.

 

 

 

 

 


.

Rad i aktivnosti probosanskih partija iz entiteta RS (SDA, SDP, DF, Srcem za Doboj i dr.) predstavljeni su u Cirihu. 

Bosanskohercegovačkoj dijaspori u Švicarskoj predstavljena je platforma o zajedničkom djelovanju ovog bloka i političke tendencije.  Predstavnici SDA, SDP, DF, Srcem za Doboj i drugi predstavnici političkih partija, uz podršku pokreta "Glas za domovinu" iz Švicarske širom Evrope prezentuju rad i političko djelovanje.

- Večeras u Cirihu nastavili smo razgovore sa našim Bosancima i Hercegovcima. Pokret za državu je najbitniji bh. projekat trenutno na političkoj sceni. Mi svi u Pokretu za domovinu smatramo da je Bosna i Hercegovina naša zajednička domovina i da nemamo rezervnu. Pričamo i pričat ćemo sa svakim našim čovjekom širom Evrope i svijeta – ističe potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

Stranku demokratske akcije u entitetu RS predstavlja njen potpredsjednik Edin Ramić.

- Svi zajedno u isti front odbrane i jačanja naše Bosne i Hercegovine. Za sve nas koji predstavljamo svoje političke stranke i partije u Pokretu za domovinu postoji samo jedan interes - to je država BiH i svi njeni građani. Raduju nas reakcije ljudi iz dijaspore i to nam znači u ovoj početnoj fazi rada Pokreta - rekao je Ramić.

Ćamil Duraković, Selvid Hurtić i Mirsad Duratović predstavili su svoja iskustva u radu u entitetu RS.


(Vijesti.ba)