinom komunikacija i sa kojom ćete se u svemu odlično razumeti. Već nakon nekoliko površnih kontakata ćete otkriti da delite interesovanje za mnoge zajedničke teme. Započećete intenzivnu komunikaciju, uz povremeno viđanje. U trećoj dekadi maja će se pojaviti i obostrana osećanja koja će vas motivisati da započnete vezu. Vaša veza će biti skladna. Nešto starije Ribe će upoznati osobu koja će im se dopasti i sa kojom će u početku imati samo neobaveznu i površnu komunikaciju. Već u drugoj polovini maja ćete otkriti da ste postali bliski i da se dobro razumete. Veza će biti moguća.
 
Zdravlje: Zdravlje će vam biti uglavnom stabilno ali je svakako neophodno da se pridržavate svih preventivnih mera da bi tako i ostalo. Potrebno vam je da se zdravo hranite i da svakog dana praktikujete fizičke aktivnosti koje će vam omogućiti da održavate vašu kondiciju u formi. Smetnje su moguće u vidu lakše glavobolje kada dolazi do promene vremenskih prilika. Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje sadrže vlakna za bolju probavu i koje su pune vitamina. Od voća je dobro da jedete svakodnevno banane, jabuke, jagode i ananas. Od povrća jedite boraniju, papriku, brokoli, tikvice, prokelj, grašak i pasulj. Meso jedite umereno, a ribu češće. Od žitarica se preporučuju zobene pahuljice. Izbegavajte brzu hranu.  Srećni brojevi:  5, 13, 17, 21, 26                                    astrolozi.me