.

 

 

 

 

 


.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je na konferenciji za medij komentirao optužbe iz redova HDZ-a koji tvrde kako ih je 

SDA prevarila u političkom dijelu, kako su trebali početi pregovori oko Izbornog zakona, i da postavlja uslove, poput formiranja Vlade FBIH.     "Da li sam prevario HDZ? Oni su prevarili glasače kada su uzeli pravo za federalnu vlast. Rekao sam da ću pregovarati, ali kada neko postavlja ulitmatume - zalužuje da mu se postave uslovi. Spreman sam to raditi iduće sedmice. Mislim da ću se sljedeće sedmice vidjeti s Čovćem na kafi, to neće biti sastanak, nego da pokušamo razgovarati o rješenju", naveo je lider SDA.

Komentiraući rad federalnog premijera Fadila Novalića, izetbegović je kazao da Novalić nije savršen čovjek, ali da je postigao najbolje rezultate za šest godina rada.

"Novalić nije savršeni čovjek. Bilo je nespretnih stvari, brzopletosti, u želji da se za BiH i FBiH otme ono oko čega su se svi otimali. Činilo se kada nabaviš 50-100 respiratora da si spasio narod. S njegove strane nije bilo predumišljaja da se nešto loše napravi. Smatrat ću sebe naivnim ako se pokaže drugačije. Tamo gdje je Novalić vodio vladu 6 godina - postignuti su najbolji ekonomski rezultati u BiH. Pogledajte radna mjesta, pogledajte uspjeh u pandemiji, plaće nisu pale, redovne penzije, brinemo se o ljudima koji su ostali bez posla. To što nespretno stavi masku, što se zatrčao da riješi sa respiratorima, pa ga ismijavali kako to naši ljudi rade - to je druga stvar", zaključio je Bakir Izetbegović.  (Vijesti.ba)