.

 

 

 

 

 


.

Analizirajući dosadašnju predizbornu kampanju u Mostaru moram izraziti svoju zabrinutost 
što se već sada naslućuje da će HDZ postići željeni rezultat, piše Ezher Beganović glavni urednik Saffa. On navodi da HDZ, odnosno hrvatska strana ima odličnu predizbornu kampanju, i da su uspjeli ujediniti svoj narod u jedan cilj, svi su fokusirani na postizanje zajedničkog cilja. Nema svađa koje razguljuju biračko tijelo, imaju fenomenalnu pomoć od Hrvatske i od brojnih hrvatskih umjetnika, sportista, intelektualaca, crkve. Današnji prostački napadi predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića na Bošnjake je izveden i sa željom mobilizacije hrvatskog glasačkog tijele u Mostaru. Jednostavno rečeno, Hrvati su jedinstveni, dobro organizirani i spremni da pobijede, piše Beganović i dodaje:
 
- Sa druge strane naša priča je potpuno drukčija. Nažalost, naše glasačko tijelo se smišljeno razbija, razni emisari iz Sarajeva (Konaković, Kojović, Nikšić, Hadžikadić) dolaze u mostar da što više podijele Bošnjake. Samo vrte priču o lopovima iz SDA i vodaju Srđana po mostarskim parkovima odakle šire poruke zbunjenom bošnjačkom puku da i oni kao Sarajlije mogu pobijediti SDA. O HDZ-u pričaju samo onda kada treba dodatno optužiti SDA kako im navodno godinama pomaže da vladaju Mostarom. Usput, njihove naoštrene pristalice pljunu pokoji put i preme Islamskoj zajednici. Umjesto da narodu govore kako se sva Hrvatska upregla da ovlada Mostarom, da upozore Bošnjake da se moraju zbiti redovi, neki od njih idu čak i špijuniraju šta se govori na hutbama pa onda kreću još jače širiti smutnju.
 
Na kraju, dok Milanović mobilizira mostarske Hrvate pričom o prljavim Bošnjacima, podršku SDP-u i Našoj stranci dao je splitski ogranak hrvatskog SDP-a uz poruku - SAMO JURIŠŠŠŠ. Ako se kraj izbornog dana u Mostaru prepoznaje po predizbornoj kampanji, HDZ će postići veliku pobjedu, piše Begenović. (Vijesti.ba)